Една и съща закуска за седмица – в диетата на Кейт Мидълтън
Експерти разкриват защо да хапвате овесени ядки като нея
Кейт Мидълтън има своите трикове, с които поддържа фигурата си. Съпругата на принц Уилям понякога яде една и съща закуска в продължение на седмица или повече. И така пречиства организма си с вкусни и засищащи за деня храни.
„Следвах диетата за закуска на Кейт Мидълтън в продължение на една седмица – помогна ми да отслабна“. Това споделя Андреа Бласкес, която решава да изпробва дали въпросният режим за седем дни действа.
Мидълтън спортува редовно
Не е тайна, че принцесата на Уелс обожава тренировките, което си личи по нейната атлетична физика. Майката на три деца, която е доста натоварена като работеща кралска особа, намира време за спорт. Освен упражненията, които прави у дома, тя бяга, а понякога ходи на кросфит, йога или плуване. Според диетолози, дори и да прави поне едно от тези неща през деня, макар и за 20-30 минути, в комбинация със здравословно хранене, е напълно достатъчно.
Но освен физическата активност, храненето през деня е много важно. Особено закуската, която мнозина пропускат. Оказва се, че съпругата на Уилям има едно и също в чинията си всеки ден. Диетолози изтъкват, че овесените ядки са част от ежедневната ѝ диета. За тях е известно, че те насърчават загубата на тегло чрез увеличаване на ситостта.
Работи ли добре закуска като тази на Кейт?
„Кейт е сита и с достатъчно енергия, за да посещава кралски събития, да спортува и да тича след трите си деца“. Това обясняват диетолозите от BarBend, говорейки за нейната специална закуска в продължение на седмица или повече.
Според експертите, овесените ядки са за предпочитане сутрин. Те освобождават енергия бавно и държат тялото сито за по-дълго. Освен това са пълни с витамини, минерали и разтворими фибри, което е особено подходящо при диабетици, защото понижават нивата на глюкоза и холестерол.
Независимо дали накиснати или леко попарени с гореща вода, овесените ядки, които похапва Мидълтън, са изключително полезни.
В желанието си да види дали овесената каша на закуска е „не само вкусна храна, но и много засищаща“, Андреа Бласкес, редактор в Express.co.uk, решава да я яде всяка сутрин в продължение на седмица.
„След шест дни загубих 300 г, тъй като овесът ме държеше сита за по-дълго време, което спестяваше лека закуска между храненията“, изтъква тя след своя експеримент, вдъхновен от перфектната фигура на принцесата на Уелс. И допълва какъв ефект биха имали ядките, ако ги консумираме по-често.
Жената все пак изтъква, че на обяд не била гладна, което я накарало да избере по-здравословен обяд като салата. „Разнообразната закуска, комбинираща овесени ядки със семена, ядки и плодове, също ме мотивира да направя друг здравословен избор през деня и да се храня балансирано и умерено“, обяснява още тя.
Включете овесените ядки в закуската си поне 1-2 пъти седмично
Експерти от WebMD обясняват, че овесът е „с високо съдържание на антиоксиданти, наречени авенантрамиди, които не се срещат в други зърнени култури“. Те „намаляват възпалението и отпускат артериите“, което е едно от предимствата им.
Овесените ядки съдържат повече фибри, отколкото една купа люспи от трици и също така са богати на витамини от група В, както и минерали като желязо и магнезий, според информация на платформата Trifecta Nutrition.
Източник: Tialoto.bg