×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изборът на членове на ВСС с по-малко от 160 гласа – в никакъв случай, отсече Пеевски


Изборът на членове на ВСС с по-малко от 160 гласа – в никакъв случай, отсече Пеевски
В ДПС нямали взето решение, но принципно подкрепяли 24 май да стане национален празник
26 Юли 2023, Сряда, 13:27 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Не подкрепят общинските кметове да имат ограничение в мандатите

Изборът на членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) от квотата на парламента да става с поне 160 гласа. Това настояват от ДПС. Такова е статуквото и в момента след последните конституционни промени от 2015 г.

Дотогава изборът ставаше с обикновено мнозинство. При такава ситуация обаче ДПС може да изпадне от играта – тогава избирането на членовете на ВСС би могло да се случи и без гласовете на техните депутати.

Според настоящото предложение на ПП-ДБ за конституционни промени, ако не се съберат 160 гласа, то изборът на членове на ВСС следва да може да се случи и със 140.

Коментар пред репортери за проектопоправките в основния закон днес направи най-могъщият депутат от ДПС Делян Пеевски.

След въпрос на „Флагман“ съгласни ли са изборът на членовете на ВСС да става със 140 гласа, той отсече: „160!... По-малко – не, в никакъв случай!“

ДПС изцяло не приемали идеята на ПП-ДБ и за ограничение на мандатите на общинските кметове до два. 

За промяната на националния празник - от 3 март на 24 май, решение не било взето. Принципно обаче ДПС я подкрепяли. 

От там одобряват и идеята на ПП-ДБ за промяната на статута на служебните правителства.

"Смятаме, че е удачно. Но в момента дискутираме как, по какъв начин и в какъв обхват", изкоментира Делян Пеевски. 

Продължавали преговорите с ГЕРБ и ПП-ДБ да внесат общ законопроект за поправка на Конституцията. 

Гледайте тук:

 


В категории: Темида , Политика


Бременна е
Бременна е 20/09/2024, Петък 17:40 0
Губи ли гласа си
Губи ли гласа си 20/09/2024, Петък 17:00 3
Баща й беше алкохолик
Баща й беше алкохолик 20/09/2024, Петък 16:41 0
Флагман.БГ Болят го колената след секс Болят го колената след секс 20/09/2024, Петък 16:21 6
9
Коментара по темата
9.
градски
26.07.2023 15:46:47
0
2
Перални Перла правят чудеса.
8.
с.Труд
26.07.2023 15:41:53
0
3
Възхода на Делян Пеевски започва когато Васил Божков му дава РУСКИ ФСБ/ГРУ пари собственост на гръцкия милиардер Сократес Кокалис които е топ перач на руски денги.Сократис Кокалис троен КГБ,ЩАЗИ и гръцки агент.Кокалис син на личния лекар на ГДРлидера от далечния СОЦ по таь линия човек на Щази и КГБ
Така Пеевски става част от мащабна Руска ФСБ/ГРУ мрежя за пране ня пари в Гърция,Кипър,Бългапиь,Чернагора,Сърбия ОАЕ-Дубай
7.
гларус
26.07.2023 15:35:21
0
2
Без такива парламентарни квоти във ВСС. Докато ги има ще има и политическо влияние на партиите в съдебната система. Всеки избран с подкрепата на определена политическа сила после лобира за интересите на тази сила. Нищо няма да направят ако останат тези представители във ВСС , ама нищо....
6.
До глупаците
26.07.2023 15:28:03
0
8
които не гласуват.
Хак ви е пееф!
5.
???
26.07.2023 15:09:35
1
10
Пеевски и нему подобните взимат решенията в държавата ! Как го допуснахме ? Посредствените и първичните да управляват !!!
4.
Хахахах
26.07.2023 14:46:28
1
10
И за Чинев няма опция за коментари. Няма цензура въобще!
3.
Бай....
26.07.2023 14:16:42
1
12
Защо няма място за коментари за"пристанище" Сарафово ? Нещо като "летище" Сарафово, нали?! Да ви е*а странджанските качори !
2.
Scrooge McDuck
26.07.2023 14:11:53
2
9
Дебеляне. Да знаеш, че руснаците другия път няма да те бият само. Може и парчета да си вземат ти затова се покри в парламента. Боко и ти не си мислете, че като се мазните на посолството няма да ви хвърлят на кучетата. Мануел Нориега битчес!
1.
тошко
26.07.2023 14:10:28
1
20
Ебати държаввата щом шопара ще диктува правилата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бременна е Бременна е Ирина Карабаджак, която във втория сезон на "Ергенът" достигна почти до финала, се омъжи през август Забравете за Биг Брадър, ако не искате да гледате това нещо Забравете за Биг Брадър, ако не искате да гледате това нещо В този сезон в къщата ще живее 16 квартиранти, като ще има изненади относно техния състав по време на шоуто Губи ли гласа си Губи ли гласа си Носталгията е хубаво нещо, но възрастта не прощава, казват феновете й Баща й беше алкохолик Баща й беше алкохолик Цялото ми семейство страдаше, призна Мира Добрева  Той е новият асистент по информационни технологии в Техническия университет в София Той е новият асистент по информационни технологии в Техническия университет в София Зам.-деканът по учебната част доц. д-р Върбинка Стоянова потвърди новината Болят го колената след секс Болят го колената след секс Тежкоатлетът, който триумфира на Игрите в Париж това лято, разказа още подробности за инцидента, който преживя в началото на май 2023 година, когато скъса ахилес и беше опериран Туарег и Ситроен се удариха на Подземната улица, и двамата водачи не били виновни Туарег и Ситроен се удариха на Подземната улица, и двамата водачи не били виновни Щетите по колите не са сериозни, но повече от 15 минути възловото кръстовище е блокирано  Ето какъв хонорар взе Камелия, за да пее на Джокович и Гришо Ето какъв хонорар взе Камелия, за да пее на Джокович и Гришо Докато хиляди се дрълят за ди джей Мартен, певицата вече си харчи парите Погребват лейтенант Венцислав Дункин в неделя Погребват лейтенант Венцислав Дункин в неделя На 21 септември трябваше да бъде сватбата му БАБХ затвори 31 обекта по Черноморието заради лоша хигиена БАБХ затвори 31 обекта по Черноморието заради лоша хигиена Издадени са предписания за унищожаване на 17 180 кг храни и 8245 литра напитки
Остави майка си и сестра си да гният в моргата Остави майка си и сестра си да гният в моргата Певицата замина на почивка, вместо да погребе роднините си  Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток?
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори