Високите цени по морето са добра новина, показвали, че ставаме европейци, смята експерт
Цените, които чуваме по заведенията, трябва да станат европейски. Ако не ги направим, имаме износ на национален доход, смята Румен Драганов
Туристическият експерт Румен Драганов смята, че високите цени по българското Черноморие, за които съобщихме в последните дни - рибена чорба за 18,99 лева и порция цаца за 26 лева, били добра новина.
"Данните за високите цени по морето ме радват. Цените, които чуваме по заведенията, трябва да станат европейски. Ако не ги направим, имаме износ на национален доход. В Европа кафето е 2,50 лева, цената на пицата е между 7 и 13 евро", категоричен е Драганов.
Румен Драганов от години застъпва тезата, че българският туризъм трябва да се продава по-скъпо, за да привлича друг тип туристи, а не масовите. Още преди 10 години той настояваше да развиваме балнео и спа туризма.