Златни нишки ли има рибената чорба за 18,99 лева в Созопол? Вижте отговора от готвача
При нас супата е с такава цена.,защото залагаме на качеството, а накрая при сервиране добавяме и шафран, който прибавя допълнителен аромат на супата, във Франция същият продукт струва 150 евро, казва главният готвач Теодора
Адресът на най-известната рибена чорба това лято е Созопол. Причината е един негативен коментар в социалните мрежи, че по българското Черноморие няма туристи, защото рибената чорба се предлага на цена от близо 20 лева. Тази информация беше многократно споделяна като коментарите под нея варираха от „ах, тези тарикати по морето“, до „цената си заслужава заради качеството“, съобщава Българското национално радио.
Мнозина се шегуваха, че може би в тази чорба има златни нишки, за да се продава толкова скъпо - 4 пъти над обичайната цена по ресторантите.
Важно уточнение е, че това е рибена супа, а не рибена чорба, т.е. освен бульон има и риба в нея. ресторантът не е крайпътно заведение, а е малко бутиково бижу, с гледка край морето.
Собственикът на заведението Теодора е освен готвач и кулинарен експерт. Рецептата за рибената супа, както и всички кулинарни деликатеси в менюто са нейна идея. В заведението можете да опитате и уникалното за Созопол сладко от зелени смокини, приготвено от Теодора. То не е част от менюто, а комплимент от нея.
„Това е рибена супа, а не просто рибена чорба. Приготвена е с много качествени продукти, в нея има различни видове риба. Основната е калкан, почиства се много внимателно, защото има много много кости, по същия начин се почистват и останалите видове риба. зада стане много вкусна се използва и бульонът от калкана. Супата е взаимствана от френска рецепта, която се нарича супа „Буябес“, затова казвам, че не е просто рибена чорба. При нас тази супа е с цена 18,99 лв.,защото залагаме на качеството, а накрая при сервиране добавяме и шафран, който прибавя допълнителен аромат на супата. Във Франция тази супа се предлага и за 150 евро. Не ме изненадаха негативните коментари в интернет. За нас не е важно да дойде всеки клиент, защото не всеки оценява качеството. Нашата храна е с естествени продукти, в кухнята ни няма палмова мазнина, няма и течен маргарин, предлагаме това, което консумира и моето семейство“, разказва Теодора.
Созопол е по джоба на всеки. Има и високи цени, но има и възможност за евтини нощувки, с места за бързо хранене. Туристите са доволни и всеки може да открие своето място - див или скъп плаж, както и евтини или скъпи ресторанти.
Аз лично бих я опитал при Теодора!
Защото кеф цена няма!
Въпросната рибена супа”Буябес” я имаме в обедното меню,един път на месец.
Въпросното меню струва 139 шведски крони,което е около 22 лв.
В цената е вкл. 7 вида салати по избор,въпросната супа,кафе и десерт по избор.Да не забравя,че има и калмари и др, морски деликатеси в супата.
Благодаря.
Is bouillabaisse expensive?
The southern French city of Marseille on the Mediterranean Sea has long been famous for its spicy fish soup, known as bouillabaisse. The soup started as a poor man's meal, made with leftover fish scraps, but these days, it's evolved to the point that it can run connoisseurs about $75 for a generously sized meal
Всяка жаба,да си знае гьола!
Това е само за нас!!
Ако предлатат и ципура с комплимент-руска салата са направо разкош!!!
Някой, който е бил там знай ли дали пледлагат и други народняшки гурмета......примерно боб чорба с комплимент-запечена папая и петмез от маракуя...мляко с ориз с настърган кервиз или нещо по-така простовато......примерно нещо за 3-4 лв.,чи нямам толкоз пари!!!
Щот не съм достигнал още тоз френски гурмеджийско левъл .....да ям рибена чорба......с шафран!!!!???.....и то за 18,99 лв.
/готвачка Теодора, ама и била собственик, в Франция била 150 евро а, кептана казва 15. Калкан с много кости! Абе това да не е червеноперка. До колкото се сещам костите са меки и жилави/ всичко в флагман е умножено по 10.
А стоката на сергийката на автогарата в стария град в Созопол беше най-добрата която съм виждала в района! Даже говорих с хората и се изненадах от причината... Не знам как стоят нещата с борсите, какво, кога и как се предлага, но те казаха, че пазаруват вечер, а бургаските магазинчета - сутрин. Нямам представа защо стоката би била по-добра вечер... Наистина, беше и по-скъпа... Може би тези хора просто купуват по-качествени плодове и зеленчуци, но ресторантите очевидно не пазаруват оттам.
Има пица на парче и дюнери по 2-3 лв, на крак плющиш и това е.
Хубаво беше да разбера къде да не ходя, но явно ще трябва да търся златната течност и цената и в менюто преди да седна в която и да е от секирите на скалите. Там е наистина приятно, но вероятно повечето, ако не и всички, ресторанти са неприятни. Вече имам някои запомнени от предишни преживявания. Последният път се случи да хапна в едно капанче на плажа и установих, че там е по-добре, защото хем имаш гледката на скалите и е на сянка следобяд, хем храната е същата, но на що-годе по-нормални цени.
В България всеки селски готвач се самопровъзгласи за “шеф”!
Или Бургасбус супа за 300 човека ли е тва с 300кмч ли идва
ПОЗДРАВИ ОТ МЕЧО
Поредната излагация на автора, редактора и др. компетентни елементи от Флагман.
Супата горчи само на скъсаняци, като теб. Западняците знаят, какво е добър ресторант и най-важното, знаят, че мечтата на скъсаняка, да е хубаво и евтино, е невъзможно. Интересното е, че разните ганьовци, които се възмущават от цените тук, си правят селфита с манджи и ахкат възхитено за много по-скъпи храни, стига да не са в България.
Тези, които обичат пача̀, да го ду*ат!
А Вие - калкана, сьомга, месо от раци и разни глезотии, за да й вдигнете цената до 20 лева!
Ами тази супа ще горчи даже и на западняците!
Лакомници за бързи печалби! Дано да ви загорчи!