Рецепта за вкусни пилешки гърди на тиган със сос от гъби
Добавете брашно, масло, мляко и горчица и ще си оближете пръстите
Можете да зарадвате близките си с тази вкусна рецепта за пилешко месо през уикенда.
Необходими продукти:
800 г пилешки гърди
300 г гъби
3 с.л. брашно
3 с.л. масло
3 ч.ч. прясно мляко
1 щип. черен пипер
1 с.л. горчица
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди (800 г) се начукват внимателно, за да станат по-тънки и по-крехки. Поставят се в тиган с капак и се задушават с малко масло до пълна готовност.
Гъбите (300 г) се измиват, подсушават и нарязват на филийки. Със съвсем малко масло се запържват на тиган.
Сосът се приготвя, като брашното (3 с.л.) се запържва в маслото(3 с.л.). Щом покафенее, се добавя прясното мляко (3 ч.ч.) на няколко малки порции при непрекъснато бъркане. Готви се няколко минути до сгъстяване.
Накрая в соса се добавя горчицата (1 с.л.), разбърква се и по желание се добавят ситно накълцани пресни подправки по избор - например магданоз или мащерка.
Пилешкото месо се сервира с гъбите и се полива със соса. Сервира се веднага.
Бон апети!