Рецепта за задушен свински дроб с лук и чушки
Поднесете с чаша червено вино
Необходими продукти:
лук - 5 глави свински дроб - 1 кг
чесън - 5 скилидки
червен пипер - 1 с.л.
чушки - 2 бр. зелени + 2 бр. червени
магданоз - 1/2 връзка
сол
чубрица
олио - 3 с.л.
черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете лука и чесъна (може и да настържете). Чушките също измийте и накълцайте на ленти. Измийте, почистете и нарежете свинския дроб. Задушете в мазнина лука, чесъна и месото. Разбъркайте.
Добавете и чушките. Овкусете с черен пипер и сол, сипете и червения пипер. Затворете капака. Гответе половин час, овкусете с чубрица и магданоз. Задушеният черен дроб с лук и чушки е чудесно мезе за вино.