Рецепта за пълнени чушки с боб
Идеално постно ястие
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
чушки - 10 броя сушени или пресни пиперки
боб - около 250 г
лук - 1 кг
сминдух
джоджен
чубрица
червен пипер
сол
зехтин - около 1 ч.ч.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Накиснете боба от предната вечер във вода, а на следващия ден го сварете с малко сол и мазнина до готовност. В дълбок съд загрейте мазнината. Използвайте колкото е необходимо, за да се запържи килограмът лук, който предварително е накълцан.
Щом лукът омекне, сипете отцедения сварен боб и овкусете плънката със сминдух, джоджен, чубрица, червен пипер и сол на вкус. Разбъркайте добре и отнемете от котлона. Напълнете чушките с бобената смес и ги подредете пълнените чушки с боб в намазнена тава.
Сложете пълнените чушки с боб да се изпекат до готовност в умерена фурна.