Рецепта за вкусните бабини мръвки, подходящи и за вечеря, и за мезе
Ето как да ги приготвите
Свинското е сред най-предпотаните меса в куинарията, а когато е част от ястие с традии за българската трапеза, се превръща в любимо хапване. Бабините мръвки с лук е едно от тях. Лесна рецепта, която ще се хареса на всички вкъщи.
Необходими съставки:
свински врат - 1 кг
свински гърди - 300 г
праз - 4 стръка
масло - 4 с.л.
водка – 2 с. л.
сол
черен пипер
сминдух
Нарежете месото на хапки. Сложете маслото в тиган, прибавете месото и водката. Пържете до готовност като го разбърквате периодично. През това време изчистете и нарежете лука на едро и го добавете при готовото месо. Посолете и поръсете с черен пипер и сминдух. Разбъркайте и щом празът омекне махнете от котлона.