Диетолог посочи най-полезното сирене
Експертът препоръчва да се използват класически, твърди сирена
Поради високото съдържание на протеини и мазнини, сиренето е незаменим продукт във всяка диета. Но не всички разновидности на продукта са полезни, казва диетологът Елена Тихомирова.
Експертът препоръчва да се използват класически, твърди сирена. Хората с хипертония и наднормено тегло трябва да внимават при избора на млечни продукти. Моцарелата е по-подходяща за тях, смята Тихомирова.
Тя припомня, че сирената са богати на калий и фосфор. Тези вещества са необходими за здравето на костите, ставите и мускулите.
„Наличието на мазнини в състава на сиренето помага за повишаване на имунитета и има положителен ефект върху нервната система“, отбелязва още експертът.