×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 2 800 безработни започват работа по регионални програми по заетост
  • Четвърти случай на заразен човек с птичи грип в САЩ
  • Иран избра деветия си президент
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът не е себедостатъчен, но Стойновски като опозиция – определено да


Кметът не е себедостатъчен, но Стойновски като опозиция – определено да
Прохождащият през декември 2005 г. Стойновски, когато за първи път представя темата с небостъргача
19 Август 2011, Петък, 19:05 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Снимка архив Бесове.бг



Защото дори и без идеята за небостъргач, човекът се заоглежда за електорат в центъра и в дясно
Кандидат-кметът Ваклин Стойновски се хвана за едни бъдещи  недоставени автобуси по пилотен проект и всеки ден „яде“ кмета на ГЕРБ като горчива краставица за нещо, което не се е случило. Явно автобусите ще са гръбнакът на настоящата му предизборна кампания, така както бе небостъргачът през 2007-а.

Е, темата не е така атрактивна и не може да акумулира обществен дебат като този дали да вдигаме 135-метрова футуристична сграда в морската градина или не, но определено върши работа в започващите избори.
Дали изобщо има опит за реализиране на корупционна схема в избора на доставчика за новите автобуси или се използва възможност за говорене около спестени милиони левове на бургазлии от направени разкрития, по думите на самия Стойновски, е друг въпрос (виж карето с нашата тема с продължение).

Но не това в случая е интересно за анализ, а фактът, че  до 23 октомври, когато бургазлии трябва да кажат дали си искат настоящия работлив кмет Димитър Николов за още 4 години или ще го сменят с друг, остават точно два месеца. А на „терена“ срещу Димитър Николов „рита“ единствен Ваклин Стойновски. Забележете, той вече не говори като кандидат за кмет от лявото пространство,  както бе допреди три-четири месеца,  а като обединител на всички здравомислещи избиратели  от целия политически спектър. През ден, Стойновски дава отсрочка на общинската администрация с изтичащ мандат да „си признае и поправи грешката“ с обявената процедура и плаши с „нови и нови разкрития“, които обаче се въртят все около въпросните бъдещи автобуси, без никаква конкретика. Като в оня стар скеч за процентното съдържание на водата в краставицата, който отдавна сме забравили.

Онзи ден кметът не издържа на нападките и отвърна, квалифицирайки опонента си като абсолютно неграмотен. Той, естествено, това и чакаше, и моментално се „закачи“ за думите, критикувайки го, че се изказвал в стил „прохождащ Яне Янев“, че бил „самодостатъчен и нечуваем“. Към тези определения, Стойновски настоятелно и редовно включва „подчиненото поведение на партиите, поддържащи ГЕРБ и велите атаки на псевдоопозицията към заместниците на кмета, но не и към самия кмет“.

Наблюдавайки поведението на всички останали, които ще участват във вота тази есен, смятам, че Стойновски има право. Даже ще добавя, че опозиция изобщо липсва, защото по никакъв начин тя не се идентифицира като такава.

Това е тревожно не само за самия кмет, който има шанса да спечели този път от раз, а и за самата демокрация. 
Но е полезно за Стойновски, защото ще продължи с автобусите, въпреки, че доскучава на репортерите. Вчера той разпрати прессъобщения и заплаши кмета така:

„Изисквам нов отговор и настоявам за решение.
Бургазлии, нали някой външен консултант е изготвил документацията и кметът, с нашите пари му платил за труда. Нали някой вътрешен гений от сегашната администрация му е одобрил тази документация и я е парафирал.
Проектът и документацията е бил сгрешен. Нека единият да върне парите на бургазлии, а другият изисквам да бъде посочен и уволнен...
Нова тема, давам на сегашния кмет нов срок. Предният не пожела да го спази и се изложи. Сега ще го чакам до сряда. После на бургазлии, решение ще предложа аз.“

Няма лошо, човекът си тича в неговия коридор, който става все по-широк, докато останалите от т.нар. опозиция дремят на плажа или мъдруват неразбираеми програми и платформи. Само накрая да не се чудят как така броя на общинските  им съветници в идващия мандат е драстично спаднал спрямо 2007 г. и кандидатите им за кметове да дишат някъде назад изпаренията на „ауспуха“ на Стойновски.

В категории: Опозиция , Политика


12
Коментара по темата
12.
DO KASABOWA
24.08.2011 07:55:38
0
0
НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИТЕ ТАКИВА ГРЕШКИ СТОЙНОВСКИ МОЖЕ ДА БЪДЕ НАЙ-МНОГО ЦЕНТЪР ЛЯВО,НО СТЕ ПРАВА,ЧЕ ИСКА ЕЛЕКТОРАТ ОТ ДЯСНО В ТОВА НЯМА НИЩО ЛОШО.ИНТЕРЕСНО ЗАЩО КОМЕНТИРАТЕ НИКОЛОВ-СТОЙНОВСКИ???????????
11.
БРАВО
24.08.2011 07:48:34
1
0
ТРЯБВА ДА ИМА ОПОЗИЦИЯ И БРАВО НА ВАКЛИН,ЗА ТОВА ЧЕ ИМА СМЕЛОСТТА ДА КАЖ Е НА ГЛАС СВОЕТО СТАНОВИЩЕ! А ВИЕ ГОСПОДА -КРИТИКАРИ САМО ЛЕЕТЕ ЗЛОБА ,АМА ОТ ТОВА ПОЛЗА НЯМА
10.
Viper
23.08.2011 21:12:53
0
0
Стойновски бил голям гъзар. Нещо много се надува. Щял да предложи решение. АЛоооо Аланкооолу ти на където си тръгнал кмета оттам се връща. Сядай си на д-то и си затваряй устата, че само глупости говориш
9.
LA
21.08.2011 19:48:27
0
0
Факт е, че опозиция практически няма. Димитър Николов изглежда добър кмет, но наистина е тревожно, че няма конкуренция. Добре, че поне го има самият Димитър Николов, че като си спомня преди за Йоан, направо ми се плаче. А на Ваклин само като му гледам пунктуацията в текстовете, дето ги пуска, и ми става ясно с какво хора работи и какъв екип от неграмотници го обслужва. Аман от червени метастази.
8.
Теб
21.08.2011 14:44:09
0
0
Теб най много, щото ти се смее зад гърба че още го обичаш...
7.
Морския
21.08.2011 14:40:03
0
0
Накрая Бат ви Вакльо всички ще ви прекара!!!!!
6.
Хаха
21.08.2011 14:16:03
0
0
Ти първо кажи Ваклин какво работи? И след като всички знаем че НИЩО НЕ РАБОТИ, кажи откъзе са му парите, т е чии пари пере?
5.
Хихи
21.08.2011 10:50:17
0
0
С платени злобни коментари няма да го спрете, нали го знаете, че е тъпоглав и твърдоглав
4.
величката
21.08.2011 00:28:02
5
2
ваклине,от тука нема да излезе нищо ,РОВНИ БУРГАСКАТА БОЛНИЦА ДА ВИДИШ КВИ КРАЖБИ НА НАРОДНА ПАРА ПАДА ТАМ ,КРАДЪТ КОМИСИОННИ НЕ ТИ Е РАБОТА ,особенно двечките де се изживяват за ,,дясната,, ръка ,ровни има време до изборите ПЕЧЕЛИШ МНОГО ПОДДРЪЖНИЦИ ЗА СВЪРШЕНАТА РАБОТА
3.
Чуден
20.08.2011 10:01:56
1
2
Прочетох първия коментар- Помним го и се чудя как може тоя човек да говори за политика...
2.
АЗ
20.08.2011 09:19:23
2
2
Защо пълните форума с това пълзящо и гнусно мекотело.Вакло агънце махаи се от града ни с твоята гнусна кампания.Няма никой освен комунистическия ти род да ти се върже
1.
помним го...
19.08.2011 19:31:41
1
0
http://m.dnevnik.bg/bulgaria/2002/01/15/28806_vnositeliat_na_snikurs_zastrelia_sudrujnika_si/?ref=miniurl
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Всички съседи ни дишат прахта: България в топ 20 по средно IQ Всички съседи ни дишат прахта: България в топ 20 по средно IQ Южна Корея заема първото място Спасители скочиха срещу монокините, не одобряват нудистките ни плажове Спасители скочиха срещу монокините, не одобряват нудистките ни плажове Край Приморско плажуващите нямат притеснения от нудистите Тази певица става все по-слаба, феновете й вече са много притеснени Тази певица става все по-слаба, феновете й вече са много притеснени Краката на Галена са като солети, казват почитатели на фолкаджийката Кървав екшън по морето! Криминоген уби млад мъж в к.к. "Слънчев бряг" Кървав екшън по морето! Криминоген уби млад мъж в к.к. "Слънчев бряг" Жертвата е наръгана с нож в областта на гърдите Те са най-гласовитите народни певици, но и днес враждуват заради.... Те са най-гласовитите народни певици, но и днес враждуват заради.... Янка Рупкина все още не може да преглътне, че песента на Валя Балканска "Излел е Дельо Хайдутин“ бе изпратена Космоса Цончо Ганев, "Възраждане": Водени са неофициални разговори с ПП-ДБ Цончо Ганев, "Възраждане": Водени са неофициални разговори с ПП-ДБ Според него "Възраждане" няма как да имат каквото и да било общо с ГЕРБ и с ДПС Вманиачени жени искат да отслабнат, в миналото се хвърляха на тении и кокаинова диета Вманиачени жени искат да отслабнат, в миналото се хвърляха на тении и кокаинова диета  Най-опасните методи за отслабване от миналото  Кирил Петков готов за преговори с ПП "Възраждане" Кирил Петков готов за преговори с ПП "Възраждане" Костадинов да се извини и да покаже, че не е проруски проект, заяви съпредседателят на ПП-ДБ Измама: Жена запази стая с изглед към морето, "гледката" оказа се плакат Измама: Жена запази стая с изглед към морето, "гледката" оказа се плакат Истинската гледка е рушаща се бяла стена и редици бели прозорци с решетки БМВ се размаза на бул. "Иван Вазов" в Бургас, хлъзна се на измития път БМВ се размаза на бул. "Иван Вазов" в Бургас, хлъзна се на измития път Зад волана е бил млад шофьор, не е успял да овладее бавареца
Италия ще ви даде хиляда евро, за да живеете в Тоскана Италия ще ви даде хиляда евро, за да живеете в Тоскана От офертата могат да се възползват всички европейски граждани Цената на фрапето на плажа в Гърция започна да "горчи", чадъри и шезлонги се плащат отделно Цената на фрапето на плажа в Гърция започна да "горчи", чадъри и шезлонги се плащат отделно Чакат масови съкращения на работниците по морето Потвърдиха първи за 2024 г. случай на западнонилска треска в Гърция Потвърдиха първи за 2024 г. случай на западнонилска треска в Гърция При пациента са регистрирани леки симптоми на енцефалит, които са започнали в края на юни 10 ясни знака, че на хоризонта се задава глобална война 10 ясни знака, че на хоризонта се задава глобална война САЩ, Русия, Украйна, Иран, Хизбула, Израел - много варианти и малко алтернативи за мир Майка загина пред погледа на децата си, след като оплете дрехите си в кабела на кабинков лифт и падна от 150 м височина Майка загина пред погледа на децата си, след като оплете дрехите си в кабела на кабинков лифт и падна от 150 м височина На мястото на инцидента веднага бил изпратен хеликоптер, както и планински спасители, които след продължително търсене открили тялото ѝ Най-голямата морска надпревара на над 50 килови яхти ще се проведе тази събота в Бургас Най-голямата морска надпревара на над 50 килови яхти ще се проведе тази събота в Бургас Рали „Ветроходство и приятели“ е единствената в България регата, в която може да участва всеки желаещ ветроходец, доброволец и екипаж Гривни за 50 бона, а маникюрът – тотал щета Гривни за 50 бона, а маникюрът – тотал щета Освен че си е направила видимо нескопосана ноктопластика, Тита скоро не я е подновявала и ноктите й доста са израснали в основата О, боже! Тя е жената на най-богатия в света О, боже! Тя е жената на най-богатия в света Тунингованата Лорън Санчес шокира с целулитно тяло Изцепката с трибагреника я докара до антидепресанти Изцепката с трибагреника я докара до антидепресанти Единствената ѝ компания била майка ѝ, като само с нея се отпускала да говори Беше една от най-красивите, а днес прилича на мъж Беше една от най-красивите, а днес прилича на мъж След като моделката стана на 50 е предприела не една или две пластични корекции, за да се подмлади, но не й се е получило, а напротив
Иво СИРОМАХОВ Иво СИРОМАХОВ Партия "Величие" трябва да се прекръсти на "Том и Джери"
Виц на деня Виц на деня - Скъпа вече сме женени, кажи колко мъже си имала?
- Обаче няма да се сърдиш!
- Добре, няма.
- 7.
- В смисъл... аз съм 7-ми?
- Не ти си 4-ти.
Виц на деня Виц на деня - Иване, къде си?
- Играя си с децата на двора.
- Прибирай се веднага вкъщи, аз съм дала 1000 лева за компютър, той ще ми играе на ДВОРА.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Аз чуждото го не ща, само моето си искам - на когото и да е то
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори