×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • На този ден: Отбелязваме Международен ден на мира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спортистите в Айтос искат свой в общинската власт


Спортистите в Айтос искат свой в общинската власт
Кандидатът за кмет на Синята коалиция в Айтос Стоян Колев връща на спортния клуб по лека атлетика шпайковете на олимпийския шампион Яцек Вшола
13 Август 2011, Събота, 14:12 ч.

Бивши и настоящи шампиони тренират в окаяни зали с изкъртени дюшемета, нямат съблекални

Спортисти от различни клубове в Айтос искат да имат свой представител в администрацията на града. Това стана ясно по време на среща-разговор за бъдещето на спорта в Айтос, която се състоя в петък на градския стадион. Срещата бе по инициатива на младежите от СДС- Айтос и кандидатът за кмет на „Синята коалиция” в града Стоян Колев. В нея взеха участие представители на спортни клубове, треньори и състезатели. Председателят на СДС-Айтос Петър Янев и общинският съветник от СДС-Бургас Вълчо Чолаков също присъстваха на разговорите.

 „Искаме да чуем реалните проблеми на всеки един спортен клуб на територията на община Айтос и те да бъдат заложени в нашата предизборна програма,  а в последствие да бъдат решени”, каза в началото на срещата Стоян Колев.

Като проблем № 1 за клубовете в Айтос се очерта мизерията и окаяното състояние на стадиона в града. Бъдещи и настоящи шампиони на България тренират лете и зиме в зали с изкъртени дюшемета, падащи лепежи, без съблекални. „Децата ни тренират в мизерия, а много от родителите ги спират от даден спорт, защото залата, където се водят тренировките няма елементарен санитарен възел, през зимата температурата е минусова, а спортните съоръжения са стари и порутени. Въпреки тези условия от Айтос излизат много спортисти, които продължават да жънат успехи”, споделиха присъстващите на срещата. Те настояха в града да бъде изграден многофункционален спортен комплекс, в който да има място за всеки един спорт.

„Няколко са начините за подобряване на спортната инфраструктура в Айтос  - чрез подготвяне и защитаване на европроекти и чрез публично-частни партньорства”, каза общинският съветник от СДС- Бургас Вълчо Чолаков. Той даде пример с развитието на спортната инфраструктура в Бургас, която за последните 4 години осезателно се подобри, благодарение и на работата на зам-кмета по строителство Костадин Марков, който е и областен председател на СДС Бургас.

По време на срещата стана ясно още, че в бюджета на Община Айтос са заложени само  70 000 лева за спорт, които са крайно недостатъчни. Според спортистите един от начините за решаване на този проблем е 1 % от бюджета на Община Айтос, който е около 15 милиона лева, да отива за спорта.

Друг начин за подпомагане на спортните клубове предложиха младежите от СДС-Айтос. Спортни обувки, екипи и купи, принадлежащи на личности, покорили национални и световни върхове да бъдат събрани в кът на спортните постижения. Идеята на младите седесари е спортните трофеи да бъдат разигравани на ежегоден търг, средствата от който да отиват за клубовете в Айтос. Кандидатът за кмет Стоян Колев прегърна идеята на младите и дари на клуба по лека атлетика в Айтос шпайковете на олимпийският шампион по скок на височина от Монреал  през 1976 година Яцек Вшола. Обувките на поляка бяха закупени от Колев по време на благотворителен търг през пролетта. „Призовавам всеки, който е закупил спортен трофей, да го върне и той да бъде поставен в кът на спортните постижения”, каза Стоян Колев. Той дари и средства, необходими за подготовка на айтоските акробати преди участието им в Европейското първенство.


В категории: Айтос


21
Коментара
Флагман.БГ Кметът на Минерални бани остава в ареста Кметът на Минерални бани остава в ареста 21/09/2024, Събота 10:41 1
Край на тротинетките
Край на тротинетките 21/09/2024, Събота 09:53 5
Флагман.БГ Братът на Ружа Игнатова вдига сватба Братът на Ружа Игнатова вдига сватба 21/09/2024, Събота 09:14 1
21
Коментара по темата
21.
До Ваня Иванова
18.08.2011 09:37:49
3
3
Права сте, ОЧЕВАДНИ неща са, само дето сте толкова сляпа, че само вие не ги виждате. Айтос тъне в дупки, мизерия, разруха, хората нямат работа, а вашият кмет си пълни джобовете, заедно с тези на жена си и сестра си. Но може би ги виждате, ама и вие се облажвате на кметската софра, че сте толкоз яростен защитник.
20.
Ваня Иванова
17.08.2011 18:02:16
1
6
До ВаняНеиванова-грешите, човече!От ничий щаб не съм.Просто изразих мнение, което продължавам да поддържам,че не Ви харесва- ваша си работа! Хайде , със здраве!Не си правете труда да убеждавате хората в ОЧЕВАДНИ НЕЩА!
19.
Брех, брех...
17.08.2011 17:37:19
2
5
Брех, тоз единствен човек, дето пише по ВСИЧКИ форуми и социални мрежи, то той тоз човек сигур сто ръце има да сварва да пише навсякъде, тц, тц... Ма щом само един човек от щаба има таквиз способности, че и денонощно го прави, смятай колко са кадърни останалите! Г-н Колев, ако такива хора предлагате в листата, дето могат да пишат правилно и да ползват интернета, за вас ще гласувам!
18.
Ваня НЕиванова
17.08.2011 17:35:39
5
3
Госпожо Иванова, май единсвеният единствен човек от щаба, дето пише, сте вие. Само че от щаба на Врабчев. Браво на г-н Врабчев, хванал завалията единствената интернет-грамотна в цялата община, посветил й работа по форумите. Няма капацитет - нито той, нито хората му. Вижте младежите, млади, умни, образовани хора, могат, пишат. До какво докарахте Айтос? Разруха, позор...
17.
Бетовен
17.08.2011 15:03:02
0
3
Тук се събират доста интересни мнения. Но да предположим теоретически, че пише един човек, ако той пише верни неща, в който вярва и каузата му е добра в това няма нищо лошо. Все пак той се опитва с ясни аргументи да покаже защо мнението му е правилно , все пак за това са форумите.Дори и Христос е бил сам. Лошо е когато се плюе и се говорят лъжи дори и от всички, но лъжите са плитки, в тях няма логика, но дори и да има тя лесно може да се опровергае, стига отсрещния да не е толкова ограничен.
16.
До Ваня Иванова
16.08.2011 12:03:58
5
5
Ние гласоподавателите да не сме хванати от Балкана! На всички е ясно че навсякъде по форуми и социални мрежи пише само един човек от екипа на г-н Колев.Той като кандидат за кмет прави това което може плаща.Той друго не умее!
15.
До 14
16.08.2011 10:05:33
2
5
Стига с тези манипулации. Как не ви омръзна. Имал съветници от ДПС.. бил техен кандидат. Да сигурно за това като отида да гледам общинския съвет и в залата БСП и ДПС си гласуват отборно. Или и на БСП съветниците са на Стоян. Ставате смешни вече.
14.
do 8
15.08.2011 18:51:20
6
1
ami toi i sega si imase dostatichno savetnici ot DPS,koito si go slyskat ...nali bese tehen kandidat na minalite izbori zabravihte li...
13.
2011
15.08.2011 16:56:08
2
8
Стига с тея хипермаркети бе супер банални станахте съжелявам, но ще копирам един коментар, които точно отговаря на долния коментар.

Събрали се съпартиици в БСП 2006та година да размишляват как ще разбият задаващия се Стоян Колев...:
-Другари, разбра се, че Стоян Колев, собственик на търговска верига Перла, ще се кантидатира за кмет на предстоящите избори! Задават се бурни избори, не може айтозлии да се наслаждават на работни места, пари и сигурност, а ние не.Трябва да победим, но как?-Започнал председателя, като държал стара книга с дебели корици.
-Каква е тази книга?-Чул се глас.
-Това е книга на 100 години.-Отговорил предводителя.-Книгата с тайните на БСП, в нея има всякакви тайни, за побеждаване на противника.Тайна е, защото си служи с непозволени и могъщи техники за заблуда, пред които не само най-глупавите, но дори и някои от тези, които считат себе си за интелигентни се хващат.Затова аз и г-н Врабчев, както и още 2ма уважавани членове , ще разработим стратегията....
Това бил краят на заседанието, всички членове излязли, като останали най-видните съпартиици. След дълги часове и умуване върху плана и книгата, най-накрая нашите хубавци излезли с просто и лесно решение-слухът.
-Най-големият му магазин е на Автогарата , над него има огромно пространство, което половината е негово откакто е закупил магазина, но това народа не го касае. Като кажем, че той пречи за изграждането на ХИПЕРМАРКЕТ!
-Но нали хората ще си кажат "какъв хипермаркет в толкова малък град, това е смешно, та тук дори няма приходи"???
-Това не е важно, това е като да кажеш на необразован човек(бедния град), че не може да стане професор(хипермаркета), защото образования човек е подкупил университета.
-Даа ясно.- казал Врабчев.– в яростта си, че няма хипермаркет , хората ще намразят Стоян Колев, той ще е очернен и никой няма да се вслушва в думите му. А яростта им, че са изпуснали тази възможност, ще им попречи да мислят трезво и да си кажат ,абе чакай малко какъв хипермаркет в този град.
-Точно! Нека хипермаркета бъде МЕТРО...
С годините теоретичния хипермаркет от метро се превирнал в БИЛА от там в Карфур, ПЕНИ и Лидъл, а теоретичното му място винаги е било над Перлата на автогарата, макар че в Айтос има най-малко 10 подобни места. С времето най-различни супермаркети отваряли врати от различни фирми, но хората не си задали върпоса как така Стоян не може да спре тях, а може огромен инвеститор. И така хитрият план на БСП и тайната книга просъществувал с години чак до следващите избори, а хората продължават да изпитват изкуствена омраза, към кандидат кмета Стоян и парада продължава... И други слухове били пускани, но за тях друг път.

ПС Нека най-накрая бъде водена нормална кампания. Да сте чули Стоян Колев, негов човек или хора от щаба му, да клеветят някого. Кога ще се води нормална кампания. И нека си го признаем, в Айтос имаме много да работим, че да привлечем такива инвеститори. Ако прочетете конституцията ще видите, че никой не може да спре частна инвестиция.Това е от мен, гражданин, които се бори с комунизма.
12.
1958
15.08.2011 16:39:50
10
2
stane li kmet Kolev,nisto hybavo ne ni chaka,ne se lajete...vijte v karnobat kolko sa novite marketi , a v Aitos nqma nito edin..koi e vinoven za tova-agent Nasko i perlickata...rynd vtori predstoi prez oktomvri
11.
Ваня Иванова
15.08.2011 15:47:00
2
5
Светкавичния отговор потвърждава съмненията ми! Все пак пожелавам достойно представяне на г-н Колев на предстоящите избори, независимо от това, че не ми е фаворит!
10.
Ядосан
15.08.2011 15:35:14
1
4
Вие си говорите тука, ама аз бях там и знаете ли какво ще ви кажа. Всичко, което бях прочел тук просто ми стана смешно. Тук истината човек не може да я проумее. Идете и виште какво се говори и как е. Никъде в статията не е споменато, че половината там бяха отчаяни, а на другите направо им се ревеше, защото повечето от тези мижави 70 000 лв дето са 0.5% от бюджета, не са видяли и стотинка. Това ни е общината, а този Стоян Колев дето всички го плюете, в момента е единствената надежда на града.
9.
Ваня Иванова
15.08.2011 15:20:14
5
4
Знаете ли какво не ми харесва в този форум-тук пишат хора САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ ЩАБА НА Г-Н КОЛЕВ похвални слова за него-трябва да си много прост, за да не го схванеш!
8.
У2
14.08.2011 22:00:49
2
5
отговор на У ком1: много просто другите ДПС и БСП имат бетонен електорат и евентуална голяма активност ще ги обезличи , а Стоян Колев иска голяма активност за да има повече съветници и да успее най после да промени НАШИЯ АЙТОС .
7.
Деян
14.08.2011 09:07:38
3
7
Браво! Вече със сигурност ще гласувам за Колев и неговата листа от млади и кадърни хора, които искат да останат в Айтос. Радвам се, че в родния ми град има надежда нещата да се променят. Доброто винаги ще побеждава злото.
6.
Мария
14.08.2011 09:01:25
2
6
Поздравявам и подкрепям инициативите на тези млади хора. Подкрепили са един достоен кандидат и съвместната им дейност ще накара хората да прогледнат и да гласуват по съвест. Искам и аз да се включа. Ще се свържа с тях и ще им помагам.
5.
Mladej
14.08.2011 08:56:30
1
6
Smiatam da se prisaedinia kam MSDS. Aivno tiian hora iskat da promeniat Aitos kam dobro. Iskam i az da pomagam.
4.
Жоро
14.08.2011 08:46:35
2
6
Браво на младежите и Колев! Тези хора наистина искат промяна. Търсят проблемите директно от хората в дадена област. Поздравявам ги и им желая успех на местните избори. А тия долу дето плюят изобщо не ме впечатляват. Делата са важни, а не думите. Хората тръгнали да правят добрини и веднага ги нападат. Защо не попитате колко пари събраха акробатите. Никой не го интересува. Срамота! Благодарение на младежите от МСДС бяха оправени светкавично и детските площадки в града. Браво! Сега се заеха да пооправят с каквото могат и стадиона. Вземайте пример, а не да плюете на сянка. Писна ми от неблагодарни сеирджии. Но има един, който вижда отгоре. Той ще ни съди по делата ни. Злобата е признак на безсилие, некадърност и некомпетентност. Призовавам към толерантност и добронамереност!
3.
Буден
13.08.2011 22:27:57
7
2
Рано пиле рано пее, рано го колят. Предизборната кампания още не е започнала, тоя Стоенчо се пъчи и мъчи.А, бе, човеченце,не е за теб тоя зор. Гледай си хлеба с Руждито и бизнеса.
2.
skif
13.08.2011 20:37:12
2
3
Не спят, а калесват ДПС. Ако ДПС пак подкрепи перлата, те пък пак ще се прегърнат на балотажа.
1.
у
13.08.2011 18:47:51
2
4
В никакъв случай не подкрепям перлата, но защо никой от останалите кандидати не води кампания? Спят и БСП и ГЕРБ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Астрономическа есен настъпва на 22 септември в 15:43 ч. Астрономическа есен настъпва на 22 септември в 15:43 ч. С лятото се сбогуваме официално в деня на есенното равноденствие Тази грешка прави картофеното пюре отвратително Тази грешка прави картофеното пюре отвратително Защо блендерът не е подходящ за пюрета   Откриват с атрактивно шествие Международния театрален фестивал „Велко Кънев“ в Тополовград, вижте програмата Откриват с атрактивно шествие Международния театрален фестивал „Велко Кънев“ в Тополовград, вижте програмата 17 театрални състава ще представят своите постановки на сцената на читалището в Тополовград, пет от тях са от чужбина, останалите са от България Кметът на Минерални бани остава в ареста Кметът на Минерални бани остава в ареста Мюмюн Искендер се сочи за приближен до фракцията на Ахмед Доган в ДПС, но отрича в общината да има злоупотреби Георги Тошев показва филми за Татяна Лолова и Цветана Манева в Бургас Георги Тошев показва филми за Татяна Лолова и Цветана Манева в Бургас Прожекциите са на 3 и 4 октомври, ще има и литература Край на тротинетките Край на тротинетките Нарочна наредба вкарва ред в безразборната употреба на двуколесното 19-годишен младеж от Бургаско е загинал в катастрофа край Сливен 19-годишен младеж от Бургаско е загинал в катастрофа край Сливен В болница са закарани четирима души Братът на Ружа Игнатова вдига сватба Братът на Ружа Игнатова вдига сватба Константин казва "Да" на красивата Стефани, с която се запознал преди няколко месеца на технопарти Последна почит пред двамата загинали пилоти старши лейтенант Венцислав Дункин и подполковник Петко Димитров Последна почит пред двамата загинали пилоти старши лейтенант Венцислав Дункин и подполковник Петко Димитров "Черната кутия" на самолета ще бъде разчетена в Чехия Няма да вали днес, облачността намалява до слънчево Няма да вали днес, облачността намалява до слънчево Прогноза за времето - събота, 21 септември 2024 г. 
Поставят взривни устройства в куриерски пратки в Германия Поставят взривни устройства в куриерски пратки в Германия Разследват възможен руски саботаж Мениджърът на джендър-боксьорката Имане Халиф : Момиче е, има аномалия Мениджърът на джендър-боксьорката Имане Халиф : Момиче е, има аномалия Ето откъде тръгват споровете за нейния пол Създадоха изкуствен интелект, предсказващ престъпления Създадоха изкуствен интелект, предсказващ престъпления Технологията анализира поведението на хората на обществени места, сравнявайки го с поведението на престъпниците Остави майка си и сестра си да гният в моргата Остави майка си и сестра си да гният в моргата Певицата замина на почивка, вместо да погребе роднините си  Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори