Няма такава вкусотия: Коблер с праскови и лимон
Вижте рецептата за неустоимия десерт
Продукти:
5 чаши праскови, обелени и нарязани
1 щипка канела
1 щипка джинджифил на прах
1 щипка куркума
1 щипка кардамон
1 чаена лъжица лимонова кора
2 чаши захар
1 чаша вода
½ чаша разтопено масло
1 и ½ чаши брашно с набухвател
1 и ½ чаши прясно мляко
Приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса. Смесете прасковите с подправките и лимоновата кора, разбъркайте.
В тенджера смесете водата и 1 чаша захар на средна температура, докато заври. Оставете да къкри 2-3 минути. Добавете прасковите и гответе за още 2 минути. Свалете от котлона и оставете настрана.
Отделно смесете брашното с останалата чаша захар в голяма купа. Добавете млякото и разбърквайте до гладка смес. Добавете разтопеното масло към тестото, като запазите малко от него. Излейте тестото в тава за печене, намазана с мазнина. Внимателно добавете прасковите отгоре върху тестото. Залейте с останалото тесто. Печете до златисто или за около 50 минути.