Експерти посочиха кои плодове намаляват риска от затлъстяване и диабет
Храните с високо съдържание на полифеноли включват боровинки, касис, къпини, арония, бъз и ябълки
Експертите посочват, че плодовете носят много ползи за тялото.
Плодовете с високо съдържание на полифеноли могат да намалят риска от диабет и затлъстяване, според научна статия, публикувана в юлския брой на Food Research International. Изследователите са открили, че същото важи и за зеленчуците с високо съдържание на полифеноли.
Посочва се, че полифенолите играят важна роля в регулирането на глада. Тоест такива храни могат да помогнат за намаляване на приема на храна, като по този начин намаляват риска от затлъстяване.
Храните с високо съдържание на полифеноли включват боровинки, касис, къпини, арония, бъз и ябълки, предава Дарик.