Тази вкусна супа с дреболийки задължително трябва да присъства на празничната трапеза!
Ето как да я приготвите
Има безброй великденски рецепти за приготвянето на агнешко. Но като гледаме колко скочи цената му, може да минем и без него. Всичко е въпрос на избор. Ето например някои предпочитат дреболийки от животното, което се коли за празника. Те са чудесно допълнение към супата със сезонни зеленчуци.
Все пак, една от най-популярните великденски рецепти е агнешката или зеленчукова – с дреболийки. И всички продукти за нея са по-достъпни. А и купувайки си един комплект от месарницата, може да използвате една част и за дроб сарма.
Великденски рецепти – какво ви е необходимо за супата?
- 400 г агнешки дреболии;
- няколко стръка лапад или спанак;
- 1 глава кромид лук;
- 1 връзка пресен лук;
- 3 с. л. пресен джоджен;
- 50 г масло;
- половин чаена чаша ориз;
- 2 жълтъка;
- 1 ч. л. брашно;
- 3 ч. л. лимонов сок;
- черен пипер и сол на вкус.
Как да приготвите супата с дреболии?
Важно е да почистите и сварите добре агнешките дреболии. Това трябва да стане в подсолена вода. Изхвърлете събралата се пяна и оставете бульона. След като изстинат, ги нарежете на ситни парченца.
Сложете подходяща тенджера на котлона и добавете маслото. След това изсипете лука, за да се запържи. После добавяте лапада или спанака, последван от ориза. Прецеждате бульона и заливате. Може да добавите още малко топла вода, ако се налага.
Подправяте супата със сол и червен пипер на вкус. Добавяте джоджена. Накрая разбивате жълтъците с прясно изцедения лимонов сок и брашното. Към тях добавяте по малко супа. Всичко се изсипва в тенджерата, ври за около минута, след което се отстранява от котлона.
Източник: Tialoto.bg