Рецепта за хрупкаво чесново пиле с майонеза
Чудесен избор за обяд или вечеря
Продукти:
1 чаша галета
2-3 супени лъжици микс подправки по избор
1/3 чаша майонеза
1 супена лъжица чесън на гранули
4 бр. пилешки гърди без кост и кожа
Приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. Смесете галетата с подправките в купа и разбъркайте. В отделна купа смесете майонезата с чесъна и разбъркайте. Загрейте в микровълнова за 20-30 секунди леко да се стопли.
С помощта на четка намажете пилешките гърди с майонезената смес. Оваляйте в сместа с галетата, така че да полепне навсякъде. Подредете в тава за печене, по желание покрита с хартия. Печете за около 20-30 минути или до златиста коричка.