Рецепта за вкусно щастие: Пилешки бутчета с мед и чесън
Ето как да ги приготвите
Продукти:
227 г броколи
285 г сладък грах
6 стръка пресен лук
шепа кориандър
1 с.л. сусам
олио
сол
За бутчетата:
8 пилешки бутчета - горни и долни
6 скилидки чесън
3 с.л. мед
3 с.л. ябълков оцет
3 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
Загрейте 2 с.л. олио в дълбок тиган с капак. Поръсете бутчетата със сол. Поставете ги в тигана с кожата надолу и гответе 5-6 минути.
Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. Добавете ги при пилешките бутчета. Обърнете бутчетата и добавете соевия сос, оцета и меда.
Нарежете броколито на розички. Пресният лук нарежете на кръгчета, под диагонал. Добавете всички зеленчуци при бутчетата и ги наместете добре. Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете. Гответе 6 минути.
накрая поръсете ястието със сусам и листа кориандър.