Соленки с кашкавал и чубрица
Ето я рецептата
Продукти:
200 г брашно с набухвател
¼ супена лъжица сол
½ супена лъжица горчица
½ супена лъжица лют червен пипер
40 г масло
60 г настърган пармезан, кашкавал или чедър
100 мл прясно мляко
Чубрица за поръсване
Приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете с мазнина тава за печене. Пресейте брашното, пипера и солта. Начупете размекнатото масло. Добавете него и горчицата към сухите съставки. С пръсти омесете сместа така, че да се получат едри трохи. Добавете и настърганото сирене по избор.
Прибавете млякото, като разбърквате постоянно. Ще се получи лепкаво тесто. Омесете го с ръце. Поставете тестото върху набрашнена повърхност. Разточете го или го разстелете с ръце. С помощта на чаша нарежете тестото на кръгли форми. Подредете ги в тавата. Поръсете с чубрица или я добавете вътре в тестото по време на омесването. Печете до златисто или около 20 минути.