Ресторантьори: Повече няма какво да губим! До две седмици отваряме, да видим как ще ни спрат
Готви се обявяване на гражданско неподчинение, както направиха в Италия
Ресторантьорите ще приложат италианския модел и ако до две седмици не бъде взето решение за отварянето им, в един ден и час всички ще започнат да приемат клиенти. Това обяви Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.
Той бе категоричен, че ако до 2 седмици не се вземе решение за отварянето на целия сектор, ще се стигне до крайната мярка. В момента България е на последно място по заболяемост в Европа, но въпреки това все още е наложен частничния локдаун, който най-тежко се отразява в сектора на ресторантьори и хотелиери.
"От един момент нататък вече няма какво да се губи. Повече няма да чакаме", обяви Алибегов.
От БАЗ публикуваха и своеобразна анкета към своите членове в профила си във Фейсбук. Същият текст бе разпространен и от другата браншова организация Сдружения на заведенията в България.
Днес ви питаме:
Какви трябва да са следващите действия на затворените бизнеси, не само заведенията, ако щабът реши да удължи забраната за работа и след 31.01.?
1. Организиране на национален протест.
2. Обявяване на Гражданско неподчинение по примера на Италия.
3. Нациоанален протест, а ако исканията ни не бъдат удовлетворени, последващо отваряне на обектите по примера на Италия.
4. Съгласяваме се да останем затворени, но ако изплатят компенсациите на всички до 31.01, и до същата дата има разписани и приети нови мерки за февруари.
Припомняме, че на 15 януари стотици ресторантьори в Италия отвориха врати въпреки противоепидемичните мерки, които според собствениците, убиват малкия и среден бизнес и ограничават правата и свободата на хората. В социалните мрежи посетители качиха клипове от различни препълнени заведения.
Тази сутрин министърът на туризма Марияна Николова се обяви за отварянето на заведенията при спазването на противоепидемични мерки (ВИЖТЕ ТУК), но в същото време социалният министър Деница Сачева обяви, че в началото на февруари първо ще отворят ресторантите в зимните курорти и едва след тях, поетапно ще започнат да работят и тези във вътрешността на страната. За молове и фитнеси още било твърде рано.
За утре е предвидена среща на двете асоциации с министъра на туризма Марияна Николова.
Заради 5G мрежата
Големи помяри сте!
Най обичам когато правите помени,рожденни дни и други партита и като дойдете като насрани цървули и почнете:можели по евтино,да внесем алкохол,остъпка да направим и т.н.
Много сте прости ,жалки и гнусни.
Казано иначе - сладоледаджията с дългата кичара пита сами ли ше кандисаме за купона или насила да го почват?
И така, в общи линии чалгари бакшиши и сервитьори са ми любими.И май е взаимно. Скоро чалгар с две точки в предизборната програма (1.никво гласуване както е по конституция
2.никъв COVID няма,не е имало, няма да има)
ме страхува,че правил списък и още много забавни чалгории.
Имам и място в списъка на униформените комедианти.
Ми не е лошо,драги сервитьори и вие да си направите лист с недоволните,ма си пригответе 4-5 милиона позиции. Следя темата с плам и нетърпение.
Хахахахааахахах МАЛОУМНИЦИТЕ НА БУРГАС
Кой ще влезе в заведението,да изяде глоба от минимум 300лв,трябва да е някой изперкал?
Щом има забрана трябва дс се спазва,това е за здравето на хората,а не да се правите на много замислрни за работниците си!!!!!
ТОВА ПОЛИТИКАТА ТРЕБЕ СИ ЧОВЕК БЕЗ МОЗЪК ДА СИ
Вие няма и кво да спечелите галфони такивааа хахахаха
Пък ако отворите само ще им дадете повод да направят още 2-3 локдауна и да настроите много други бизнеси против вас, защото в мола са доста по крупни бизнесмени а локдауна удря първо моловете а там наемите си вървят никой не им прави отстъпка заради локдауна
Алибегов ли си Али Баба ли си, аз съм кръчмар, но няма да отворя, защото ще плащам солени глоби, и не искам да бъда поредният тъпак и нарушител!
Кои хора?
Често влизам в големи супермаркети и това което виждам е много пари!
Доста пари се дават за тигани,купички,бъркалки и каквото се сетиш като глупости!
На мен лично не ми липсват, можем и без тях!
То пък се навъдиха кафене до кафене, кръчма до кръчма, ресторант до ресторант!
Има и други бизнеси, не само Вашия!
А приложете италианския модел, тогава затвор и разстрел!
Сега когато целия сектор се нуждае от тълпа за протести например и можеше да изкарате всичките си работници на улиците да ви защитят , тези работници които угнетявахте и лъгахте години наред сега с наслада гледат как ще фалирате, ако бяхте коректни с всеки от нас, ако бяхте си платили всичко на тези които напускат , ако бяхте останали приятели и не високомерничихте , сега можеше да се обедините за протест и работниците да застанат зад вас, всеки да има по 10 работника , 1000 ресторанта са 10000 човека за една кауза на улицата , така се търсят права, ама никой няма да дойде защото всички сте едни долни копелета които си изкараха парите на гърба на робски труд и лъгане на клиенти с долнопробна храна
А и щом в Кауфланд, Била, Джъмбо или на предколедната блъсканица по Никулден не може да се заразите, защо останалите които ще отидат на заведение или ресторант ще се заразят на 100% и на 100% не вие, а те ще ви заразят?
има какво да губите защото като ви нашият глобите и ще бягате като опарени
грешката ви беше че както винаги бяхте конформисти с властта и срещу народа, на ви сега хак да ви е, вашия любимец ви оправи с 200
като отворите и после март месец като обявят пак ивънредно положение ама този път с излизане на армията на улиците и тогава ще видим дали ще има гражданско неподчинение
вече сте въртяни мастии, сидете си на гъза че по зле ще става
Щял да отваря не го интересува здравето на хората, медиците на какъв хал са, болниците той си гледа келипира.
Манталитет на кръчмар.
Я го наврете в ареста и му образувайте наказателно дело за подбуждане, организиране и ръководене на безредици.
Алчни кафеджии и ресторантьори.
Намалиха ви ДДС-то, но не намалихте цените и не увеличихте заплатите на работниците си.
Всеизвестен е факта е че именно ресторанти,пицарии ,винарни и малки хотели са ''гръбнака'' на СРЕДНИЯ бизнес в Италия