×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Храна и лекарства от държавата за всички карантинирани над 65 години


31 Октомври 2020, Събота, 13:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Това беше планирано още в началото на пандемията, каза вицепремиерът Томислав Дончев

"Едно затваряне е огромен шок върху икономиката и за колективния психологичен статус на хората. Мерките трябва да бъдат локализирани. Ако се предприемат по-сериозни мерки, фокусът трябва да е върху рисковите групи". Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в интервю за Дарик радио във връзка със ситуацията с пандемията.

За възможността държавата да доставя храна и лекарства на всички карантирани хора над 65 годишна възраст Дончев обяви, че при неоходимост това може да се случи.

"На общинско ниво има социални патронажи за хора, които нямат възможност да излизат и да си осигуряват храна. Това беше планирано още в началото на пандемията. Би могло да се създаде организация броят да нарасне значително. Капацитетът на патронажите беше усилен. Разработвани са и планове за ангажиране и на военнослужещите, ако се наложи. Ако това е необходимо, това би могло да се направи. България не прави нищо различно от това, което правят другите държави", обясни Дончев.

Вицепремиерът коментира и екшън плана на правителството за възстановяването на икономиката. „Националният план за възстановяване и устойчивост е написан от експерти от Министерски съвет и Министерство на финансите. Това е покана за дискусия, а дискусията и обсъжданията стартират сега. Крайният срок за представяне на националните планове за възстановяване и устойчивост е април 2020 г. Тази първа версия ще бъде изпратена на Европейската комисия. Това не е финална версия на документа. Процесът по съгласуване със заинтересованите страни дори е по-важен от самия документ. Тотален консенсус е невъзможен, но когато сме положили усилия да намерим обществен баланс по темата, ще имаме удовлетвореността, че сме разработили най-правилният пакет от политики", посочи Дончев.

Вицепремиерът отговори, че не знае кога ще изчезнат здравните рискове, но този план ще започне да се изпълнява във втората половина на следващата година.

"Той не е за бърза реакция за справяне с пандемията, а е ориентиран към последиците. Тази година близо 1 млрд. лв. бяха пренасочени за мерки в подкрепа на здравната система. Средствата за следващата реакция са в съвсем друг инструмент, който се казва React-ЕU, които е на стойност 1.3 млрд. лв. Това е допълнително финансиране по съществуващи оперативни програми и е най-бързият вариант за реакция за справяне с кризата, както и пренасочените средства от оперативните програми. Националният план за възстановяване е ориентиран за възстановяване на икономиките със създаване на дългосрочни предпоставки за растеж и реформи. Тук ще има и мерки за допълнителна квалификация на медицинския персона. Всички мерки могат да бъдат допълвани. Този документ трябва да има ясна политическа рамка, насочена към предизвикателствата, които имаме сега, и тези, които ще имаме през следващите 6 години", каза още вицепремиерът.


В категории: Политика


Флагман.БГ Възрастен германец бере душа, падна от колело Възрастен германец бере душа, падна от колело 01/07/2024, Понеделник 19:00 0
5
Коментара по темата
5.
Бургаски
31.10.2020 17:21:43
1
0
Сега голяма крадене ще падне от тези помощи.
4.
Сан Марко
31.10.2020 16:00:26
1
2
Изкривената мутра пак с някакви простотии. Само обгрижват лошия си избирателен материал. За децата ни вопъл ни стон. Тикви вън.
3.
...
31.10.2020 15:50:51
0
2
Ако си на 64г и 11 месеца няма помощ само глоба, ако нарушиш наложената карантина.
Майка ми е на 64г и 5 месеца, ако й наложите карантина дори и без да е заразена няма помощ.
2.
Днеско
31.10.2020 14:31:23
2
3
Каквото и да се направи, май вече е късно!
1.
българка
31.10.2020 14:17:11
3
5
Вие се сетихте да предприемате мерки! Народа ви измира, бе идиоти с идиоти!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мароканци пребиха до смърт мъж, попречил им да изнасилят момиче Мароканци пребиха до смърт мъж, попречил им да изнасилят момиче Хиляда души скандираха след убийството „Испания е християнска, не мюсюлманска“ Слизай, за да няма шамари! Изгониха позорно от автобус известна певица Слизай, за да няма шамари! Изгониха позорно от автобус известна певица Жената попитала защо в жегите не е пуснат климатик Украинец спретна див екшън в центъра на Бургас, полицията се чуди какво да го прави Украинец спретна див екшън в центъра на Бургас, полицията се чуди какво да го прави Да се напиеш до такава степен, че да не можеш да кажеш името си Знаят ли бургазлии кой е Лени Кравиц (ВИДЕО) Знаят ли бургазлии кой е Лени Кравиц (ВИДЕО) Ето какво показа анкетата на Флагман Възрастната украинка на плажа в Бургас просто паднала на пясъка и починала Възрастната украинка на плажа в Бургас просто паднала на пясъка и починала Тя излизала от морето, което днес е под зелен флаг, но се държала неадекватно на брега, секунди след това се строполила Ивелин Михайлов препоръча на ПП "Величие" да подкрепи кабинета на ГЕРБ (ОБНОВЕНА!) Ивелин Михайлов препоръча на ПП "Величие" да подкрепи кабинета на ГЕРБ (ОБНОВЕНА!) Моментът бил такъв, че трябвало национално обединение Извънредно! Откараха мъж с линейка от ул. „Цариградска” в Бургас Извънредно! Откараха мъж с линейка от ул. „Цариградска” в Бургас Извършва се оглед Възможно ли е да загинеш в такова влакче на ужасите? Дъщеричката е видяла как майка ѝ полита към земята Възможно ли е да загинеш в такова влакче на ужасите? Дъщеричката е видяла как майка ѝ полита към земята Малкото момиченце настоявало двете да се качат на атракциона Как Росен Желязков ще ни управлява с оставка в джоба? Как Росен Желязков ще ни управлява с оставка в джоба? Кандидатът за премиер от ГЕРБ заговори за изтезание на демокрацията Бойко Борисов призна, че дори да мине в парламента, кабинетът „Желязков“ ще има кратък живот Бойко Борисов призна, че дори да мине в парламента, кабинетът „Желязков“ ще има кратък живот Не че някой ще го събори, просто ние ще излеземе от него, разкри лидерът на ГЕРБ
Издирват 9 души в руините на пощенски клон в Харков Издирват 9 души в руините на пощенски клон в Харков Властите потвърдиха смъртта на един служител след руската атака, ранено е и 8-месечно бебе Кандидатка за власт хвърли дрехите си по време на реч Кандидатка за власт хвърли дрехите си по време на реч Видеоклиповете на необичайното изпълнение се разпространиха в социалните мрежи като горски пожар Тя избяга от Украйна, но вярва, че ще помогне на Киев с ... гърдите си Тя избяга от Украйна, но вярва, че ще помогне на Киев с ... гърдите си Сексапилната Анастасия, която продава голите си снимки, мечтае дори в Москва да се пазарува с гривни Красавица измисли подла схема и ограби семейството си Красавица измисли подла схема и ограби семейството си Тя вкара дори брат си в затвора, но измамата й е разкрита Агония за украинците в Красногоровка, на руснаците помага и „баба Яга“ Агония за украинците в Красногоровка, на руснаците помага и „баба Яга“ Руснаците превзеха и Сокол, а „Другая Украина“ коментира, че от есента влаковете ще бъдат заменени от ... каруци Стилияна Николова се връща с четири златни медала от Кайро Стилияна Николова се връща с четири златни медала от Кайро Следващото ѝ състезание ще бъде в Румъния Ад в Латвия! Горят бензиновози на НАТО и военен заводи Ад в Латвия! Горят бензиновози на НАТО и военен заводи Пламъци погълнаха и частното предприятие „Latvijas Finieris“ в Рига Взрив окървави Измир, четирима са загинали, а ранените са най-малко 35 Взрив окървави Измир, четирима са загинали, а ранените са най-малко 35  Има щети по 11 жилищни сгради Перверзник нахлу в две къщи и се пъхна в леглата на спящи жени Перверзник нахлу в две къщи и се пъхна в леглата на спящи жени Неканеният гост събличал дрехите и бельото си, но дамите се разкрещели и той избягал Градът на мъртвите съществува? Археолози откриха нещо шокиращо Градът на мъртвите съществува? Археолози откриха нещо шокиращо  Град Асуан е бил важен търговски пункт в древността, основан е преди повече от 4500 години
Рая Назарян Рая Назарян Българската православна църква винаги е правила достоен избор Виц на деня Виц на деня - Ало, обаждам се за плевнята ми!
- Тук е ракетна база! Не сте попаднали където трябва!
- Не, не, вие не попаднахте където трябва!
Виц на деня Виц на деня - Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако един мъж ви гледа само в очите, можете да сте сигурни, че всичко останало вече е огледал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори