Сладкиш без брашно с два вида шоколад
Рецепта за двойно удоволствие
Продукти:
5 яйца
180 г меко масло
250 г тъмен шоколад
щипка сол
1 ч.л. ванилов екстракт
1 и 1/2 ч.ч. захар
65 г натурално какао на прах
За заливката:
250 г тъмен шоколад
250 мл течна сметана за готвене
Приготвяне:
Разтопете маслото с шоколада и го сложете в голяма купа. Постепенно разбивайки с миксер, добавете солта, захарта, яйцата, ванилията и какаото. Полученото гладко тесто се изсипва в намазнена и набрашнена форма за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути. Когато сладкишът изстине може да го извадите от формата и да го сложите в подходяща чиния. Разтопете шоколада в сметаната и залейте равномерно, пише az-jenata.bg