Как да приготвим най-вкусния език с винен сос
Резултатът ще ви накара да си оближете пръстите
Предлагаме ви една лесна и същевременно много вкусна рецепта за приготвяне на телешки език. Необходимите продукти са: 1 говежди език, 50 г сушени гъби, 1 глава лук, 10-12 зърна черен пипер, 1 дафинов лист и 3-4 зърна бахар. За соса ще ви трябват 500 мл бульон, 200 мл вино, 200 г задушени гъби, 3 с.л. сметана, 2 с.л. брашно, сол на вкус и черен пипер.
Езикът се вари с лука, сушените гъби, дафиновия лист, бахара и черния пипер. Когато е готов, се изважда, обелва и нарязва, като парчетата се нареждат в подходящ съд.
Прецежда се бульонът и се поставя на котлона да заври. Брашното се разбива с малко вода и се прибавя към врящия бульон. Добавя се сметаната, задушените гъби, виното, черният пипер и солта. С полученият сос се заливат парчетата език и се поднасят.