Чийзкейк със смокини
Вижте рецептата
Продукти:
Блат:
150 г чаени бисквити
60 г краве масло
Пълнеж:
250 г маскарпоне
250 г крема сирене, напр. „Филаделфия“
5 яйца
лимонова кора и сок от половин лимон
100 г захар
шепа смокини
Приготвяне:
Смлените бисквити се разбъркват с разтопеното масло. Сместа се разпределя по дъното на форма 20-22см. Запича се за 10 мин.
В това време се разбиват маскарпонето и „Филаделфията“ със захарта. Добавят се лимоновият сок и кората и едно по едно яйцата. Получената смес се излива върху бисквитения блат. Отгоре се нареждат разполовените смокини. Формата се поставя на водна баня във фурната и се пече около час. Температура – 160-170 градуса. Оставя се напълно да се охлади.
източник: az-jenata.bg