Лесна рецепта за пици от патладжан
Пробвайте нещо необичайно и много вкусно
Тази лесна рецепта за пици от патладжан е взаимствана от рецепта за Джулия Чайлд, което почти автоматично я превръща в супер-рецепта. Във вид, подходящ за българския вкус, рецептата за пици от патладжан е една прекрасна и много лесна идея за приготвяне на патладжан, която ще намери положителен отзвук на всяка българска трапеза. Като предястие, или пък като леко основно ястие и якцент в менюто, малките пици от патладжан заслужават вашето внимание, защото отговарят на всички изисквания на съвременната домакиня, а именно приготвят се бързо и лесно, и са много вкусни.
1. Първата стъпка от лесната рецептата за пици с патладжан е традиционна за всички рецепти с патладжан, а именно - нарязване на патладжана и поръсване със сол, за да се отцеди от горчивия сок. Нарязаният на шайби патладжан трябва да постои около 10-15 минути посолен, след което се измива с вода и се подсушава. Подсушените шайби патладжан се намазват леко с олио, след което се изпичат на скара, на оребрен тиган, или пък в обикновен тиган за по няколко минути от двете страни.
2. В голяма тава поставяте хартия за печене, върху която нареждате подготвените и обработени шайби патладжан. Счуквате скилидките чесън и с получената смес намазвате патладжана. Покривате патладжана с лютеница, след което поръсвате с настъргания кашкавал и печете пиците от патладжан в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути, докато кашкавалът се разтопи и придобие леко златист цвят.
Необходими съставки:
патладжан - 1 брой
лютеница - 1 чаена чаша
кашкавал - 100 грама
чесън - 4 скилидки
Източник: supichka