Как се прави най-ароматното сладко от череши
Богати на важни хранителни елементи
Продукти:
1 кг добре узрели череши
600 г захар
3 ч.л. пресен лимонов сок
50 мл коняк
Приготвяне:
Измийте черешите и премахнете костилките. Сложете ги в дълбока тенджера заедно със захарта и лимоновия сок. Когато съставките кипнат, намалете котлона. Бъркайте непрекъснато, за да не загорят. За да разберете дали сладкото е готово, направете си следния тест, когато сместа се сгъсти. Сложете малко от него в чиния и прокарайте лъжицата. Ако има гъста диря, добавете рома и гответе още 3-4 минути. Прехвърлете сладкото в бурканчета с винтова капачка. Затворете ги добре и ги обърнете с капачката надолу.