Рецепта: Крем карамел с крема сирене и ванилия
Нов вариант на познатия десерт
Продукти:
150 г захар
200 г крема сирене
5 яйца
750 мл кондензирано мляко
1 чаена лъжица течна ванилия
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
В малка тенджера на средна температура сложете захарта, като разбърквате постоянно, докато се разтопи и стане златиста. Излейте я в тава за печене. Разклатете тавата, за да се разнесе карамелът по цялата повърхност. В голяма купа разбийте крема сиренето.
Добавете яйцата и ги разбийте едно по едно с миксера. Прибавете и кондензираното мляко. Разбивайте с миксера до гладка смес. Излейте сместа върху карамела. Поставете съда за печене върху друга по-голяма тава пълна с вода да се пече на водна баня, пише az-jenata.bg
Печете за 1 час или докато центърът на крема престане да е течен и се сгъсти. Оставете да изстине 1 час преди да приберете в хладилника за през нощта.