Как да приготвите: Гофрети без брашно
Идеални за следобедна закуска
Кой не обича гофрети? Мекички и вкусни, те се топят в устата, особено ако са полети обилно със сладко. Тези тестени изделия са любими за закуска или похапване за следобедите на мнозина, но имат един недостатък – веднага се лепят.
Ако сте на нисковъглехидратен режим или ограничавате брашното поради някаква причина, а ви се яде подобно изкушение, днес ви предлагаме една по-различна рецепта. Е, вкусът на тези гофрети не е като на обикновените, но пък ви гарантираме, че ще ви хареса. При това в тях няма нито брашно, нито глутен.
Вижте какви продукти са ви необходими:
– 3 яйца;
– 100 г ядки;
– 4 супени лъжици заквасена сметана;
– 2 супени лъжици обикновено масло;
– 3 супени лъжици вода;
– 1 супена лъжица хуск или смляно ленено семе;
– 1 супена лъжица ванилена есенция или малко на прах.
Как да приготвите здравословните гофрети?
Взимате от любимите си ядки и ги смилате в чопъра (може да ползвате орехи, бадеми, тиквени семки и други). Смесвате ги със содата и хуска, който често се използва за заместител на брашното, като слепващ агент за палачинки и други печива. Ако не разполагате с продукта, може да го замените с ленено семе.
Разбийте разтопеното масло и яйцата, после ги прибавете към сухите съставки. Добавете водата и сметаната.
Бъркайте докато се получи гъста смес.
Печете за около 5 минути на предварително загрят гофретник.
Може да гарнирате гофретите със сусамов тахан или с домашен течен шоколад без захар.