×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • На този ден: Отбелязваме Международен ден на мира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП-Бургас не искат референдум за мръсния въздух в града, не харесват предложените въпроси


БСП-Бургас не искат референдум за мръсния въздух в града, не харесват предложените въпроси
Червените изготвиха три задачи, които местният парламент да постави на Общината
26 Ноември 2018, Понеделник, 13:03 ч.

Според социалистите, така формулирани, въпросите не решават нито един от проблемите с чистотата на въздух и няма да доведат до пряк резултат.


Общинския съвет на БСП в Бургас излезе в официална позиция, в която отхвърля провеждането на референдум за чистия въздух в Бургас по предлаганите въпроси. Документът е приет днес, публикуваме го без редакторска намеса:

Въпросът за опазване на околната среда и в частност чистотата на атмосферния въздух е основен регионален и глобален въпрос, който изисква сериозен дебат.    
  С разпоредбата на чл. 79 от ЗООС е вменено задължение на кметовете да разработват Програма за опазване на околната среда за съответната община в съответствие с указанията на Министъра на околната среда и водите за период не по-малък от 3 години.
     Програмите се приемат от общинските съвети, които контролират изпълнението им, като за целта кметът е длъжен ежегодно да внася отчет за изпълнение на програмата и в случай на необходимост да прави предложение за допълването й и актуализирането й.
ОбС на БСП – Бургас не подкрепя провеждане на референдум за замърсяването на атмосферния въздух с така поставените въпроси. Считаме, че така формулирани, те не решават нито един от проблемите с чистотата на въздуха в нашия град, както и няма да доведат до пряк резултат.
За да се предприемат реални действия, които ще решат проблемите свързани с притесненията на бургаските граждани, е необходимо:
Общинският съвет на Община Бургас със свои решения да изиска от общинската администрация:

1. Отчет за изпълнение на задълженията за осъществяване на   контрол и за управление на дейностите, свързани с осигуряването на чистотата на атмосферния въздух на територията на общината, като акцентът се постави на резултатите.
2. Да проучи възможностите за диференцирано независимо измерване на ФПЧ /фини прахови частици/ за установяване на количеството на земния прах във въздуха и влиянието на състоянието на уличните и тротоарните настилки за  запрашеността на същия.
3. Да информира периодично гражданите на общината за състоянието на околната среда.

В категории: Политика


13
Коментара
Край на тротинетките
Край на тротинетките 21/09/2024, Събота 09:53 2
Флагман.БГ Братът на Ружа Игнатова вдига сватба Братът на Ружа Игнатова вдига сватба 21/09/2024, Събота 09:14 0
6 грешки по време на душ
6 грешки по време на душ 20/09/2024, Петък 21:20 0
Рецепта за паниран праз
Рецепта за паниран праз 20/09/2024, Петък 21:00 0
13
Коментара по темата
13.
Бургазлия
27.11.2018 09:11:36
0
0
Кои бяха тези от БСП - Бургас, че да казват на хората кое е редно или не. От години се знае, че Бургас е град с най-мръсния въздух в цяла България и това е точно така заради некадърното проектиране и място на така наречения Нефтозавод, който другарите комунисти навремето проектираха и построиха. И сега точно според мен нямат морално право да изказват мнение и да дават на гражданите наклон да не казвам на какво.
12.
Хорър
27.11.2018 07:38:28
0
1
Сериозно? А въй, и ся ко шъ праим? Комунистите не са част от демократичното общество, така, че въобще нямат думата.
11.
питащ
27.11.2018 06:28:13
1
4
А що никой не задава въпрос за какъв чеп получават заплати отговорните бюджетни служители в общинската администрация, в РИОСВ, в лабораторията на МОСВ в Бургас, в РЗИ и т.н.?! Не е ли крайно време шефчетата на тези служби и службички да бъдат принудени да освободят топлите си местенца?! И то поради доказана некадърност, явно не спрявяне с работата си?!
10.
Ко Не
27.11.2018 05:29:39
0
2
И кучатта на село знаят че бесепето са руски кавали
9.
дo 6
26.11.2018 23:17:30
0
1
Стояне,
Малко ставаме евтини на скъпото и обратно.(тоест не искаме да дадем 200000 лв за референдум и съответно да спестим милиарди на здравната каса за ле4ение на болни ).Ве4е 11 години ситуацията с обгазяванията в Бургас е крити4на,и никоя партия не изиска нищо от тези замърсители нито изиска независима компетентна лаборатория.Какво те кара да мислиш ,4е този път БСП ще изискат това.Ще ги подкупят или заплашат и пак няма да се слу4и нищо ,няма да се вземат мерки срещу замърсителите.А когато народа го изиска и го има 4ерно на бяло ве4е не могат да се измъкнат и ще има нова лаборатория международна и компетентна
8.
За народа
26.11.2018 23:16:10
1
2
А Бургас НЕ иска БСП! България не иска БСП, ДПС, ГЕРБ!!!! БЪЛГАРИЯ ИСКА ИСТИНСКА ДЪРЖАВА!!!!
7.
*********
26.11.2018 22:17:11
2
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
6.
Стоян
26.11.2018 21:42:05
7
5
Безсмислено е провеждането на референдум с риторични въпроси струващ 200 000 много ясно че всички ще отговорим с Да... От БСП взеха добро решение и без да има референдум ще изискат исканията които са в референдума да се реализират, а и нали ви е ясно че герб също нямаше да ги подкрепят и нямаше да има референдум.
5.
Smeshka
26.11.2018 21:34:55
1
2
Tiq mai iskat nikoi da ne glasuva za tqh .
Tokushto se samoubiha grymko hahaha gerbadjiite pak shte spe4elqt izborite
4.
Доц.-Др. Христов
26.11.2018 21:33:01
0
7
Обръщяам се към вси4ки мъже .
Знаете ли ,4е отровите които всяка ве4ер бълва единия завод водят до инпотентност .

Препоръка: Не спете на отворени прозорци в Бургас ,ако искате да имате добър сексуален живот
3.
Старци
26.11.2018 21:27:55
0
8
Поредната изцепка на група непотребни старци.
Не разбират 4е РИОСВ ,не знаят кои отрови да мерят а и не могат ,затова има крещяща нужда от НЕЗАВИСИМА МЕЖДУНАРОДНА ЛАБОРАТОРИЯ (въпрос номер 2 от референдума),която да установи кои и с какво ни трови.

На вси4ки е ясно 4е Бургас няма проблем с проховите 4астици има проблем с други отровни вещества
2.
Убиици
26.11.2018 20:58:14
1
10
Тия комунисти навремето ограбиха цялото богатсвона Бургас и го дадоха на руснаците,сега искат да ни вземат здравето и пак да го дадат на руснаците
1.
Obiknoveni komunqgi
26.11.2018 20:50:13
3
10
Daaaa kakto se o4akvashe ,dvata zavoda koito ni trovqt v osobeno golemi razmeri si platiha na komunistite da ne glasuvat za referendum .
4estito na vsi4ki komunisti ve4e shte karate novi BMW_ta
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Георги Тошев показва филми за Татяна Лолова и Цветана Манева в Бургас Георги Тошев показва филми за Татяна Лолова и Цветана Манева в Бургас Прожекциите са на 3 и 4 октомври, ще има и литература Край на тротинетките Край на тротинетките Нарочна наредба вкарва ред в безразборната употреба на двуколесното 19-годишен младеж от Бургаско е загинал в катастрофа край Сливен 19-годишен младеж от Бургаско е загинал в катастрофа край Сливен В болница са закарани четирима души Братът на Ружа Игнатова вдига сватба Братът на Ружа Игнатова вдига сватба Константин казва "Да" на красивата Стефани, с която се запознал преди няколко месеца на технопарти Последна почит пред двамата загинали пилоти старши лейтенант Венцислав Дункин и подполковник Петко Димитров Последна почит пред двамата загинали пилоти старши лейтенант Венцислав Дункин и подполковник Петко Димитров "Черната кутия" на самолета ще бъде разчетена в Чехия Няма да вали днес, облачността намалява до слънчево Няма да вали днес, облачността намалява до слънчево Прогноза за времето - събота, 21 септември 2024 г.  "Градът на спасението": Как Созопол беше похвален от британските медии "Градът на спасението": Как Созопол беше похвален от британските медии На територията на днешен Созопол в древността се смесват двете култури Децата сами ще дойдат: Вкуска закуска „Ден“ от уникални продукти Децата сами ще дойдат: Вкуска закуска „Ден“ от уникални продукти Интересна идея за перфектната закуска Инж. Петър Кънев е водач на "БСП-Обединена левица" във Втори МИР-Бургас, вижте цялата листа Инж. Петър Кънев е водач на "БСП-Обединена левица" във Втори МИР-Бургас, вижте цялата листа Инж. Петър Кънев е безспорен авторитет и обединителна фигура за актива в региона, а този път социалистите имат силен отбор, с който ще се борят за значително по-добър резултат Диян Камбаната насъскал питбула си към ченгета от Четвърто РУ: Да ви е*а майката боклуци, педе*асти! Ще ви избия всичките Диян Камбаната насъскал питбула си към ченгета от Четвърто РУ: Да ви е*а майката боклуци, педе*асти! Ще ви избия всичките Бургаският рецидивист Диян Тончев-Камбаната разбил устата на единия полицай, а после центрирал в лицето и медик от УМБАЛ-Бургас
Поставят взривни устройства в куриерски пратки в Германия Поставят взривни устройства в куриерски пратки в Германия Разследват възможен руски саботаж Мениджърът на джендър-боксьорката Имане Халиф : Момиче е, има аномалия Мениджърът на джендър-боксьорката Имане Халиф : Момиче е, има аномалия Ето откъде тръгват споровете за нейния пол Създадоха изкуствен интелект, предсказващ престъпления Създадоха изкуствен интелект, предсказващ престъпления Технологията анализира поведението на хората на обществени места, сравнявайки го с поведението на престъпниците Остави майка си и сестра си да гният в моргата Остави майка си и сестра си да гният в моргата Певицата замина на почивка, вместо да погребе роднините си  Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори