Доц. Байкова изнесе шокиращи данни за гадостите, с които тъпчат сиренето и кашкавала и колко зле влияят на организма ни!
07 Юли 2017, Петък, 14:39 ч.
Влагат се по-евтини суровини, за да бъде по-евтин продукта и по-купуваем
Растителните мазнини в сиренето винаги са частично хидрогенирани. При преработката им се образуват до 30% трансмастни киселини, които са вредни. Това коментира проф. Донка Байкова в ефира на Нова телевизия по повод статистика, според която всяка трета бучка сирене в магазина съдържа растителни мазнини. В същото време тя изтъкна, че ако растителните мазнини в един продукт са натурални, то те не са вредни. Това са слънчогледово и рапично масло, зехтин например.
Бялото саламурено сирене е национална гордост, имаме хубави стандарти за него, за кашкавал и кисело мляко.
Влагат се по-евтини суровини, за да бъде по-евтин продукта и по-купуваем. Тук не се влагат натурални мазнини, защото са течни.
За съжаление, те не са свойствени за нашия организъм, той няма как да ги метаболизира и остават за дълго време кумулирани в нашия организъм и да се вместват и наместват в мембраната на нашите клетки. Оттам нататък започват нашите проблеми.
Ето какво още каза доц. Байкова:
В категории:
Здраве








Много е влюбен
23/04/2025, Сряда 21:41
3

Сваля млада красавица
23/04/2025, Сряда 21:20
0

Влезе по спешност в болница
23/04/2025, Сряда 21:00
0

Снайперисти застреляха над 700 коали
23/04/2025, Сряда 20:40
7

Путин демонстрира отлични отношения към съседка на България
23/04/2025, Сряда 20:18
0

Атака с брадва разтърси родно село
23/04/2025, Сряда 20:00
2

Сподели за деликатен проблем
23/04/2025, Сряда 19:20
0

Фрапантен побой в България
23/04/2025, Сряда 19:00
0

Рядко срещан инцидент в страната
23/04/2025, Сряда 18:49
2

Притеснителна информация за Варна
23/04/2025, Сряда 18:47
1

Искат закриване на две училища в...
23/04/2025, Сряда 18:33
0