×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Председателят на ОбС Бургас Костантин Луков: Страхувам се за живота си, пускам жалба в прокуратурата срещу Милчо Добрев


Председателят на ОбС Бургас Костантин Луков: Страхувам се за живота си, пускам жалба в прокуратурата срещу Милчо Добрев
Костантин Луков държи в ръката си свидетелството за съдимост на Милчо Добрев, от което става ясно, че Добрев е осъждан шест пъти
21 Юли 2015, Вторник, 13:58 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка и видео: Иван КОЛЕВ

Ако нещо се случи с мен – ще знаете кой е извършителят, предупреди видният кадър на ГЕРБ-Бургас

„Страхувам се за живота си. Още днес пускам жалба в Районна прокуратура-Бургас срещу Милчо Добрев“. Това каза пред Флагман.бг председателят на ОбС Бургас Костантин Луков, който днес бе предупреден от рекламния бос и виден общественик Милчо Добрев „да внимава, за да не му направи главата кабрио“(ВИЖ ТУК).

Костантин Луков поиска право на отговор и видимо притеснен изясни своята позиция по спора си с Добрев. Той бе приготвил цяла папка с документи, за да подкрепи всяка една от думите си.

„Нашият конфликт тръгва още от 2007 година, когато аз като директор на Обществен ред, засегнах икономическите му интереси. Описах незаконните му билбордове, за да си плаща таксите и да има ред на територията на Община Бургас. На днешното заседание г-н Добрев, си позволи да ми нанесе обидни думи, заради което ще си потърся правата в съда. Няма да му е за първи път да влиза в съда“, каза Костантин Луков и показа свидетелството за съдимост на Милчо Лазаров Добрев, от което става ясно, че е осъждан шест пъти.

„Съден е за какво ли не – клевета, документно престъпление, неплащане на данъци. За мен той е опасен престъпник. Сега, след като си позволи да ме заплашва публично, че ще ми направи на кабриолет главата и тъй като паркираме на един и същи паркинг, се страхувам, че може да посегне на живота ми. Заради това още днес ще пусна жалба в прокуратурата. Поисках това право на отговор, за да кажа публично, че ако нещо се случи с мен - извършителят ще е ясен“, допълни Луков, който изглеждаше сериозно притеснен на заседанието на ОбС. Той на няколко пъти излизаше навън и оставяше заседанието да се води от заместниците му, което не е толкова обичайно за практиката му на ръководене на местния парламент.

Луков обаче добре познава Милчо Добрев – двамата са съседи в бургаския ж.к.“Славейков“, имали са предишен конфликт, който е наложил намесата на полицията. Заради това ще настоява да се вземат мерки и няма да се прибере в дома си, докато не е сигурен, че е в безопасност.

Не искам с един човек, който не е психично стабилен, да влизам в обяснение. Но що се касае до тази част на материала ви, в която се твърди, че има снимки на моята кола, паркирана в нарушения, искам да ви кажа, че аз винаги съм спазвал закона, но той е най-големият нарушител“, допълни Костантин Луков и показа снимка на джипа на Добрев, паркиран върху тротоара. По думите му това не било инцидентен случай, а ежедневие.

Костантин Луков е под особена закрила, защото получи заканите по време на заседание на Общинския съвет, които могат да бъдат квалифицирани като заплаха към длъжностно лице. Той ще уведоми Районна прокуратура, но смята да заведе и граждански иск срещу Добрев.



В категории: Политика


24
Коментара по темата
24.
Miltco Dobrev Dobrev
23.07.2015 15:30:40
0
2
ЛУКОВ , КЪДЕ СИ ГЕНИЯЛЕН ЮРИСТE !??
ЕТО ТОВА Е РЕЗУЛТАТА, ОТ ТВОЯТА и на Г.ЧАВДАРОВ ДАЛАВЕРА , КАК ДА НИ ВЗЕМЕТЕ ПАРКОМЕСТАТА ПРЕД БЛОКА ... ТОЧНО КЪДЕТО СИ СНИМАЛ "ПАТФАЙНДЕР-а"... ХАЙДЕ СЕГА ВИЕ ДВЕТЕ КУКИ от ДС, ИЗКАРАЙТЕ 400 ЛЕВА И ГИ ДАЙТЕ на МИТКО НИКОЛОВ, ЗА ДА МИ ГИ ПЛАТИ ! ЗА СКУДОУМИЕ ВАШЕ И ПРЕДИЗВИКАНО от ДОКЛАДНИТЕ ВИ БЕЗЗАКОНИЕ.
СЕГА ЩЕ ИМА ИСК и ОТ ЦЕЛЕЯТ БЛОК ЗА ПРИЧИНЕНИ ВРЕДИ и УВРЕДЕНИ ЖИЛИЩНИ ИНТЕРЕСИ СПОРЕД НОРМИТЕ на ЗУТ и ПУП-а на КОМПЛЕКС"СЛАВЕЙКОВ".



ОПРЕДЕЛЕНИЕ
№ 8942
София, 22.07.2015
Върховният административен съд на Република България - Второ отделение, в закрито заседание на десети юли в състав:
ПРЕДСЕДАТЕЛ: ГАЛЯ КОСТОВА
ЧЛЕНОВЕ: ГАЛИНА СОЛАКОВА и ЕМИЛИЯ КАБУРОВА
при секретар и с участието на прокурора
изслуша докладваното от председателя ГАЛЯ КОСТОВА
по адм. дело № 7842/2015.
Производството е по Глава тринадесета от Административно процесуалния кодекс /АПК/, образувано по частна жалба на кмета на община Бургас, представляван от юрк. Кирева-Иванова, против разпореждане № 2599/21.05.2015 г. по адм.д. № 873/2015 г. по описа на Административен съд-Бургас с молба за отмяната му като неправилно.
Ответникът по частната жалба, Милчо Лазаров Добрев,представляван от адв.Мосинов, в писмено възражение излага съображения за недопустимост и неоснователност на частната жалба, претендира разноски за настоящето производство.
Върховният административен съд намира частната жалба процесуално недопустима по следните съображения:
С обжалваното разпореждане, по повод жалба на Милчо Лазаров Добрев , подадена на основание чл. 250 АПК, Административен съд-Бургас е разпоредил на община Бургас да прекрати безусловно действията, извършвани в съществуващи тревни площи в междублоковото пространство пред жилищен блок № 58, к/с "Славейков", гр. Бургас, изразяващи се в разкопаване на терена, изгребване на повърхностни земни маси и премахване на съществуваща растителност.
Така постановеният съдебен акт намира правното си основание в разпоредбата на чл. 253, ал. 2 АПК , подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалван, съгласно чл. 254, ал. 1 АПК, в тридневен срок от издаването му.
Производството по Глава петнадесета, раздел І АПК "Защита срещу НЕОСНОВАТЕЛНИ действия" е специално с установени в разпоредбите на чл. 251, ал. 3, чл. 252 и чл. 253 АПК императивни изисквания за бързина. В унисон с тези изисквания разпоредбата на чл. 254 ал. 1 АПК предвижда кратък тридневен срок за обжалване, който според изрично посоченото в текста, започва да тече от датата на издаване на съдебния акт, а не от съобщаването му. В тази връзка диспозитивът на обжалваното разпореждане, постановено на 21.05.2015 г. , съдържа изрично указание.

Изчислен по правилото на чл. 60, ал. 5 вр. с ал. 6 от Гражданския процесуален кодекс /ГПК/ ,вр. с чл. 144 АПК, тридневният срок за обжалване по реда на Глава тринадесета АПК на разпореждането е изтекъл на 25.05.2015 г. Ето защо подадената с пощенско клеймо от 28.05.2015 г. /л.6/ частна жалба се явява извън специалния преклузивен срок по чл. 254, ал. 1 АПК, предвид което като процесуално недопустима следва да бъде оставена без разглеждане, а образуваното по повод нея производство пред Върховния административен съд-прекратено.
При този резултат, претенцията на ответника Милчо Лазаров Добрев за присъждане на разноски за настоящата инстанция следва да бъде уважена като своевременно заявена и надлежно доказана в размер на 400 лв-извършен разход за адвокатско възнаграждение по Договор за правна защита и съдействие от 30.05.2015 г.,приложен на л. 10.
Така мотивиран , на основание чл. 215, т. 3 вр. с чл. 236 АПК, Върховният
административен съд ,в настоящия състав на второ отделение
ОПРЕДЕЛИ:
ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ частната жалба на кмета на община Бургас, представляван от юрк. Кирева-Иванова, против разпореждане № 2599/21.05-2015 г. по адм.д. №873/2015 г. по описа на Административен съд-Бургас.

ОСЪЖДА община Бургас ДА ЗАПЛАТИ на Милчо Лазаров Добрев от гр. Бургас, к/с"Славейков", бл. 58, вх. ....... ЕДИНЕН ГР. НОМЕР разноски за настоящата инстанция в размер на 400 лв, заплатено по договор за правна защита и съдействие адвокатско възнаграждение.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.д. № 7842/ 2015 г. по описа на Върховния административен съд.
ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва пред петчленен състав на Върховния административен съд с частна жалба в седемдневен срок от съобщението по реда на чл. 138 АПК.
Вярно с оригинала,
ПРЕДСЕДАТЕЛ:
/п/ Галя Костова
ЧЛЕНОВЕ: /п/ Галина Солакова
/п/ Емилия Кабурова
23.
ПламБан
22.07.2015 09:25:01
0
7
Гледам коментарите и заплахите започнаха за Милчо....Далакмана започва да плаши като мечка всички.Защо това изчадие е на свобода?Връщайте го в кауша да яде мамули....Педераст
22.
Пламен
22.07.2015 09:18:24
2
9
Луков е супер корумпиран.На Бургас не му ли омръзна да гледа едни и същи гадни муцуни?Време е за трепане на тези изроди....
21.
Луков
22.07.2015 08:23:12
2
11
Луков е подъл измамник- целия град го знае. Такива елементи като него съсипват доверието в ГЕРБ и развалят имиджа на организацията.
20.
Lukcho Katadjiqta
22.07.2015 08:03:13
3
7
Ei Lukov,mursha nagla absolutno sum ubeden,che v dunoto na konflikta ti si vinoven.Lukov naglec mn naglo kopelence si.Kato beshe KAT-adjiq pomnish li kak izvurtasge glavata na drugata strana MURSHLQK
19.
Даниел Желев
22.07.2015 06:22:30
4
15
ДА СЕ МАХАШ С ТЕЯ ЧЕРНО БЕЛИ СНИМКИ ГНИДА МРЪСНА ! ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ФОТОГРАФИ СТАНАХТЕ ДА ВИ И ИЗМИСЛЕНИТЕ . ЛУКОВ И НЕГОВИТЕ СХЕМИ НЕ СА ЗА СЪД А ДИРЕКТНО ЗА СОФИЙСКИ ЦЕНТРАЛЕН !
18.
Даниел Желев
22.07.2015 06:18:05
6
14
ТОЯ ПЛЕШИВИЯ ИЗМАМНИК ЛУКОВ КАКВО ГО ЛАНСИРАТЕ АААА ДА ФЛАГМАН СА НА ИЗДРЪЖКА ОТ ОБЩИНАТА
17.
nee e milcho grajdanin e
22.07.2015 01:45:48
2
9
Ave ei politika kradec lukov varni besedkata v parka kradec sloji e pred bloka si
16.
Бургазлия
21.07.2015 23:26:14
5
9
Г-н Милчо като сте такъв велик политик защо сте по известен в града като Милчо билборда.
Не мислите ли че има конфликт на интереси и сте използвали позицията си на общински съветник за да вземете билбордовете. На това му се вика корупция.
Може и да сте били в политиката някога но в момента се излагате пред целият град, компрометиран сте и държанието ви не отговаря нито на политик нито на бивш нито на настоящ общински съветник.
Поздрави.
15.
Jana
21.07.2015 22:34:05
5
10
Изборите идват и започнаха провокациите. Милчо го използват като маша. А той горкия си мисли че ще му върнат билбордовете.
14.
Ppatoka Ppatoka
21.07.2015 22:18:41
4
15
Тоя Луков е пълен лайняр и некадърник,бракувано ченге,бракуван адвокат- само дето устата му знае много,ама без покритие...Абстрахирам се от случката в Общинския съвет, но има къде,къде по-достойни и по-честни хора,които да са председатели ...
13.
До номер 10
21.07.2015 21:49:51
2
14
Съдебно минало има и твоя идол и то за доста по-сериозни нарушения, така че замълчи.
12.
Пов
21.07.2015 21:47:42
1
10
Хахаха вие флагман сте успели да хванете велик колаж...
11.
Жоро
21.07.2015 21:42:58
7
11
Милчо изчетох ти словоизлеянията :))
И не мога да разбера спора ти политически ли е ... Или къде Луков си паркирал колата :)))
За няква беседка и че Луков бил заел някакъв таван :)))
Абе човек какви са тия махленски простотий ... Че занимаваш целия град с тях :)))
Милчо отделно със селското ти поведения и с просташките ти изказвания никой няма да те вземе насериозно.
Днес си се проявил като един пълен простак и турбо селянин.
10.
Milcho
21.07.2015 20:47:53
11
10
Милчо ти тия глупости дето си ги написал по долу вярваш ли си ги :)))
Хахахах той имал политически спор :)))
Ми какъв политик си ти бе мошеник дребен хахахах
Луков е в политиката от 2007 и е председател на общинският съвет. Какъв политик си ти?
Какъв политик може да си ти с твоето съдебно минало ... Не знам въобще кой те е пуснал в общинския съвет а не са те изритали още на стълбите.
Айде кандидатирай се за общински съветник да те видим колко гласове ще събереш ...
9.
Do Miltco Dobrev
21.07.2015 20:39:53
4
8
Милчо ти що не вземеш 1во да се научиш как се инсталира кирилица и тогава да пишеш :)))
Бива ли да си толкова неграмотен :))
8.
бургас
21.07.2015 20:12:23
2
15
Милчо много поздрави от Далакмана
7.
Milcho
21.07.2015 19:38:30
6
20
Милчо е безобиден ... Тоя освен да яде и да с*ре за друго не става.
Явно много е огладнял и сега квичи като недоклано прасе.
Ама колкото и да квичи далаверата му секна и няма да му върнат билбордовете.
6.
Милчо
21.07.2015 19:23:38
15
13
Цялата история е нелепа.
Не знам въобще как може общинският съвет да се занимава с тоя селяндур - Милчо.
Тоя потен селянин с тая разпасана риза мърляв отива в общинският съвет и почва да отправя заплахи срещу председателя на общинския съвет ?????
Щял да му направи главата кабрио :))
Абе тоя да не е в Меден Рудник на поляната да държи такъв език пред Председателя и Другите Общински Съветници.
Да го изритат от общинския съвет и повече да не го пускат.
Отделно полицията да го прибере да дава обяснения на кой ще направи главата кабрио.
Да преспи 1 вечер в ареста с мангалите да го видим какъв мъж е.
5.
Fagman
21.07.2015 18:52:40
5
6
Flagman Моля преименувайте се на жълт вестник , вие не сте новинарски сайт .
4.
Kolio Nereza
21.07.2015 18:51:03
3
17
Наредбата ВВС ти я свали , а ако гледаме кои спира по тротоарите , е целия град спира по тротоарите пред/зад блоковете , друг е въпроса , че от общината изглежда сте все такива бозави бивши полицаи (Катаджии) дето толкова са си разбирали от работата , че са ги изгонили.
3.
Кабриолет ама Купе
21.07.2015 18:42:08
6
22
Лошото е , че и за купе мозък нямаш Луков .
2.
Ahmak
21.07.2015 18:39:16
7
24
Ха-Ха-Ха . Интересното е , че ако Бургазлий разберат за схемите които Г-н. Луков прави няма да се притеснява за паркинга , ще се притеснява да излезе от входа на блока. Пък знаеш ли ако довечера се хвърли от терасата сигурно , ще е заради Милчо Добрев.
1.
Koki
21.07.2015 18:15:02
5
18
Кабриолет хахаха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Синоптици категорични: Такова чудо не е било от 30 години Синоптици категорични: Такова чудо не е било от 30 години Това е най-топлият месец април от 2017 година насам и е един от най-топлите месеци април за последните 30 години Пожарникари проверяват храмове и църкви в страната преди Великден Пожарникари проверяват храмове и църкви в страната преди Великден Инспектирани са още манастири, хотели и хижи Служебният кабинет вдигна тихомълком заплатите на някои чиновници Служебният кабинет вдигна тихомълком заплатите на някои чиновници Областните управи ще получат след протестите над два пъти повече спрямо гласуваното от Денков Извънредно! Микробус блъсна 3-годишно детенце в центъра на Бургас Извънредно! Микробус блъсна 3-годишно детенце в центъра на Бургас Малчуганът е откаран в болница Избраха управителния съвет на "Фонда за развитие на Летище Бургас”, ето кои са членовете Избраха управителния съвет на "Фонда за развитие на Летище Бургас”, ето кои са членовете Днес се състоя учредително събрание на сдружението Тази Ергенка имала връзка с годеника на Анелия Тази Ергенка имала връзка с годеника на Анелия Любимката на Алек дории е направила и специална татуировка с името на Любо Родолюбци грабват пушките и веят знамена, за да почетат героите от Априлското въстание Родолюбци грабват пушките и веят знамена, за да почетат героите от Априлското въстание И преди 148 години, и сега има предателства, и те няма да спрат, каза Дончо Мърнков, който участват във възстановката в Копривщица DS Home отбелязва 25 години със 25% отстъпка на над 250 продукта, томбола и коктейл DS Home отбелязва 25 години със 25% отстъпка на над 250 продукта, томбола и коктейл Хипермаркетът предлага на клиентите и партньорите си най-новите строителни материали и продукти След ЦСКА, Гриша Ганчев си избра друг клуб от елита След ЦСКА, Гриша Ганчев си избра друг клуб от елита Доскоро Пирин бе изцяло собственост на общината, но в края на миналата седмица бе даден старт на поредно преструктуриране на клуба Трудовите права на българите нарушени, шефовете ги принуждават да работят извънредно без пари Трудовите права на българите нарушени, шефовете ги принуждават да работят извънредно без пари Посетете страницата ни в Интернет, за да се включите в инициативата „Знам правата си на работното място“, призоваха от КНСБ
Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници Напусна ни световноизвестен писател Напусна ни световноизвестен писател Пол Остър е сред знаменитите автори  Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Украйна няма достатъчно войници, за да спре Путин, пише пък „Билд“ Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори