×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хибридната война Луков-Добрев остави бургаския общински съвет без заседание през август


Хибридната война Луков-Добрев остави бургаския общински съвет без заседание през август
Конфликтът на Костантин Луков(вляво) с Милчо Добрев(вдясно) е най-вероятната причина за отмяната на общинската сесия
29 Юли 2015, Сряда, 12:44 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Отмяната на заседанието през август е безпрецедентна мярка
Общинският съвет в Бургас няма да заседава през август, а следващата сесия ще се проведе чак на 8 септември. Това стана ясно от смс, изпратен на общинските съветници от деловодството на местния парламент.

В понеделник председателят на ОбС Бургас Костантин Луков трябваше да свика председателски съвет, който да разпредели докладните за комисиите, но това така и не се случи.

Вместо известие за него или заседание на комисиите, вчера съветниците са узнали, че ще работят по общински дела след повече от месец. В този мандат е нямало толкова дълга почивка и градските старейшини се питат какво я налага, при положение, че Бургас има важни за решаване въпроси. Изпълняват се над 40 проекта, най-важният от тях "Интегрираният градски транспорт" не може да продължи, докато не се промени концесионера на спирките(ПО ТЕМАТА ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ), а има и други належащи казуси като проблема с бъдещето на ПСФК "Черноморец Бургас".

„Хипотезите са три“, коментира председателят на групата на БСП Евгений Мосинов.Първата е, че общинска администрация няма достатъчно докладни, които да предложи за разглеждане. Втората – че колегите са решили да си починат през август, а третата – някой не иска да има заседание на Общинския съвет, за да не стават скандали, да не се чуват неприятни реплики, защото те се носят и миришат цяла седмица“, разви тезата си общинският лидер на БСП, намеквайки за скандала Костантин Луков-Милчо Добрев, който избухна точно на последната общинска сесия(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Конфликтът започна като типичната хибридна война и наводни форумите в социалните мрежи и под новините на Флагман.бг, свързани с общинския съвет. В понеделник скандалът ескалира с оплескването с фекалии на кантората на председателя на ОбС Костантин Луков.

Бургас не може да бъде заложник на техните емоционални битки. Трябва да се вразумят. Политиката се превръща в битово шоу. Единият претендира да е шеф на общинския съвет, а другият председател на партия. Някой от тях трябва да отстъпи“, категоричен бе Евгений Мосинов. Той показа как с отстъпки може да се постигнат чудеса. Мосинов е считан за един от най-ерудираните общински съветници и с разумно поведение в ОбС през този мандат успя да накара монолитното мнозинство на ГЕРБ и общинската администрация да възприемат част от идеите му.

На въпрос дали би взел някой от тях в листата на БСП, каквито слухове се носят в Бургас, Мосинов бе безкрайно лаконичен: „Търся по-уравновесени и умерени хора.“

В категории: Политика


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Азпитам ????
30.07.2015 21:04:29
1
0
Докато се ровех в интернет пространството намерих следното вижте за какво става въпрос:

Червен съветник от Бургас тайно плюе колеги в сайт

Скандално известния бургаски общински съветник от БСП Евгений Мосинов води яростна кампания от месеци срещу свои колеги и опоненти в местен бургаски сайт, който се лансира като независим, а всъщност се спонсорира изцяло от него. Става дума за не особено посещавания сайт www.e-burgas.com. Главен редактор на медийката е „странно красивата“ половинка на адвокат Мосинов - Илияна Тодинова, с която имат дете.
Интернет страницата активно се зарежда с информация срещу опонентите на Мосинов в БСП. В политическите среди не е тайна, че и в морския град Столетницата е разделена на лобита, част от които пречат на амбициозния Мосинов да расте в йерархията на партията. Заради този си грях, по стар ДС модел, виновните се наказват като уж случайно в сайта излиза информация от кухнята на Столетницата.
Друг обект на оплюване, разбира се, са гербаджиите в града, които имат не само кмет, а и смазващо мнозинство в Общинския съвет. Най-често се съчиняват статии за председателя на местния парламент Костантин Луков, тъй като Мосинов многократно искаше да се види в неговата роля. Уви, безуспешно.
Редовен персонаж „под обстрел” е и кметът на Царево Георги Лапчев. На него Мосинов не може да му прости, че измете още на първи тур бай Петко Арнаудов, с който три мандата си партнираха в отношения: кмет – адвокат. Именно този ужасяващ тандем е идеолог на емблемата на беззаконието – комплекс „Златна перла” на територията на парк „Странджа”, както и на масовото застрояване в района. Заради тези си заслуги Мосинов е в първите редици на сайт, в който поименно са обявени унищожителите на природата в България. Това едва ли го притеснява, защото е публична тайна, че тази му дейност го е превърнала в милионер.
Иначе червения бургаски адвокат и общински съветник попадна и в криминалната сводка на Бургас през 2008 г. Тогава в центъра на града млад мъж го намушка в задните части. Раната не беше опасна за живота и Мосинов се оправи с няколко седмици лежане по корем.
Сега новото му амплоа е на водач на групата на червените в Общинския съвет на Бургас и собственик на медия в сянка. По време на сесиите той деликатно дава акъл на репортерите си как да отразяват заседанията. Има само един проблем – журналистите много често го напускат, тъй като им плащал жълти стотинки... Приемали „мокрите” поръчки за скромните 300 – 350 лв. на месец.
10.
Дебелака
30.07.2015 10:26:55
2
3
Милчо не плачи като вдовица за х.. под псевдонима markinz някой си, първо осъди който и да е и тогава се наемай. Нали знаеш като ритне вола къде отива пръстта. Яви се на избори като независим стани съветник, ако можеш, пък тогава плямпаме. Видя се че си подлога на БСП-МОСИНОВ и лампените "националисти"
9.
Markiz Dio Sad Dio Sad
30.07.2015 09:31:16
4
2
Флагман.бг , усещате ли как ще гепите гъбата с оцета заради манията ви, как да клепате по името на М.Добрев поръчково !
То, така или иначе само вашите публикации са мотивирали съда до месец да насрочи двете наказателен частен характер дела с искове по 100000 лв. всеки срещу финансовият ви кабрио благодетел.

Хайде спрете си логореята, че се очертавате основни списващи свидетели и да не ви викат и вас в съда, да ДОКАЗВАТЕ заедно с Глупов, като как самосиндикално "си е омазал" стъклопакета на бърлогата с акита, при положение че цяла седмица време е била спусната ПЛЪТНАТА ОХРАНИТЕЛНА РЕШЕТКА пред стъклопакета !??
Апропо, усещате ли, как си отива кабриолетното кубе от политиката ......, когато плазмодийте в ГЕРБ не могат да се организират и изчистят зависимите корумпетата от редовете си, шефовете им просто прилагат опция и за външна намеса - медийно наритване от близка политическа формация.
8.
Markiz Dio Sad Dio Sad
30.07.2015 09:15:00
0
2
Заседание на общинския съвет през август категорично няма да има, коментира пред Gramofona.com председателят на местния парламент Костантин Луков. Уточни, че единствено той решава дали да има сесия, или не.

Луков допълни, че по Закона за местната администрация за година общинските заседания трябва да са поне 6. „Ние сме свикали досега 7, а с предстоящото през септември стават 8. Изпълнили сме си квотата“, поясни Луков. По думите му не е било нужно да се свиква председателки съвет, за да се решава кога ще има заседание и кога не.

„Мнозинството в парламента е групата на ГЕРБ, състояща се от 28 съветници. Те гласуваха през август сесия да няма. Всичко е демократично. Аз не съм деспот и взимам решенията колективно“, каза още Луков.

Той обясни, че администрацията има нужда от летен отпуск. Без становището на чиновниците обаче няма как комисиите да заседават. „Нека да си починат съветниците и през септември отново ще се съберем“, поясни шефът на местния парламент. В заключение той допълни, че дори 17 съветника да се подпишат, че искат да има заседание, то няма да бъде свикано.

По-рано днес колегата на Луков - общинският съветник от БСП Евгений Мосинов заяви, че общинският съвет върви към много тъжен финал. Според него съветниците трябва да се събират и решават важни за града въпроси.
7.
Азпитам ????
30.07.2015 09:02:54
1
6
Аз считам, от моите наблюдения на работата на общинския, че най-големия популист е Мосинов. Говори благо, тихо уж скромно, обаче нищо не казва. От друга страна постоянно отвръща на водещите по най-арогантния и недостоен начин, като постоянно крещи изгонете, хайде изгонете ме! Явно иска да предизвика скандал нарочно за да излезе жертва. Много удобно нали?
6.
titi
30.07.2015 00:01:54
2
4
ediniq e ot cherwenite dalaweradjii a drugiq e korumpiran gerbadjiq
5.
free
29.07.2015 18:38:33
2
7
Милчо е КАВАЛ!!!
4.
Аз
29.07.2015 16:57:25
1
4
Нищо вярно няма в тази статия. Истината е съвсем друга тя е отразена коректно в други медии. А някой да е взел и другата гледна точка?
3.
Иван
29.07.2015 15:31:44
8
7
Отделно тия провокации с лицето Милчо трябва да спрат. Това лице не е никакъв че да се изказва в Общинският съвет.
Имал партия. Каква партия има тоя мишок гладен, нека се яви на избори да го изберат за общински съветник тогава ще се изказва колкто иска.
В момента само пречи и разни псевдо партийки го използват за провокатор и саботьор.
2.
Иван
29.07.2015 15:27:37
5
6
Еми малките партийки да спрат да саботират работата на Общинският Съвет, разни псевдо националисти и БСП (социалисти) всячески се опитват да спрат работата на общинският съвет щото ги е яд че ГЕРБ има мнозинство и каквото и да предложи ГЕРБ те го саботират.
1.
Даниел Желев
29.07.2015 15:00:59
5
12
Добре че е Милчо Добрев ,че да си измие ръцете тоя глупак Луков ,баси идиота !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори