×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Даваме още 1 ден на "Евробул" да намери пари за мегакомплекса в ж.к. "Славейков", иначе търсим нов инвеститор


Даваме още 1 ден на "Евробул" да намери пари за мегакомплекса в ж.к. "Славейков", иначе  търсим нов инвеститор
Проблемът е във финансирането на обекта, но щом сме се хванали - ще трябва да го завършим, каза секретарят на Федерацията по борба Рахмат Сукра
Тема в развитие
виж още
скрий
01 Април 2015, Сряда, 08:13 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Получихме предупреждението на Община Бургас, надявам се да се справим и концесията да не бъде прекратена


Грандиозният проект за спортен комплекс в бургаския ж.к. „Славейков“ , който трябваше да се издигне на мястото на стария плувен басейн, зацикли. Две години след направената официално първа копка тук вече трябваше да има две модерни спортни зали, открит и закрит басейн, както и фитнес. Вместо това на мястото продължава да зее огромна дупка, която от дъждовете се пълни с вода и вече се е превърнала в жабарник. 
За строителството на обекта Община Бургас има сключен договор с Българската федерация по борба, а инвеститор на строежа е фирма „Евробул БФБ“.

Прогнозната стойност на плувния комплекс е 38 млн. лева. Община Бургас участва в проекта със собствеността на земята – 23 дка земя. До този момент обаче строителят единствено е съборил старите постройки, направени са изкопи и фундаменти за бъдещия строеж. Дейностите са извършени от фирма „Мидия“ АД и са на стойност 1,4 млн. лева без лихвите. Тези пари също не са платени от „Евробул БФБ“ на подизпълнителя. Изпълнителният директор на "Мидия" АД Димитър Янакиев каза пред "Флагман", че търпението му е на изчерпване и скоро смята да си потърси парите (още по темата очаквайте по-късно в сайта).

На 18 март кметът Димитър Николов отправи последно предупреждение към Българската федерация по борба и „Евробул БФБ“ и им даде двуседмична отсрочка да започнат строителството. В противен случай концесията ще бъде прекратена.
Флагман.бг се свърза днес с представител на фирмата – инвеститор – Стефан Абаджиев. Разговор с него обаче не успяхме да проведем. Щом разбра за какво го търсим, той каза припряно, че е в чужбина и веднага затвори телефона.

Потърсихме за коментар и Генералния секретар на Федерацията по борба Рахмат Сукра. Той беше по-словоохотлив и каза, че чака отговор от фирмата кога и откъде ще осигури пари за изграждане на спортния комплекс.




- Г-н Сукра, кметът Димитър Николов ви отправи последно предупреждение, че ако строителството на плувния комплекс не започне, концесията ще бъде прекратена. Имате ли намерения да довършите обекта?

- Получихме писмото от Община Бургас, в който имаме срок,в  който трябва да реагираме. В момента се намираме в такова положение, че нашият инвеститор е в тежко финансово положение и е затруднен с осигуряването на средства за обекта. Чакаме всеки момент от негова страна решение как ще продължи по-нататък строителството. Ние имаме уверението, че днес ще получим официално от него позиция колко и откъде ще осигури пари.

- Поддържате ли контакт с представители на „Евробул БФБ“, те гарантират ли ви, че ще могат да се справят?

- Постоянно сме във връзка с тях, работим заедно. Имаме уверение, че всеки момент ще започне работа. Нямали сме досега проблеми, всеки може да има затруднение във финансирането. Затова мислим как довършим обекта.

- Но вече има натрупани 1,4 млн. лева, които не са платени към фирма-подизпълнител. Как ще платят?

- Това са отношения между двете фирми. Има договор, който не е изпълнен като финансиране.

- Но дотук става ясно, че нямате конкретно решение. Ще се стигне ли до прекратяване на концесията?

- Не. Сега сме на етап на изчакване. Да видим какво ще реши инвеститорът. Надявам се с Община Бургас да си запазим добрите отношения. Както знаете Общината се отнася изключително сериозно към спорта, така че надявам се да проявят разбиране към нас. Виждате каква е финансовата ситуация в цялата страна.

- Но това не е частна офис сграда, а обществено място, има недоволство у хората, че то се превърна в жабарник, в новата яма на Бургас.

- Да, но мислим, че може да се справим. Ще търсим помощ на държавата, търсим и друг инвеститор. Това не е частна инициатива, мъчим се да помагаме на спорта. Някой път така стават нещата, че самата ситуация ни затруднява.

- Казахте, че търсите нов инвеститор, това ли е вариантът за изграждането на обекта?

- Да, по принцип е възможно. Имаме нагласа да търсим нов инвеститор, който да може да продължи строителството.

- Има ли фирма, към която сте се насочили и която да е проявила интерес?

- Не мога да говоря на тази тема, защото още ден изчакваме сегашния инвеститор. Проектът е много добре замислен, единственият проблем е, че няма пари. По принцип се надяваме да се случи, щом сме се хванали – ще трябва да го завършим.

В категории: Бургас


7
Коментара по темата
7.
bgman
02.04.2015 10:59:09
0
3
По данни от търговския регистър "Евробул холдинг", барабар с всичките си дъщерни дружества има по-малко от 1 000 000 лева оборот и над 1 500 000 загуби от предни години.
Кой им се върза, че могат да извадят 38 000 000 лева за да финансират строежа???
6.
до №2
01.04.2015 18:22:59
2
2
какво общо имат хората от грудово(средец), че ги обиждаш?
5.
от Бургас
01.04.2015 18:21:14
3
5
За това ли спечелихме "най-добър град за спортуване" ?!?
4.
Гост
01.04.2015 18:10:07
2
6
Уж беше федерацията по борба, а се оказа частна фирма ...
3.
само да кажа
01.04.2015 16:03:18
4
13
Стефан Чесъна, Рахмат Сукра и Евробул изобщо не са от СИК. Те напълно случайно получиха обекта без обществена поръчка и кмета ей тъй от едната добрина им дава нов шанс да започнат строежа НИЩО ЧЕ ПО ДОГОВОР Строителството трябваше да бъде завършено и това лято басейна да се ползва по предназначение.
2.
борко
01.04.2015 15:36:54
2
14
мама ви крадлива -грудовски говеда
1.
1
01.04.2015 15:18:54
3
20
Къде са парите от желязото и медта.. къде са алуминиевите нагреватели???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори