×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Майка с кошмарно преживяване от болницата, лекар преглеждал детето й по... интернет


06 Май 2017, Събота, 19:51 ч.

Лекар от областната болница във Велико Търново работи по време на дежурство от вкъщи и разчита рентгенови снимки онлайн през интернет. А след това подписът му мистериозно се появява върху резултатите от образната диагностика. За това чудо съобщи възмутена майка на 11-годишно момче, на което се наложило да потърси спешна медицинска помощ.

В четвъртък вечерта малчуганът скача от покрива на гараж и пада на краката си, като единият от крайниците му се надува в областта на глезена и ходилото започва да го боли. Родителите му го откарват с кола в Спешна помощ, където по това време, около 18,30 ч., е пълно с хора.

След като чакат час, майката Д.И. решава да си плати и да направи рентгенова снимка на крака на детето си, за да е спокойна, че няма счупване. Лаборантката на рентгена обаче и обяснява, че не знае какво да снима и че дори и да я направи, до 19,30 ч. няма да има лекар, който да разчете снимката.

„Много ме изненада това, че младата жена, обслужваща рентгена, беше на работното си място не с бяла престилка и болнична униформа, а по един черен анцуг”, обяснява майката. След още два часа чакане, чак в 21,00 ч., Д.И. и синът й са приети в Спешна помощ, и то благодарение на техен познат болничен служител.

„Имаше хора, сред тях и други родители с деца, които чакаха повече от три часа. Дежурните в Спешна помощ бяха изнервени и непрекъснато се караха и затръшваха вратите пред пациентите. Това за мен беше учудващо. Все пак никой не беше дошъл тук от хубаво, а всеки имаше някакъв здравословен проблем. Персоналът можеше да се държи малко по-любезно с тях”, смята Д.И.

След като накрая успяват да влязат в кабинета, една от дежурните лекарки или фелдшерки отдалеч само погледнала крака на детето и без да го пипне, започнала да му пише искане за образна диагностика. С вече издаденото искане майката и момчето отново отиват при рентгена. И тук лаборантката направо ги застрелва с обяснението, че лекарят, който трябва да разчете направената снимка на крака, не е в болницата, а си е вкъщи.

„Каза ми, че докторът работи от вкъщи онлайн, снимките му се изпращат по интернет, той ги преглежда, написва диагнозата и я връща обратно по интернет. Това направо ме шокира. Ами ако този доктор в 21,00 ч. вземе, че вече е ударил пет ракии и разчете погрешно снимката. И изобщо що за метод на работа, лекар да работи дистанционно от вкъщи, без изобщо да вижда пациента си и да е в пряк контакт с него”, чуди се Д.И.

Още по-странното обаче е, че на листа с разчетения резултат от направената рентгенова снимка, която майката получава същата вечер, буквално минути след като снимката е направена, фигурират имената на двама лекари и има два подписа, написани, както се вижда, с един и същи химикал. Това поражда два въпроса.

Първият е чии са тези подписи? Ако са на лекарите, как докторът, който работи от вкъщи, и колегата му, който пък въобще не е на смяна, са ги положили същата вечер. Това няма как да стане, освен ако лекарите не са подписани от трети човек, а именно от лаборантката, която към този момент, вечерта, е единственият човек на рентгена. А ако това е така, това си е чиста проба документно престъпление, измама и фалшификация, която се преследва и е наказуема по закон.

Източник: "Борба"


В категории: Животът


3
Коментара
Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
3
Коментара по темата
3.
До канадеца
07.05.2017 08:19:57
2
9
Канадец, най нормално нещо е да се комуникира с личния лекар или един лекар да поиска консултация от друг по интернет! Обаче да ми разправяш, че отивайки в канадска спешна помощ ще те преглдат по скайп, извинявай ама нещо си се обърксал!
Ама може и прав да си - много ганьовци се населихте нататък. Или ти като отиде там и вече не си ганьо? Като ти чета глупавия коментар и тук и там все си си Ганьо Балкански друже!
2.
Canada
07.05.2017 01:22:12
6
5
Живея в Канада и е най-нормалното нещо тука лекари и родители да комуникират и дискутират по скайп
Но ганьо си е ганьо. Той и сметката, ако не е на хартия, не я приема
1.
Неа
06.05.2017 19:08:22
19
14
Не виждам нищо възмутително лекар да разчете резултат от вкъщи . Това е коментар върху изследвания , а не преглед ... Майката да е благодарна , че доктора все пак се е съгласил да го направи . Може би тя е била на 5 ракии като прави от тази случка сензация .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи
Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори