×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас поглежда към лидерското място по инфраструктурни проекти


Бургас поглежда към лидерското място по инфраструктурни проекти
Пешеходен надлез "Трапезица" представлява Х-образен възел със затворени краища
27 Октомври 2016, Четвъртък, 20:42 ч.

Конкурсът LUXURY PROPERTY AWARDS 2016 се провежда за шеста поредна година

Община Бургас атакува лидерската позиция по инфраструктурни проекти в страната с реализирания в началото на тази година инвестиционен проект "Реконструкция на съществуващо кръстовище "Трапезица"  c нова организация на движение и "Проектиране и строителство на два броя свързани пешеходни надлези. Това е един от ключовите компоненти в изпълнението на проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас", изпълняван от Община Бургас в качеството й на бенефициент по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г., с който получи заслужена номинация от Строителните Оскари - LUXURY PROPERTY AWARDS 2016.

Пешеходен надлез "Трапезица" се реализира като комплексно съоръжение, включващо реконструираното в тип "кръгово" кръстовище "Трапезица" и изградения пешеходен надлез. Съоръжението оптимизира и подобри транспортно - експлоатационните характеристики при пресичането на две от основните транспортни артерии в града и осигури свободно и безопасно пешеходно преминаване над нивото на пътя.

Пешеходен надлез "Трапезица" представлява Х-образен възел със затворени краища, обединяващ шест пешеходни моста в единна структура. Съоръжението е със светъл отвор с височина 6 метра и служи да се премостят четирите платна на новоизграденото кръгово кръстовище.

В четирите вертикални комуникационни клетки са разположени асансьори, подходящи за обслужване на хора в наравностойно положение, велосипедисти и майки с деца. Мостовете и ядрото на пасарелката за изградени от ефирна стоманена конструкция, метални парапети и решетки с пълзяща растителност под тях. Стълбищата са съчетание от стоманобетонна и стоманена конструкция със стоманени парапети. Предизвикателство се оказа изграждането на един съвременен архитектурен образ, който своевременно да бъде и адекватен на. Дизайнът на надлеза успешно комбинира заобикалящата среда от жилищни, търговски и индиустриални сдради, като добавя стойност към общото впечатление за средата.

Въпреки, че е съоръжение за транзитно преминаване, чрез озеленяването и разположените на определени места пейки, пешеходното съоръжение придобива един по-атрактивен и привлекателен вид като място за моментен отдих или дори социален контакт. Концепцията и цялостната идея на проекта е освен като средство за преминаване пешеходното пространство да допринася и за културния облик на града, чрез поставяне на изложби на открито или монтиране на арт инсталации.

Конкурсът LUXURY PROPERTY AWARDS 2016 се провежда за шеста поредна година, а церемонията по награждаване ще се състои на 3.11., четвъртък, в GRAND HOTEL BULGARIA в София.

В категории: Бургас


23
Коментара
Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
23
Коментара по темата
23.
dancho
29.10.2016 11:49:04
1
1
ДОБРЕ ЧЕ СМЕ ТЕЗИ КОИТО ИЗБРАХА ГЕРБ И ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ГИ ИЗБИРАМЕ И МИСЛИМ ТРЕЗВО, ЧЕ ДА СЕ СЛУЧИ НЕЩО! СПОМНЯМЕ СИ ВСИЧКИ КАКВО СЕ ПРАВЕШЕ ПРЕДИ ЗА БУРГАС И КАКВО СЕ ПРАВИ СЕГА, ПРОСТО СВИКНАХМЕ С ТОВА И ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ, КОЕТО Е НОРМАЛНО. ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е УБЕДЕН СЪМ И ЩЕ ГЛАСУВАМ С НОМЕР 17!
22.
Batkas Projects
28.10.2016 19:07:56
0
2
9години ХАОС БЕЗРЕДИИЕ строят магистрали а цари БЕЗПЪТИЦА
21.
"мрънкащ"
28.10.2016 15:57:58
2
2
Вижте никой не кара някой да си променя мнението, възгледа или мирогледа. Радвайте се на лъскавите неща и безработицата, която обхваща града ни от септември до май и толкова. Защото нищо не се прави в обратната посока. ;) Проверете и НСИ за средната работна заплата и какви "величия" (градове) са пред милият ни КРАСИВ Бургас.
20.
Аз
28.10.2016 09:43:26
4
4
Колкото и хубав да става Бургас, колкото и проекти да се реализират, колктюото и улеснения за хората да са факт .... Пак ще има недоволни.
Демокрация е - нека си чува и техния глас, но ... Демокрация е - нека си избираме управата на града с 84% подкрепа, а те да си мрънкат
19.
Много бясен
28.10.2016 09:30:28
2
5
Пък за дупки да не ми говорите драги ми другари, защото преди ГЕРБ не бях виждал да се асфалтира улица...тук там се правеха кърпежи по главните улици...ЗАБРАВИХТЕ КАКВО БЕШЕ И КАК КОГАТО ЗАПОЧНА УДАРНОТО СТРОИТЕЛСТВО НА УЛИЦИ ВСИЧКИ ХЕЙТЪРИ РЕВЯХТЕ, ЧЕ АСФАЛТ НЕ СЕ ЯДЕ! СЕГА ОБЪРНАХТЕ ПАК ФУРНАДЖИЙСКАТА ЛОПАТА.
18.
Емил от льонеберя
28.10.2016 09:27:45
2
4
Градинки правеше Йоан и той направи една градинка пред операта! Чичо Митко дръпна мноого напред!
17.
az
28.10.2016 09:22:35
3
2
подобри се,понеже беше много изостанал и сега всичко ни се вижда като нещо уникално.Само като влезеш в града и те почнат дупките разбираш къде си попаднал всъщност.Такива неща по другите градове отдавна са направени.
16.
Бургазлия
28.10.2016 09:05:41
3
8
Хора,не плюйте по форумите,а погледнете реално на нещата.
Виждаме,че градът ни се подобри,но и ние трябва да дадем нещо от себе си!
Например на местостоянката на такситата до интерната таксиметров шофьор си си хвърли през прозореца на таксито хартията от закуската и чашката от кафето,а до колата му е кошчето за боклук!!!!!Ей това не го разбирам,не само да критикуваме хората които чистят,но да погледнем ние какво правим и да се подобрим тогава нещата ще потръгнат!!!!!
15.
10 и 11
27.10.2016 22:23:25
7
2
Мили ми смехурко, нали един човечец се бие в гърдите, че след като направи инфраструктурата парите ще потекат като мед. Нали 90% от защитаващите го казват "вижте какво се прави в Бургас", "вижте Бургас е на първо място по градинки, по нов център и т.н.". Е аз ти поясних, че другите градове без тези неща са на светлинни години от Бургас, не по красота разбира се. Ние там сме първи.
14.
Бургазлия-курназлия
27.10.2016 21:43:33
4
15
Здравейте уважаеми.Скоро не съм отправял обръщение към Вас не за друго,а защото съм доста зает човек.Но какво ми прави впечатение.Забелязва се една тенденция град Бургас да изпреварва с развитието си начина на мислене и манталитета на мнозина наши съграждани ,и приходящи такива.Оказва се,че не сме готови да станем посланици на новото и модерното или поне не всички,а се лутаме и поглеждаме през рамо назад към какво?Исторически погледнато градът ни не е имал скоро читав кмет нито през комунизма,нито по време на демокрацията.Поне до идването на Димитър Николов.Именно с неговата визия и хъс неработещи и позабравени символи на Бургас като морското Казино,моста,централна гара,ул.Александровска,морска градина придобиха нов облик ,ами вижте комплексите,транспорта,училищата и градините,където учат децата ни,спортните прощадки,басейни,и още,и още.....Все по напред и по надалеч гледа Бургас.Чудесно.Но не достатъчно. Къде сме ние и какво правим в полза народу?Демек пазим ли чисто,загрижени ли сме за ближния,плащаме ли си данъка,ако щете?Да,не е лесно.Но у нужно да сме заедно,да сме единни и бдителни,защото.Врагът е някъде там,между нас,в отношенията ни понякога и в самите нас дори.Аз бих се опитал да бъда по добър и да помогна на града и родината си.А Вие?
13.
история се пише с И
27.10.2016 21:23:32
8
9
Ами като си живееш там що коментираш какво става тук.
Коментирай си американските простотии.
12.
йстория
27.10.2016 21:19:18
10
6
Живея в САЩ такава простотия която ще ръждяса няма, такива глупави мостове за пешеходци!
Не правете повече такива глупости!!!!!
11.
До 7
27.10.2016 21:12:29
1
1
Коментар 10 е за теб.
10.
До 4
27.10.2016 21:09:51
3
6
Какво общо има конкурса за инфраструктура с предприятия,средна работна заплата и работни места?? Ти или си малоумник и не можеш да прочетеш статията или си просто за спорта в коментарите! В прочети цялата статия!
9.
Холандската Преса
27.10.2016 21:08:28
5
10
Във Бургас може да се говори за инфраструктура само когато 100% от тротоарите са прави, изпипани и асфалтирани. Сега само 1% са такива и 99% са счупени грубо направени грозни! Кой контролира качеството ве хора! Хабят ви бъдещето и парите!!!
След това почнете да чистите жиците, напрВете закони за саниране и боядисване във който тези собственици които не си подържат сградите да се глобяват!
8.
Един за всички
27.10.2016 20:59:18
10
10
Истина е, много неща се промениха в Бургас през годините управление на ГЕРБ , няма как да кажем друго и ако някой твърди обратното не мисля, че тези от нас които мислят правилно ще му обърнат внимание. Много още има какво да се желае и както много от моите съграждани и аз съм недоволен от много неща но няма как всичко да се случи на веднъж, за това ще си дам гласът на изборите за Цачева и ще продължа да подкрепям политиката на ГЕРБ, защото не съм забравил какво се правеше прреди и си давам сметка какво се прави сега. Мога да кажа много но като гражданска позиция ще изразя това: Не агитирам никой да гласува за ГЕРБ, казвам аз за кой ще гласувам...видяхме, че могат да се реализират инфраструктурни проекти и не само, промениха се много неща (само пример:кога преди спирахме на пешеходна пътека с колата?), не трябва да се разделяме и да сменяме политиката на чести периоди, трябва да сме единни и категорични, защото иначе губим време! Партиите са 2 ГЕРБ и СОЦИАЛИСТИТЕ на социалистите им дадохме много време и резулата го консумираме към момента! Всеки си решава, аз съм със 17
7.
До 4
27.10.2016 20:56:13
11
9
Аз ще ти кажа какво искам. Явно си заблудена душичка член на определена партия на държавна службичка или още по-зле някое сервитьорче преживяващо от бакшиш. Вземи се разходи до Пловдив, виж им фабриките, поинтересувай се колко им е средната работна заплата. Виж после мини през Стара Загора, погледни същите неща. Може да отидеш и до Русе, Димитровград... За кой ги правят тия неща? За пенсионерите, безработните и мангалите ли? Те другите избягаха или в София или в чужбина.
6.
..
27.10.2016 20:29:00
7
15
Писна ми да се разминавам по улиците с рецивидисти с по 40 присъди , свободно обикалящи си! Писна ми да гледам едни и същи дилърчета по кафетата от години! Писна ми да си търся работа за повече от 500лв. . Търсете инвеститори,които да откриват нови работни места...стига с тея запълнени дупки и нови полянки!!!!! Защото освен селски бадки , друг няма да остане в този град!!!!
5.
Лисицата
27.10.2016 20:27:07
11
19
Какво искате, бе олигофрени, само лошото виждате, затова и си живеете в кочината. Бургас стана най-красивият град, еталон за цяла България, за съжаления такива отрепки като вас нямат място тук
4.
.....
27.10.2016 20:21:15
9
20
Коментаторчета,вземете се разходете малко из другите градове и вижте колко инфраструктурни проекти са завършени за последните години. Бургас в това отношение е много по-добре! Вижте Варна става,като Венеция след всеки дъжд,в Пловдив няма пешеходни пътеки блъскат ги през ден.. Сливен и Ямбол няма да коментирам.. Разходете се малко и пак коментирайте!
3.
До 2
27.10.2016 20:19:41
3
17
Абе пич, какви Зорница и Изгрев, ти скоро бил ли си във Възраждане. Едва ли има по-изпаднал квартал от този. Сто годишни разбити паважи, тротоари-паркинги, липсващо улично осветление, хаос в движението на автомобилите. Този квартал е голям грях на общинарите.
2.
i ko
27.10.2016 20:12:31
16
15
стига крадахте статии на другите сайтове бе!!! Бс е пълна трагедия,какъв лидер има всичко на всичко 2 булеварда на кръст,всичко останало е дупка до дупка особено зорница и изгрев.
1.
mnenie
27.10.2016 20:11:36
13
14
С таз папионка на снимката и нацепена църква, на която замазаха орнаментите онзи ден, вместо да ги реставрират ведно с ъс спортна зала младост на морска фара, смехотворната магазия и трафик кула с гръб към трафика, златен мегалоскункс, не за награда.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ
Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори