×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Откриха труп на мъж на плаж в Синеморец
  • Сменят датата на концерта на Цеца Ражнатович в София заради изборите
  • Винисиус Жуниор ще спечели "Златната топка"
  • Реконструкция налага прекъсване на тока в три села от общините Белене и Никопол
  • Руският аналог на Starlink ще е готов до 2027 година
  • Започва дело за жестоко убийство във Варна
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев контра на Борисов: Немислимо е да вдигна данъците на хора с пенсия от 250 лева


Кметът на Малко Търново Илиян Янчев контра на Борисов: Немислимо е да вдигна данъците на хора с пенсия от 250 лева
За Илиян Янчев е недопустимо да се вдигат местните данъци и такси в Малко Търново, където населението е застаряващо и бедно
07 Декември 2015, Понеделник, 11:16 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Ще опитаме по друг начин да пестим средства, но няма да повиша нито един от местните налози, обеща управникът на странджанската община

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев бе категоричен в интервю за Флагман.бг, че местните данъци и такси в общината ще останат непроменени. Миналата седмица премиерът Бойко Борисов в улмимативен тон посъветва кметовете да вдигнат данъците си – в противен случай нямало да получат държавно финансиране, предупреди той.

„Искам много сериозно да си мислите и преди да дойдете при мен за пари, ще искам всеки от вас да каже колко е събрал от местни данъци и такси“, обърна се задочно към кметовете Бойко Борисов. След думите му последваха заявки от куп управници в цялата страна, че ще преразгледат размера на местните си данъци.

В Малко Търново обаче Илиян Янчев е категоричен – няма да ги повишава с нито лев.

Лично аз няма да го направя. Първо населението на общината е бедно и не е редно да вдигаш данъците на хора с по 250 лева пенсия. Направо е немислимо! И второ - това беше обещанието ми в предизборната ми кампания. Смятам, че и без да вдигаме данъци, може да спестим средства по алтернативни начини. Ние например подобрихме начина на работа – имаме нова техника в общинските предприятия, при която разхода за горива, масла и всичко останало са много по-ниски“, допълни кметът на Малко Търново.

За мен е ясно, че първата година от мандата е най-добрата, за да се вдигнат данъците и оттам нататък да почнат да влизат по-големи суми. Но за такива малки общини като нашата е недопустимо", каза още той.

В Община Малко Търново живеят малко над 2 хил.души. Населението е застаряващо, реално няма работещ бизнес, който да генерира приходи към бюджета.

Местните често страдат и заради това, че се намират в близост до турската граница. Заради епидемии в южната ни съседка и изискването за превантивни мерки от наша страна, например, почти бе ликвидиран сектор „Животновъдство“, а освен това няколко сериозни инвеститора се отказаха да стъпят в общината.

ОЧАКВАЙТЕ ИНТЕРВЮ С ИЛИЯН ЯНЧЕВ!

В категории: Малко Търново


9
Коментара
Това са най-силните зодии!
Това са най-силните зодии! 24/09/2024, Вторник 20:40 2
9
Коментара по темата
9.
НИК
08.12.2015 15:38:32
0
4
ИЛИЯНЕЕЕЕ ОБЯСНИ БЕЕЕ,....... ОБЯСНИ НА СТРАНДЖАНЦИ ,КАК АДЖЕБА ЩЕ ДРЪПНЕ МЕСТНАТА ИКОНОМИКАТА НАПРЕД ,КАТО ПУСНАТ 50 ТОННИ ТИРОВЕТЕ, КОИТО ДОРИ ЩЕ ЗАОБИКАЛЯТ ОТ 1 КМ. МАЛКО ТЪРНОВО !?????......ЩЕ НАПРАВИШ ПЛАТЕНА БАРИАРА НА ПЪТЯ СЛЕД МАЛКО ТЪРНОВО ЛИ ,КВО ЛИ???????
ЧАКАМ ОБЯСНЕНИЕТО ТИ!!!!!!!!!!
ЕДИНСТВЕНИЯТ ЗОР НА ИЛИЯН ЯНЧЕВ ОТ ТАЗИ ПОРЪЧКОВО ЛИЗАЧЕСКА СТАТИЯ, МУ Е ДА СЕ УРЕДИ С ТИРОВЕ ПО ТОЗИ ПЪТ ЗА СОБСТВЕНА ИЗГОДА И БИЗНЕС!!!!!!!!!!!!!!!.....ЗАЩОТО КАКТО ДОЧУХ ОТ ТУК, ОТ ТАМ ....ИЛИЯН ИМА ЗАКУПЕНИ ПАРЦЕЛИ ТОЧНО ДО ГЛАВНИЯ ПЪТ В НЕПОСРЕДСТВЕНА БЛИЗОСТ ДО ЗВЕЗДЕЦ И ЕДИНСТВЕНИЯ ПЕЧЕЛИВШ БИЗНЕС В ЦЕЛИЯ РЕГИОН БИ БИЛ НЕГОВИЯТ ЛИЧЕН (НЕ ОБЩИНСКИ)..., А ЛИЧЕН!!!!!!... , КАТО НАПРАВИ ПЛАТЕН ПАРКИНГ ЗА КАМИОНИ И ЗАВЕДЕНИЯ!!!!!!!!!
Я ДА ОБЯСНИ ИЛИЯН И КАК И КОЛКО ПЪТИ СЕДМИЧНО ЩЕ ПОЧИСТВА И ТОНОВЕТЕ БУКЛУЦИ ПОКРАЙ ПЪТЯ ОТ МАЛКО ТЪРНОВО ДО БУРГАС ,КОИТО ЩЕ БЪДАТ ИЗХВЪРЛЯНИ ОТ ТИРАДЖИИТЕ В ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ ОТ НЕГО "ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТ ПАРК СТРАНДЖА"??????!!!!!!!!
Я ДА ОБЯСНИ ИЛИЯН ,КОГАТО ХИЛЯДИТЕ НАТОВАРЕНИ КАМИОНИ ОТ КОИТО ВСЕКИ ПО 40/50 ТОНА ТЕГЛО.......,СРУТЯТ ПЪТЯ НА ПОНЕ 4 МЕСТА ПО ЦЯЛОТО ТРАСЕ...!!!!!.......ЗАЩОТО СЕ СЕЩАМ ЗА ПОНЕ 4 ГОЛЕМИ СВЛАЧИЩА ,КОИТО СА АКТИВНИ ПОД ГЛАВНИЯ ПЪТ ......ТОГАВА ТОЙ ЛИ ЩЕ ИЗКАРА ОТ ЛИЧАТА СИ БАНКОВА СМЕТКА КИНТИ ДА ПОСТРОИ НОВ ПЪТ БУРГАС-ГКПП??????
АЙДЕ, КАТО СИ МНОГО ОТВОРЕН ДА ДАДЕШ РАЗУМЕН ОТГОВОР НА ТЕЗИ 4 ВЪПРОСА кметче???...........ИЛИ СИ СВИКНАЛ САМО НА ПОРЪЧКОВИ И ЛИЗАЧЕСКО-УГОДНИЧЕСКИ ВЪПРОСИ ДА ОТГОВАРЯШ?????????
8.
Зоя Вьлкова
07.12.2015 23:02:32
0
5
Браво на кмета на Малко Тьрново.Някой знаели,че такса смет за бизнеса е най висок в Бургас,и това е от доста години.Защо София,Пловдов и Варна са с по ниски налози???
7.
МИШО
07.12.2015 16:54:43
0
10
БОЙКО КВО СИ МИСЛИ ЧЕ ЩЕ ХОДЯ ДА РАБОТЯ ПО ЧУЖБИНА ЗА ДА МУ ПЛАЩАМ РЕКЕТ ЛИ ДА НЕВДИГА ДАНЪЦИТЕ АМИ ТИЯ ПАРИ ОТ ЛИДЪЛ,КАУФЛАНД И Т.Н.ДЕТО СЕ ВРЪЩАТ В ЕВРОПА И ОНИЯ ТАРИКАТИ ИЗПРАЗВАТ ДЪРЖАВАТА НА ТЯХ ДА СЛАГА ДАНЪЦИ ВСЕКИ МЕСЕЦ МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ НАПУСКАТ ДЪРЖАВА ЧРЕЗ ТИЯ ВЕРИГИ МАГАЗИНИ БЕЗПРОБЛЕМНО И ТО ОБИРАТ НИ ЗАКОННО ДА НЕГОВОРИМ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ЦЕНИТЕ В ЛИДЪЛ НА НЯКОЙ СТОКИ ДОСТИГАТ ДО 50% НАДЦЕНКА В СРАВНЕНИЕ С ТЕЗИ В ГЕРМАНИЯ А КАЧЕСТВОТО НЕ Е ГЕРМАНСКО ЕЙ ТИЯ ИСКАТ ДА ИМ СЕ НАЛОЖАТ ТАКСИ И ДАНЪЦИ НА ИЗНЕМОЩЕЛИЯ НАРОД ДЕТО Е ЗАРОБЕН С МИЛИАРДИ ЕВРО КРЕДИТ КАКВО СТАНА С ОНИЯ МИЛИАРДИ ЗАЕМ ОТ ЕВРОПА МНОГО БЪРЗО СВЪРШИ
6.
cgugicugfouyvliugiuguilvihviug
07.12.2015 14:54:50
3
9
КАК , НЯМА ДА ВДИГАШ ДАНЪЦИТЕ , БЕ ЧОВЕК , БОЙКО С КАКВО ЩЕ ХРАНИ МИГРАНТИТЕ У НАС .......
5.
*********
07.12.2015 14:35:13
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
hhh
07.12.2015 14:23:33
0
6
Qn4ev zaporeden pyt ti napomnqm 4e si ob6tinski kmet a ne kmet na Malko Tyrnovo! Na predniq mandat za okolnite sela ne napravi ni6to saga se nadqvam o6te po ni6to da napravi6.Ami vzemi zaplatite na kmetovete i namestnicite 4e te i bez tova samo tvarqt biudjeta eto naprimer ako Bojko te popita kak kontrolira6 dejnosta na kmrta na Zvezdec kvo 6te mu otgovori6 4e samo e za paravan i ti go prekriva6 nali hihihi i tova mi bilo ob6tina i kmet Palq4ovci. Pone ako drugo nemoje6 mahni kravite i konete ot pytq 4e se premazaha horata zaradi izoitskoto vi povedenie na politici.
3.
Иванчо
07.12.2015 14:10:39
1
3
Що не коментирате нещо което знаете ами се мъчите тука да съчинявате глупости
2.
Ненчо
07.12.2015 13:46:14
0
14
Приходите от местни данъци в М.Търново са около 150 000 лева.
Като ги вдигне какво- ще станат 160 000. Едно голямо нищо.
А общинският бюджет е 4-5 милиона лева, толкова струва един малък хотел по Черноморието. Няма никаква стопанска активност, единствен работодател е общината където по бюрата са наредени "роднина-любовница-пенсионер – роднина –любовница – пенсионер”.
Отказали се големи инвеститори. Как няма- нали за да развиеш някакъв бизнес е необходима що-годе квалифицирана, кадърна и мотивирана работна ръка. Каквато вече няма.
В такива баталясали региони да си играеш на избори, общински съвети и кметове е пилеене на време и пари. Някакъв вариант е управлението на подобни общини да се възлага на назначени чрез конкурс мениджъри с ясно фиксирани права, задължения и отговорности.
Иначе- бавна агония към края на Малко Търново.
То май се очертава такъв край и на България.
1.
НИК
07.12.2015 12:43:17
2
12
ФЛАГМАН, С ПОРЕДНАТА СЛОВЕСНА (звукуво сигнален инструмент с 6 букви) ....... КЪМ ИЛИЯН ЯНЧЕВ!!!НАПРАВО МИ СЕ ПОВРЪЩА!!!.........ТОЙ БОЙКО ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ Е НАРЕЖДАЛ НА КМЕТОВЕТЕ ДА УВЕЛИЧАВАТ ДАНЪЦИТЕ.., НО НЯКОИ ГЕРОЙСКИ ГО ИНТЕРПРЕТИРАТ ТАКА И ВИДИШ ЛИ КАКВИ ДОСТОЛЕПНИ "ГЕРОИ" СЕ ИЗВЪДИХА НЯКОИ кметчета , ЧЕ ЧАК СЕ ОСМЕЛИЛИ В ТЕАТРАЛНИТЕ СИ ПОСТАНОВКИ КЪМ СЪГРАЖДАНИТЕ СИ, ДА СЕ ОПЪЛЧА НА ГОЛЕМИЯ ВОЖД!!!!!!!......ХАХАХАХАХА ФЛАГМАН.........НАПНАВО МИ Е МЪЧНО ЗА ВАС..............
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Димитър Найденов, ПП-ДБ: Демокрацията ни е в опасност, обществото трябва да я защити (ВИДЕО) Димитър Найденов, ПП-ДБ: Демокрацията ни е в опасност, обществото трябва да я защити (ВИДЕО) ПП-ДБ регистрираха листата си за Втори МИР Бургас, тя е обновена, има интересни имена Историческо! Защо утре кметът на Бургас и водач на листата на ГЕРБ-СДС ще влезе в Общинския съвет Историческо! Защо утре кметът на Бургас и водач на листата на ГЕРБ-СДС ще влезе в Общинския съвет Паркингът в ж.к.“Възраждане“, обходът на ж.к.“Меден рудник“ и пътят за кв. „Сарафово“ не могат да чакат приключването на вота за 51-о НС Кметът подписа договорите за високотехнологична медицинска апаратура за Детската болница в Бургас Кметът подписа договорите за високотехнологична медицинска апаратура за Детската болница в Бургас Апаратурата е разработена от най-реномираните световни производители специално за педиатрични пациенти Учени от цял свят ще дискутират в Бургас цифровизацията на културно и научно наследство Учени от цял свят ще дискутират в Бургас цифровизацията на културно и научно наследство Традиционно в организацията на събитието се включват Регионален академичен център на БАН-Бургас Инж. Чанка Коралска ще ръководи Община Бургас до изборите Инж. Чанка Коралска ще ръководи Община Бургас до изборите Заповедта за това вече е факт и инж. Коралска поема функциите на градоначалник Кола се обърна по таван на магистрала "Тракия" до Ямбол Кола се обърна по таван на магистрала "Тракия" до Ямбол Возилото не пречи на движението, тъй като е катастрофирало извън платното за движение Ако "Фолксваген" бяха построили онзи завод в Бургас, днес щяха да уволняват неговите работници Ако "Фолксваген" бяха построили онзи завод в Бургас, днес щяха да уволняват неговите работници За нас остава да задълбочим контактите си с конкурента на китайците в световната търговия - Южна Корея Какви апартаменти се търсят Какви апартаменти се търсят Активността на имотния пазар е добра Търговците в Одрин сами се наиграха от алчност Търговците в Одрин сами се наиграха от алчност Българите обърнаха гръб заради високите цени  Кметът Иван Алексиев кани на среща жителите на Поморие, за да представи два важни проекта Кметът Иван Алексиев кани на среща жителите на Поморие, за да представи два важни проекта Ето кои са те 
Открадна 1 долар от банката, за да го закарат в затвора и лекуват от рак Открадна 1 долар от банката, за да го закарат в затвора и лекуват от рак Макар да се надявал да го затворят за три години, така че да излезе от затвора на 62-годишна възраст - възрастта, на която трябва да получава социални помощи Контрабандни цигари в камион с авточасти откриха митническите служители на МП Лесово Контрабандни цигари в камион с авточасти откриха митническите служители на МП Лесово Проверката е извършена в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите Аржентински съд издаде заповед за арест на Мадуро Аржентински съд издаде заповед за арест на Мадуро Беше доказано, че във Венецуела действа систематичен план за репресии, смята Федералният съд в Буенос Айрес Ще загуби богатия си мъж Ще загуби богатия си мъж Посолството на САЩ й отказва виза Най-очакваното емоджи идва в нашите телефони Най-очакваното емоджи идва в нашите телефони Иновацията е интересна Вторият стрелец срещу Тръмп го следил с месеци, оставил бележка Вторият стрелец срещу Тръмп го следил с месеци, оставил бележка Зад Доналд Тръмп е персоналът на поне четири мощни национални фондации, в чиято орбита пък кръжат над сто научно-изследователски института Гигантско бебе пингвин стана звезда в интернет Гигантско бебе пингвин стана звезда в интернет Sea Life Melbourne Aquarium в Австралия публикува видеоклипове на пингвинчето, които вече са гледани общо 1,9 милиарда пъти Защо скоро няма да има нов сезон на Ергенът Защо скоро няма да има нов сезон на Ергенът Отлагат формата  Зеленски ужасен от мълчанието на Джо Байдън Зеленски ужасен от мълчанието на Джо Байдън Украинският президент пристигна в САЩ, за да представи “план за победа” на Джо Байдън, Камала Харис и Доналд Тръмп БНБ обясни как да разпознаваме фалшивите столевки БНБ обясни как да разпознаваме фалшивите столевки Фалшификатите са отпечатани двустранно на цветен копирен апарат на целулозна бяла хартия с лошо качество на изображенията
Д-р Александър Стоянов, историк Д-р Александър Стоянов, историк Комунистите налагаха митове и робски манталитет

Виц на деня Виц на деня Баба и внук:
- Гофретникът не работи...
- Бабо, махни се от лаптопа ми!
Виц на деня Виц на деня Майка към русата си дъщеря:
- Защо глътна парите, които ти дадох?
- Е, ти каза, че това са парите ми за обяд...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Полицаят, дошъл да развали оргията, три часа се опитваше да обясни, че костюмът му е истински.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори