Проф. Донка Байкова: До сурово месо не дръжте лъжици и вилици, опасно е!

Консумирайте цели плодове, защото в тях има фибри и ако все пак решите да сготвите месо, в никакъв случай не оставяйте до него вилици и лъжици, съветва Донка Байкова.
09 Юни 2015, Вторник, 04:51 ч.
За да се убият бактериите е нужна термична обработка, обясни специалистът по здравословно хранене
Никога не дръжте вилици и лъжици в близост до сурово месо, защото бактериите от него може да са опасни за вашия организъм. Те умират при термична обработка, но съдовете трудно могат да бъдат изчистени. Нужен е специален препарат, но пък ако после не изплакнете със силна водна струя, се пренасят алергени. Това каза в „Добро утро, България!“ по ТВ7 специалистът по здравословно хранене Донка Байкова.
„Поне два пъти в седмицата бъдете на разтоварваща програма на хранене. Консумирайте повече плодове и зеленчуци. Това ще помогне да детоксикирате организма си и да стопите най-после излишни килограми, които натрупахте по Великден и Гергьовден. Пийте повече течности“, съветва диетологът.
Тя препоръчва да консумираме повече риба и да не посягаме към мазните наденички и кюфтета.
В категории:
Здраве






След силно земетресение: Повече от 30 души за ранени
26/04/2025, Събота 09:43
0

Навършват се 39 години от аварията в АЕЦ "Чернобил"
26/04/2025, Събота 09:20
0





Вихри се в Европа
26/04/2025, Събота 08:24
0





Сподели какво мисли за Фарниев
25/04/2025, Петък 22:00
0

Виталий Кличко с много важно изказване
25/04/2025, Петък 21:53
4

Продадоха потник за 7 милиона долара
25/04/2025, Петък 21:24
0

Огромен скандал в ресторант, жена откри в чинията си...
25/04/2025, Петък 21:00
3

Блести в Италия
25/04/2025, Петък 20:48
0