Проф. Донка Байкова: До сурово месо не дръжте лъжици и вилици, опасно е!

Консумирайте цели плодове, защото в тях има фибри и ако все пак решите да сготвите месо, в никакъв случай не оставяйте до него вилици и лъжици, съветва Донка Байкова.
09 Юни 2015, Вторник, 04:51 ч.
За да се убият бактериите е нужна термична обработка, обясни специалистът по здравословно хранене
Никога не дръжте вилици и лъжици в близост до сурово месо, защото бактериите от него може да са опасни за вашия организъм. Те умират при термична обработка, но съдовете трудно могат да бъдат изчистени. Нужен е специален препарат, но пък ако после не изплакнете със силна водна струя, се пренасят алергени. Това каза в „Добро утро, България!“ по ТВ7 специалистът по здравословно хранене Донка Байкова.
„Поне два пъти в седмицата бъдете на разтоварваща програма на хранене. Консумирайте повече плодове и зеленчуци. Това ще помогне да детоксикирате организма си и да стопите най-после излишни килограми, които натрупахте по Великден и Гергьовден. Пийте повече течности“, съветва диетологът.
Тя препоръчва да консумираме повече риба и да не посягаме към мазните наденички и кюфтета.
В категории:
Здраве








Бомба! Готвят го за национален селекционер
06/03/2025, Четвъртък 11:21
1



Тя загуби близнаците си, но не и надеждата за живот
06/03/2025, Четвъртък 11:02
0

Три автомобила катастрофираха в...
06/03/2025, Четвъртък 11:00
0

"Маркет Линкс": 27% е доверието в кабинета "Желязков"
06/03/2025, Четвъртък 10:41
1

Отвлякоха момиче като на филм
06/03/2025, Четвъртък 10:23
0

Тръмп с "последно предупреждение" към "Хамас": Адска разплата, ако не свободят незабавно всички заложници
06/03/2025, Четвъртък 10:21
1

Снощи светът загуби музикална легенда
06/03/2025, Четвъртък 10:19
0



Мъж осъди кино за дълги реклами преди филма
06/03/2025, Четвъртък 10:00
1

