50% намаление за българи в морските кръчми

Повечето заведения са извадили цените си на големи табла, за да видят местни и гости, че няма нищо страшно да се седне за похапване при тях
02 Юни 2015, Вторник, 03:40 ч.
Най-скъпите риби в ресторантите са калканът и леферът, вървят по 28-30 лв. за порция
50% намаление за българи е един от триковете, с който капанчетата на Златните се опитват да придърпат родните клиенти. Кръчмарите обаче не уточняват как ще делят клиентите на нашенци и гости, ако те говорят прилично езика ни. Освен това не е ясно дали сметката ще бъде половин, в случай, че българин заведе гостите си от странство на ресторант край морето.Най-скъпите риби в ресторантите са калканът и леферът, които вървят по 28-30 лв. за порция. Скумрия на скара или порция сафрид са по 10 лв., а почти навсякъде в курорта мешаната скара е 18 лв., пише „Монитор”. Телешкият стек е 24 лв., а пържените картофи са по 3 лв. порцията. Ракията е от 3 до 6 лв. за 50 грама, според вида и качеството, а шопската салата - от 4,50 до 6 лв.. Малката наливна бира е 2 лв., а голямата - 2,50 лв. Палачинките се харчат по 3 лв., кафето е 2 - 3 лв., малка минерална бутилка – до 2 лева.
Въпреки призивите за по-ниски цени за да бъдат привлечени повече българи, сянката на плажа също е солена, като и това лято ще се плаща по 8 лв. за чадър и още толкова за шезлонг и по 3 лв. за шалте. Солен е и платеният паркинг, който е от 10 за няколко часа до 20 лв. дневен абонамент. Паркирането на неразрешени места се контролира от “паяк”, който жили с 60 лв. за вдигната кола, плюс по още 2 лв. за всеки час престой на наказателния паркинг.
Повечето заведения по Крайморската алея на Варна са извадили цените си на големи табла, за да видят местни и гости, че няма нищо страшно да се седне за похапване при тях. Менютата предвидливо са преведени на руски и английски, а на места има и румънски ценови листи, така че хората да може да си направят сметката предварително. Тук всеки турист, независимо откъде идва, може да си избере кебапче и кюфте от левче до 1,20 лв., пилешко шишче за 1,90 лв. Свински ребърца на скара се предлагат за 7,80 лв., калмарите са 7,10 лв., а половин килограм миди с черупките от екологични ферми по морето се сервират за 6,90 лв., миди пане са 4,50 лв., а пълнените миди – 6 лв. Рибните заведенията предлагат и „Фреш фиш микс” – цаца, сафрид и кая за 5,80 лв., „Морски микс” от миди, калмари и рибни филенца за 8,10 лв. и „Бирен микс” от селски картофи, ноазети и лучени кръгчета за 5,10 лв.
Порция пържена цаца в крайморските заведения на Балчик е 5 лева. Толкова е и порция попчета. Сафридът е 8 лева, наливната или бутилирана бира – 3 лева. 3 лева е и рибената чорба. Кебапчета и кюфтетата пък са по-скъпи от варненските и вървят по 1,50 лв. бройката, колкото е и кафето. Въпреки че ресторантьорите се кълнат, че цените са същите като миналата година, увеличение има. В разгара на миналия сезон цацата вървеше по 3,80–4 лв., сафридът бе около 7 лв., а бирата се наливаше срещу 2,50 лв.
В категории:
Животът






"Али Реза ряпа да яде"
24/04/2025, Четвъртък 22:00
1

Получи интересен приз
24/04/2025, Четвъртък 21:40
0

Карат се за имот
24/04/2025, Четвъртък 21:21
0

Подиграваха му се и реши да...
24/04/2025, Четвъртък 21:00
1

Китай и Русия с грандиозен план
24/04/2025, Четвъртък 20:47
2

Фрапиращ инцидент в България
24/04/2025, Четвъртък 20:18
0

Мъчи го коронавирус
24/04/2025, Четвъртък 20:00
0

Много грозен побой в страната
24/04/2025, Четвъртък 19:48
0



Прави интересен ход
24/04/2025, Четвъртък 19:21
0



