×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Путин „погреба“ „Южен поток“ заради България


Путин „погреба“ „Южен поток“ заради България
Русия се отказва от строежа на газопровода „Южен поток“
02 Декември 2014, Вторник, 09:36 ч.

Русия пренасочва енергийните ресурси към Турция

Русия се отказва от строежа на газопровода „Южен поток“. Точката сложи президентът Владимир Путин при посещението си в Турция. Той заяви, че Русия не е в състояние да построи „Южен поток“ заради съпротивата на България.
След разговори снощи с турския президент Ердоган в Анкара, Путин обяви увеличение на газовите доставки за Турция и намаление на цените за страната от 1 януари, съобщава БНТ.
Междувременно Руската дума обяви за резонно и актуално решението за спирането на проекта Южен поток и пренасочването на енергийните ресурси по други направления.
Сърбия очаква официално информация за прекратяването на проекта. Сръбският министър на енергетиката заяви, че не е уведомен официално от „Газпром“ за промени, свързани със строежа на газопровода.
Коментар от Брюксел по казуса се очаква в ранния следобед.
Според вицепрезидента на търговската палата на САЩ пък, отказът на Русия от „Южен поток“ няма да повлияе на европейските потребители.
Според депутата от Реформаторския блок Мартин Димитров заявлението за спиране на "Южен поток" е тактически ход на Владимир Путин.
„Това е опит за натиск спрямо Европейската комисия. За сериозните експерти това е заплаха, която не звучи автентично“, заяви в "Добро утро, България!" по ТВ7 Димитров. Той прогнозира, че Русия ще намали газа за Европа през зимата като допълнителна форма на натиск и за да докаже необходимостта от "Южен поток". Според него, преговорите между Европейската комисия и администрацията на Путин ще продължат.

В категории: Политика


11
Коментара по темата
11.
777
08.12.2014 00:14:19
0
1
Никой не прави подаръци даром, всичко е търговски трик за който накрая си плащаш скъпо /Като безплатните подаръци на VS телешоп/, така че кой на кого искал да подари газопровод и милиони си е чиста търговска зарибявка, не че евентуална полза няма да има но финансовия резултат е доста пресилен с цел да създаде еуфория у обикновените хорица, които и идея си нямат от този бизнес, но като чуят 400 000 000 и очите им стават на яйца.
10.
hahaah
04.12.2014 05:48:45
1
2
бат боко, като свърши с вас сами ще си говорите и ще ядете дръвцето вместо да се топлите с него
9.
до 7
02.12.2014 22:40:54
1
3
Коя катастрофа - Тато го свалихме за 10 млрд. долара дълг - днес имаме 39 - 40 млрд. евро - близо 60 млрд долара външен дълг и викаме ура.... Имахме 9 млн. свине - днес 900 хиляди, 8 млн. овце - сега 900 хил. 8 млн. крави - днес 500 хиляди..... За промишлеността да не говоря.... Вместо да я модернизаме, я нарязахме на скрап - което би направил всеки туземец..... Образованието - Льольо, ако не беше се родил тогава, днес нямаше да можеш да пишеш....
8.
ГАЗ
02.12.2014 17:52:08
2
5
сега Симеонов-подлогата на ГЕРБ,докопал се до власт след като излъга избирателите си ще почне да плюе през СКАТ,колко са ценни европейските ценности,колко независими ще сме когато американците ще започнат да добиват шистов газ,колко били лоши руснаците и нищо за патриотични и национални интереси които да са защитили управляващите от ГЕРБ начело с бандита Боко продал държавата изцяло на американските интереси!
7.
do 1234
02.12.2014 12:42:32
3
1
А при третата Национална катастрофа от 1944-1989?
6.
Po konyam
02.12.2014 11:16:30
2
10
Ей сега да ви видя. Изтъвахме питомното, сега ще гоним дивото, но никой не знае кое е то. Загуби ежегодно от над 480 милиона евро само от транзит. Маса работни места и възможността да сме фактор в тази сфера. Мръсните америкаци си врът насрания задник навсякъде, само не знам защо ЕС ги слуша и им целува ръце. Основна грешка на ЕС - как можеш да не се съобразяваш с политиката на най-голямата по територия страна в света и да не признаеш Евразийския съюз. Държат се като собственици на Европа без да се съобразяват и да налагат своите виждания на страните които не желаят да споделят техните "великолепни" идеи. А нашите политици да вземат да се гръмнат и да ни осободят от присъствието си. Само реват, че няма работни места, а отказват най-мащабния проект за България. Сега пак ще трябва да правим свирки на миризливите евопейци за 5 лв.
5.
С
02.12.2014 10:00:09
3
3
Газ пикаят мурзилките.
4.
kiro
02.12.2014 09:50:36
5
7
Най-добре е да дойде някой и да ни изсели оттука всички. Да ни навре на милиони кътчета по света така че никога повече да не се срещнем.И българския език да се забрани по света !!!!!!!
3.
Smith
02.12.2014 08:00:30
9
8
Руснаците догодина няма да дойдат не защото в хотелите ни няма достатъчно газ, а защото дотогава за едно пробито евро ще трабва да изхарчат целите си заплати. И колкото по-скоро пияните им мужички кратуни разберат, че затова е виновен Путлер и имперските му амбиции да превземе Света, толкова по малко време ще им отнеме да се върнат в правия път на западните държави, където всичките им лидери си пращат децата (дори и нашите проруски националисти).
2.
Георги
02.12.2014 07:48:20
6
23
А пък догодина като руснаците не дойдат лятото на море ,ГЕРБ ще ни напълни заведенията и хотелите с американци и доларите ще потекат като реки .Даже лично Обама щял да си пече черния гъз на Сънито .
1.
1234
02.12.2014 07:03:04
8
14
Наиграхме се.... сами ! Винаги, когато русофоби са управлявали България сме стигали до национални катастрофи - и при първата и при втората !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Над 200 танцови двойки от 13 държави на Международния турнир по спортни танци „Купа Бургас” Над 200 танцови двойки от 13 държави на Международния турнир по спортни танци „Купа Бургас” Бургас е столицата на спортните танци в България и това е безспорен факт, коментира кметът Димитър Николов Британец купи три къщи в странджанско село по Ebay, иска да реставрира и изоставен киносалон Британец купи три къщи в странджанско село по Ebay, иска да реставрира и изоставен киносалон Роб Дейвис бил разочарован от цените на английския пазар, така се озовава у нас Фестивалът на семейството събра стотици в Полски извор Фестивалът на семейството събра стотици в Полски извор Събитието се превърна в традиция Блогър посети Аляска и започна да се тресе от смях заради законите в щата Блогър посети Аляска и започна да се тресе от смях заради законите в щата Необичайните правила там те изпълват с неразбиране Бургас шампион по ръст на имотните сделки, продават се дори апартаменти за 3000 евро за кв. метър Бургас шампион по ръст на имотните сделки, продават се дори апартаменти за 3000 евро за кв. метър Емил Кокончев, който е готов да инвестира в имот за отдаване под наем, сподели, че в новите кооперации приличат на хотели „Акулите“ се върнаха на върха след разгром над "Загорец" „Акулите“ се върнаха на върха след разгром над "Загорец" „Черноморец“ постигна убедителна победа в Нова Загора  Недостиг на кадри дори в големите търговски вериги Недостиг на кадри дори в големите търговски вериги Търсят за работа на час пенсионери и ученици Димитър Николов към бургаските читалища: Бъдете така активни и да сте магнит за все повече хора! Димитър Николов към бургаските читалища: Бъдете така активни и да сте магнит за все повече хора! Кметът коментира, че те са пример за това, как се поддържа интереса към различните изкуства на хора от различни възрасти Голям успех за „Валери и приятели“ на фестивала в Горна Оряховица, кметът на Бургас ги поздрави Голям успех за „Валери и приятели“ на фестивала в Горна Оряховица, кметът на Бургас ги поздрави Младежка театрална трупа спечели голямата награда Деца разкриха: Приемането на леки наркотици вече е мода Деца разкриха: Приемането на леки наркотици вече е мода Бум на разпространението на синтетични наркотици сред 10-годишните
Учителка по математика правила секс с ученик Учителка по математика правила секс с ученик Тя дори оставила следи от нокти по гърба му Алисън Рей разкри как родители ѝ приели идеята да е порноактриса Алисън Рей разкри как родители ѝ приели идеята да е порноактриса Майка ѝ я подкрепила, но баща й не се отнесъл толкова положително  Разголи се, за да радва феновете си Разголи се, за да радва феновете си Най-сексапилната автосъстезателка се появява в прилепнала сиво-зелена рокля с дълбоко деколте Елизабет Хърли се показа по бански, украсен с кристали Елизабет Хърли се показа по бански, украсен с кристали Звездата също така е избрала като украшение сребърна верижка с висулка във формата на сърце Тамара Глоба с прогноза за тази есен, животът на пет зодии се променя до неузнаваемост Тамара Глоба с прогноза за тази есен, животът на пет зодии се променя до неузнаваемост Те ще бъдат изправени пред големи промени и нови перспективи и мечтите им определено ще се сбъднат Руската лимузина на Путин, която не е много руска Руската лимузина на Путин, която не е много руска Много от компонентите, от които се състои "Аурус", са внос от страни, които Кремъл нарича "неприятелски" Удар с дрон по дома на Нетаняху в Израел Удар с дрон по дома на Нетаняху в Израел Премиерът не е бил в района по време на нападението САЩ оказват натиск върху Зеленски да снижи възрастта за мобилизация САЩ оказват натиск върху Зеленски да снижи възрастта за мобилизация Украинският президент не се продаде и продължава да убеждава политиците от двете партии да дадат оръжие Съпрузи с три деца се оказват роднини Съпрузи с три деца се оказват роднини Когато разбрах, малко ми се гадеше, споделя Селина Метеоритен дъжд връхлита Земята Метеоритен дъжд връхлита Земята Как и кога могат да се наблюдават Орионидите
Николай Василев, вицепремиер в кабинета "Сакскобургготски" Николай Василев, вицепремиер в кабинета "Сакскобургготски" Толкова много държавният бюджет не е дебелял в историята на България от хан Аспарух Виц на деня Виц на деня От женски чат:
-Започнах връзка с възрастен мъж, какво трябва да зная?
-Пенсиите ги дават на седми.
Виц на деня Виц на деня - Обичаш ли вода?
- Да.
- Чудесно. Вече харесваш 72 процента от мен.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Надпис на асфалта "Бременна съм," държеше под напрежение всичките десет етажа на блока.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори