×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • На този ден: Отбелязваме Международен ден на мира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Боряна Димитрова: Кабинет ще има, иначе ГЕРБ ще загуби нови избори


Боряна Димитрова: Кабинет ще има, иначе ГЕРБ ще загуби нови избори
Социоложката предвиди крах за големите партии, ако не направят кабинет
05 Ноември 2014, Сряда, 21:45 ч.

Същата ще е съдбата и на Реформаторския блок, и на БСП, печелят патриотите и ДПС

Кабинет ще има. Много е трудна ситуацията - много неизвестни, много рискове, но още повече неизвестни, рискове и проблеми ще има, ако не бъде съставен кабинет, каза социологът Боряна Димитрова в интервю за предаването „Нещо повече“ по БНР.Правителството ще е заето с една сложна парламентарна подкрепа, с необходимост да обосновава всяко свое решение, да бъде под един много жесток парламентарен, медиен и граждански контрол. Това след годините, които наблюдавахме в голяма степен безотговорно управление, бих казала, че е добро. Не бих казала, че е по-добрият вариант на едно абсолютно безметежно управление, в което е толкова висока степента на стабилност, че никой да не се интересува от мнението на гражданите, нито симпатизантите си. Ще е много трудно, добави тя.

Според Димитрова, ако има нови избори ГЕРБ ще загуби: Ако има нови избори губи ГЕРБ като основна политическа сила заради това, че не е съставила правителство, а е имала изключителна силна преднина пред останалите. Ще загуби Реформаторският блок, ще загубят в голяма степен БСП. Вероятно имат шанс крайните радикални партии – „Атака“ и „Патриотичният фронт“ да подобрят своя резултат. В никакъв случай няма да спадне влиянието на ДПС, защото една ниска избирателна активност, която може да се очаква при бързи следващи избори, да кажем в средата на зимата, ще доведе единствено до увеличаване на радикалните крила и на тежестта на ДПС, т.е. точно онова, което в най-голяма степен пречи на съставянето на правителството и ако видим какви са взаимните обвинения, които в момента се разменят – дали правителството ще бъде подкрепено от ДПС или от националистически партии като Патриотичния фронт - виждаме, че най-големите препъни камъни са точно в тези партии, които при едни скорошни избори биха увеличили своята тежест и биха направили съставянето на едно следващо правителство още по-трудно, а не по-лесно.

По отношение на предложените имена за министри в следващото правителство, социологът обясни: За някои от постовете има посочени по две имена, някъде и по три имена. Не смятам, че тези имена, които вчера изтекоха на 100% ще останат същите. Самият факт, че в преговорите влиза и Патриотичния фронт – много е вероятно част от тези имена да бъдат сменени с други имена, но това не би променило цялостния характер на кабинета. Част от имената са спорни.

По отношение на отказа на ДПС да подкрепи кабинет, включващ подкрепата на Патриотичния фронт, Димитрова каза: Най-странното в поведението на ДПС е, че 1 година ДПС беше коалиционен партньор на БСП. Нямам спомен и проверявах в интернет, кога се появява за първи път словосъчетанието „евроатлантическа ориентация на страната“, която г-н Лютви Местан използва , за да обоснове подкрепата си или респективно оттеглянето на подкрепата си от това правителство. Не видях нито един път в тази една година, г-н Местан да е изразил съмнения или да е бил също толкова настойчив в отклоняването на евроатлантическата ориентация на страната, а поводи имаше не един или два пъти. За мен най-странното е в кой момент се появи загрижеността за евроатлантическата ориентация на страната на г-н Местан, при положение, че една година, докато беше в управлението, нито веднъж не изрази загриженост по този въпрос.

За поведението на АБВ, тя каза: Поведението на АБВ ми изглежда ситуационно и ще продължи да бъде такова, пише БЛИЦ.

В категории: Политика


3
Коментара
6 грешки по време на душ
6 грешки по време на душ 20/09/2024, Петък 21:20 0
Рецепта за паниран праз
Рецепта за паниран праз 20/09/2024, Петък 21:00 0
3
Коментара по темата
3.
stoyan
06.11.2014 16:46:54
0
0
АБЕ МАНГАЛ КОЙ ЩЕ ВЪРТИ ОПАШКА БЕ ДА ЕБА ТВОИТА МАИКА ИСДКА ТИ СЕ МАНДРАТА ВЕЧЕ СВЪРШИ
2.
тотофен
06.11.2014 13:48:54
0
0
Виждам, че правите категорични прогнози -да ми кажете печелившите числа от тотото за днешния тираж.
1.
хaсaн
06.11.2014 08:58:26
0
2
рaзбирa се ,товa е фaкт и при герб имa отлив,ще вземaт колкото дпс и пaк ще въртят пред турците опaшки
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Няма да вали днес, облачността намалява до слънчево Няма да вали днес, облачността намалява до слънчево Прогноза за времето - събота, 21 септември 2024 г.  "Градът на спасението": Как Созопол беше похвален от британските медии "Градът на спасението": Как Созопол беше похвален от британските медии На територията на днешен Созопол в древността се смесват двете култури Децата сами ще дойдат: Вкуска закуска „Ден“ от уникални продукти Децата сами ще дойдат: Вкуска закуска „Ден“ от уникални продукти Интересна идея за перфектната закуска Инж. Петър Кънев е водач на "БСП-Обединена левица" във Втори МИР-Бургас, вижте цялата листа Инж. Петър Кънев е водач на "БСП-Обединена левица" във Втори МИР-Бургас, вижте цялата листа Инж. Петър Кънев е безспорен авторитет и обединителна фигура за актива в региона, а този път социалистите имат силен отбор, с който ще се борят за значително по-добър резултат Диян Камбаната насъскал питбула си към ченгета от Четвърто РУ: Да ви е*а майката боклуци, педе*асти! Ще ви избия всичките Диян Камбаната насъскал питбула си към ченгета от Четвърто РУ: Да ви е*а майката боклуци, педе*асти! Ще ви избия всичките Бургаският рецидивист Диян Тончев-Камбаната разбил устата на единия полицай, а после центрирал в лицето и медик от УМБАЛ-Бургас Рецепта за паниран праз Рецепта за паниран праз Просто и вкусно есенно-зимно предястие 3 зодии, за които октомври ще бъде любов 3 зодии, за които октомври ще бъде любов Забавления за Козирозите Ще спре ли трета лента на АМ „Тракия” войната по пътищата? Ха-ха!!! Ще спре ли трета лента на АМ „Тракия” войната по пътищата? Ха-ха!!! Недейте, че някой ще си помисли, че ползваната за синоним на „магистрала” дума „аутобан” вече е буквална  Започва същинската част по етажните паркинги в бургаския жк „Възраждане”, променят ПУП на терените Започва същинската част по етажните паркинги в бургаския жк „Възраждане”, променят ПУП на терените В края на месеца става ясно дали Общинският съвет ще даде зелена светлина за проекта Ужас! Това са новите очила-чудовища на "Прада" Ужас! Това са новите очила-чудовища на "Прада" Дизайнерите Миуча Прада и Раф Симънс откриха ревюто, наречено "Безкрайно настояще", с рокля с презрамки с флорални мотиви
Остави майка си и сестра си да гният в моргата Остави майка си и сестра си да гният в моргата Певицата замина на почивка, вместо да погребе роднините си  Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток?
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори