„Картофена мана“ разваля хляба, синьо-розовата плесен не била опасна за хората
30 Юли 2014, Сряда, 08:56 ч.
Меката част става леплива и плесенясва, алармира възмутена дама

Мисля, че тази зараза се казва ''картофена мана'' и тя се получава, когато в брашното или тестото има добавки, уточни Диана Мавродиева в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия.
Картофена болест в хляба се развива в нарязан и пакетиран хляб. Тя не е опасна за хората, твърдят специалистите. Неприятно е, че хлябът се хаби, меката част в средата става кашкава и леплива и не може да се яде.
Лекът е познат и лесно приложим - повишаване на киселинността на брашното и съответно на тестото, добро изпичане и съхранение на хляба в проветриви помещения. Запознати припомнят, че почти всяко лято се появява картофената болест и бързо отминава.
В категории:
Животът








Сподели какво мисли за Фарниев
25/04/2025, Петък 22:00
0

Виталий Кличко с много важно изказване
25/04/2025, Петък 21:53
2

Продадоха потник за 7 милиона долара
25/04/2025, Петък 21:24
0

Огромен скандал в ресторант, жена откри в чинията си...
25/04/2025, Петък 21:00
3

Блести в Италия
25/04/2025, Петък 20:48
0

БФС с много дискусионно решение
25/04/2025, Петък 20:21
0

Дръзка кражба в...
25/04/2025, Петък 20:00
1

Председателят на Европейския съвет идва в България
25/04/2025, Петък 19:33
3

Сърцето му се къса
25/04/2025, Петък 19:24
3

Мощно земетресение до...
25/04/2025, Петък 19:03
0

