Цените на яйца и агнешко замръзват до Великден
Станков заяви, че му е трудно да каже дали това ще стане и каза, че поне има желание и амбиции това да се направи. "Мисля, че няма да има някакви сериозни отклонения и ще се спазят всички правила и принципи", каза служебният земеделски министър.
"Сега цената на яйцата варира от 18 до 24 стотинки и смятам, че ще бъде запазена, защото пуснахме субсидия за производителите на птичи продукти точно преди Великден и това е един стимул за известно предпазване от конкуренцията отвън", заяви проф. Иван Станков.
Той не изключи възможността да има износ на български яйца към турския пазар, като отбеляза, че пазарът в Турция е много важен за нас.
Във връзка с интереса на арабския свят към българското агнешко месо, земеделският министър отбеляза, че има износ, но е в много малко количество, тъй като нямаме достатъчно животни. Станков отбеляза, че българското месо е признато като едно от най-добрите."Опитваме се да задържим цените на хранителните продукти за Великден, а напоследък има понижение в цените на яйцата и агнешкото месо". Това каза пред журналисти в Пловдив министърът на земеделието и храните професор Иван Станков, предаде Фокус.
Станков заяви, че му е трудно да каже дали това ще стане и каза, че поне има желание и амбиции това да се направи. "Мисля, че няма да има някакви сериозни отклонения и ще се спазят всички правила и принципи", каза служебният земеделски министър.
"Сега цената на яйцата варира от 18 до 24 стотинки и смятам, че ще бъде запазена, защото пуснахме субсидия за производителите на птичи продукти точно преди Великден и това е един стимул за известно предпазване от конкуренцията отвън", заяви проф. Иван Станков.
Той не изключи възможността да има износ на български яйца към турския пазар, като отбеляза, че пазарът в Турция е много важен за нас.
Във връзка с интереса на арабския свят към българското агнешко месо, земеделският министър отбеляза, че има износ, но е в много малко количество, тъй като нямаме достатъчно животни. Станков отбеляза, че българското месо е признато като едно от най-добрите.