Производители слагат канцерогенни соли в колбасите, за да изглеждат свежи
25 Ноември 2012, Неделя, 10:47 ч.
Оправданието било, че в много страни се правело така
Кокали с невидими почти останки от весо по тях, свинска кожа, соя, колагенов протеин алгинатна смес, вместо сланина, която е извлек от кафеви водорасли и нитрати са основните съставки на колбасите, които ядем м момента.
Това призна Кирил Вътев, шеф на Асоциацията на месопроиздодителите. Той увери, че в много страни се прави така, че съставките не са вредни, а калориите в саламите се намалят с 15 процента по този метод. Всички вещества били хранителни и полезни за организма. Никой не можел да хване рак от евтин салам, допълни Вътев. Това заболяване се хващало от стрес. Специалисти обаче са категорични, че нитратната сол е силно канцерогенна.
Тя се използва като стабилизатор и придава на изделията апетитен розов цвят, но ако се сложат по-големи количества е много опасна за здравето.
В категории:
Здраве








Заплашват го с убийство
27/03/2025, Четвъртък 22:03
0

Много е чувствителна
27/03/2025, Четвъртък 21:48
1

Става бизнесмен
27/03/2025, Четвъртък 21:18
0

Премериха му кръвното
27/03/2025, Четвъртък 21:10
0



Рибари хванаха "чудовище"
27/03/2025, Четвъртък 20:40
2

Ядоса любимия си
27/03/2025, Четвъртък 20:18
0

Иска бой срещу Кобрата в...
27/03/2025, Четвъртък 20:03
0





Показа огромно сърце
27/03/2025, Четвъртък 19:23
1
Salki sastestwa!A wie i wasite deca hapwate li ot tesi kolbasi?A slu4aino ne si li sadawate waprosa,4e towa grani4i s kanibalisam?As mnogo otdawna ne wi jam boklucite,mnoooooooooooogo sam dale4e ot tasi miserija,no nai-tragi4noto e ,4e wie naprawihte taka,4e da se sramuwame,4e idwame ot BALGARIA!