Еленско в сладък сос – тайната рецепта за дивеч на шеф-готвач Стоян Мавров
Според гурме специалистът на ресторант „България“ шеф-готвач Стоян Мавров, вкусът на дивечовото месо е неузнаваем в комбинация със сладки гарнитури
Ключови думи:
Стоян Мавров, гурме, видео, ресторант България, шеф-готвач, еленско, дивеч, сладък сос, месо, боровинки, целина, алдки картофи
07 Ноември 2012, Сряда, 11:34 ч.
Как конфитюр от боровинки се комбинира с дивеч ще видите във видеото
Дивечът се комбинира със сладки сосове и гарнитури! Това е правило, което шеф-готвачът на ресторант „България“ Стоян Мавров спазва винаги, когато готви по-специално месо за по-специални гости. Като напр. за премиера Бойко Борисов, който си облизва пръстите, след като е похапнал от божественото блюдо. Резултатът от комбинацията е възхитителен, увери се Бесове.бг.
За презентацията майстор Стоян Мавров бе подготвил контрафиле от елен, което бе изпечено и комбинирано с пюре от сладки картофи и целина. Всичко това бе залято със специален сос на основата на демиглас, който гурме специалистът бе комбинирал с пресни боровинки и сладко от боровинки. Ако сте ловец и постоянно консумирате тежките еленски мезета или пък sте готвачът вкъщи, обичащ експериментите, опитайте тази уникална рецепта от богатия архив на шеф-готвач Стоян Мавров. Но преди това, за всеки случай, идете в ресторант „България“, за да опитате оригинала. Повярвайте ни – вкусът ще помните задълго.
Още за тънкостите при приготвянето вижте видеото:
В категории:
Богове на изтънчения вкус
Предизвикан е на бой
„Витошка“ е сред най-скъпите търговски улици в света
Близо 5% от българите са пристрастени към спиртните напитки
„За“ и „против“ прошката след изневяра
За бургазлии това е перфектното предястие - калмари с чуден чеснов сос
Вярно ли е, че хората във връзки всъщност са по-щастливи от необвързаните?
25/11/2024, Понеделник 22:00
0
Предизвикан е на бой
25/11/2024, Понеделник 21:48
1
„За“ и „против“ прошката след изневяра
25/11/2024, Понеделник 21:40
0
4-те зодии, които ще намерят нова любов
25/11/2024, Понеделник 21:20
0
За бургазлии това е перфектното предястие - калмари с чуден чеснов сос
25/11/2024, Понеделник 21:00
1
Президентският вот в Румъния: На първи тур води критик на НАТО, социолозите му даваха едва 5%
25/11/2024, Понеделник 20:56
5
7 нездравословни храни, които да избягвате
25/11/2024, Понеделник 20:40
0
Българските гори са едно от местата с най-голямо биоразнообразие в Европа
25/11/2024, Понеделник 20:20
0
„Жени като Дебора Михайлова“: Урсула фон дер Лайен спомена българката на Деня срещу насилието над жени (ВИДЕО)
25/11/2024, Понеделник 20:00
0
Близо 5% от българите са пристрастени към спиртните напитки
25/11/2024, Понеделник 19:58
3
Китайци луднаха по това място у нас
25/11/2024, Понеделник 19:40
0
Жена се закани да се изкъпе във ВиК
25/11/2024, Понеделник 19:20
0
някой знае ли дали е скъпо да си го поръчаш в ресторанта?