Еленско в сладък сос – тайната рецепта за дивеч на шеф-готвач Стоян Мавров

Според гурме специалистът на ресторант „България“ шеф-готвач Стоян Мавров, вкусът на дивечовото месо е неузнаваем в комбинация със сладки гарнитури
Ключови думи:
Стоян Мавров, гурме, видео, ресторант България, шеф-готвач, еленско, дивеч, сладък сос, месо, боровинки, целина, алдки картофи
07 Ноември 2012, Сряда, 11:34 ч.
Как конфитюр от боровинки се комбинира с дивеч ще видите във видеото
Дивечът се комбинира със сладки сосове и гарнитури! Това е правило, което шеф-готвачът на ресторант „България“ Стоян Мавров спазва винаги, когато готви по-специално месо за по-специални гости. Като напр. за премиера Бойко Борисов, който си облизва пръстите, след като е похапнал от божественото блюдо. Резултатът от комбинацията е възхитителен, увери се Бесове.бг.
За презентацията майстор Стоян Мавров бе подготвил контрафиле от елен, което бе изпечено и комбинирано с пюре от сладки картофи и целина. Всичко това бе залято със специален сос на основата на демиглас, който гурме специалистът бе комбинирал с пресни боровинки и сладко от боровинки. Ако сте ловец и постоянно консумирате тежките еленски мезета или пък sте готвачът вкъщи, обичащ експериментите, опитайте тази уникална рецепта от богатия архив на шеф-готвач Стоян Мавров. Но преди това, за всеки случай, идете в ресторант „България“, за да опитате оригинала. Повярвайте ни – вкусът ще помните задълго.
Още за тънкостите при приготвянето вижте видеото:
В категории:
Богове на изтънчения вкус






Бившите му го закопаха
22/04/2025, Вторник 10:40
0

Осъществи сериозен пробив
22/04/2025, Вторник 10:18
0

Внезапно почина украински депутат
22/04/2025, Вторник 10:00
0

Доналд Тръмп ще присъства на погребението на папа Франциск
22/04/2025, Вторник 09:40
0



Самолет се запали на летище
22/04/2025, Вторник 09:33
0

Благотворителен концерт в Бургас
22/04/2025, Вторник 09:24
1

Направи голямо завръщане
22/04/2025, Вторник 09:00
0



300 бали сено изгоряха в Руенско
22/04/2025, Вторник 08:03
0




някой знае ли дали е скъпо да си го поръчаш в ресторанта?