×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дянков: Много пари, а медалите са малко


21 Август 2012, Вторник, 09:00 ч.

Засега акцентът в бюджета е увеличаване на пенсиите, каза финансовият министър

От Министерство на финансите още през пролетта писахме до ЕКОФИН за по-различно изчисляване на акцизите не само на горивата, но и на всички стоки - това ще започне да се разглежда през есента.

Това каза пред Нова телевизия вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Има още 7-8 държави в Източна Европа, които работят с нас по този въпрос. Ще пробваме, но това няма да ни помогне нито тази, нито следващата година, тъй като трябва да има одобрение от целия Европейски съюз.

Според Дянков е трудно да се намери одобрение от целия Европейски съюз. Ние няма как да се наложим на Европейски съюза, категоричен бе той.

Вицепремиерът коментира покачването на цените на горивата. Горивата винаги се увеличават през лятото и се намаляват през есента, от септември-октомври те ще намалеят активно, смята той. Освен това цените се определят в световен мащаб. Дянков отново подчерта, че тази политика ни е вързана с общата политика на ЕС.

Цените на храните също са пазар, но държавата и определени министерства, кой знае какво не могат да направят, каза Дянков.

Засега акцентът в бюджета е увеличаване на пенсиите,

каза Симеон Дянков за евентуално увеличаване на доходите на гражданите.

По повод исканото от служителите на МВР увеличение от 25% финансовият министър посочи, че средната заплата в МВР е доста по-висока отколкото той самият е аз очаквал и е 1004 лв.

Те искат 25% увеличение, което е 1280 лв., и би ги направило второто най-богато министерство, посочи финансовият министър. Хубаво е да се зададе въпросът трябва ли МВР да е толкова богато министерство, попита Дянков и бе категоричен в отговора си:

25% увеличение няма да получат в никакъв случай.

Вчера излезе проверката на волейболната федерация и за пореден път сочи, че става въпрос за нередности за няколкостотинхиляди левал каза Дянков. От федерацията са имали срок да се противопоставят писмено, за първи път обаче те не са го направили, което означава, че те са съгласни, че има нарушениял добави министърът. Трябва изцяло да се преосмисли как се се дават парите за спорта, каза Дянков.

Проблем също е, че има твърде много федерации. Вчера се занимавах с асоциацията по полумаратон - тя е искала милион и 400 хиляди за полумаратон в Каварна. Проверих, че вече 800 000 лв. са дадени за полумаратон в края на август в Каварна. Важно е да се каже за какво се борят тези федерации, посочи Дянков.

Той съобщи, че 36 млн. са парите официално за Министерство на спорта, освен това се дават 25 милиона за домакинство. Самото Министерство на спорта така си е направило сметката, че федерациите му искат парите, после министерството не знае къде отиват тези пари.

Над 100 милиона даваме в последните години за спорт, това трябва да спре,

каза Дянков. 23 милиона са отишли директно за подготовката на олимпийците, но парите са много повече, тъй като имаме домакинства, както например с волейбола. Парите, които са отишли за подготовка на олимпийците са поне 50-60 милиона, а възвращаемостта е много ниска, допълни той.

Решението, според него е, олимпийската подготовка да се централизира, парите да не минават през федерациите. Преди около 2 години ми се струваше добре да се дават повече пари за медали, но сега вече не е добра идеята. Например, сребърният медал - това е цялата ми заплата за 4 месеца. Трудът ми за този мандат всъщност се оценява по-малко отколкото сребърен медал за олимпиадата, каза Дянков. Той припомни и това, че спорните училищата са закрити при Костов, премахнати са всички треньори при Весела Лечева.

Има примерно 106 федерации, от тези федерации е важно кои федерации могат да обучават деца, така ще инвестираме само в някои от тях, посочи финансовият министър.

Проверките от Министерство на финансите продължават, в момента се проверяват около 20 федерации, в 4 са установени големи нередности.

Министърът увери, че ще настоява за промени във финансирането на федерациите. Домакинството на спортни събития не трябва да минава само през федерациите, а самото Министерство или агенция към министерство да прави тези разчети, трябва да има централизация.

Смятам, че това е надеждно за олимпийските ни надежди, обобщи Дянков.


В категории: Власт , Политика


Бременна е
Бременна е 20/09/2024, Петък 17:40 0
Губи ли гласа си
Губи ли гласа си 20/09/2024, Петък 17:00 3
Баща й беше алкохолик
Баща й беше алкохолик 20/09/2024, Петък 16:41 0
Флагман.БГ Болят го колената след секс Болят го колената след секс 20/09/2024, Петък 16:21 6
2
Коментара по темата
2.
test
25.08.2012 16:19:16
0
1
pravilno
1.
Молба
21.08.2012 10:23:37
0
2
Моля Ви д-р Саян, тук има патологичен случай. Ако Вие не може да се самосезирате при честите му посещения в Бургас, то помолете ваши колеги от столицата да го диагностицират тоя елемент.
Schizophrenia, Psychathenia, Mental Dullness и т.н., но поне цаля България ще ви е благодарна!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бременна е Бременна е Ирина Карабаджак, която във втория сезон на "Ергенът" достигна почти до финала, се омъжи през август Забравете за Биг Брадър, ако не искате да гледате това нещо Забравете за Биг Брадър, ако не искате да гледате това нещо В този сезон в къщата ще живее 16 квартиранти, като ще има изненади относно техния състав по време на шоуто Губи ли гласа си Губи ли гласа си Носталгията е хубаво нещо, но възрастта не прощава, казват феновете й Баща й беше алкохолик Баща й беше алкохолик Цялото ми семейство страдаше, призна Мира Добрева  Той е новият асистент по информационни технологии в Техническия университет в София Той е новият асистент по информационни технологии в Техническия университет в София Зам.-деканът по учебната част доц. д-р Върбинка Стоянова потвърди новината Болят го колената след секс Болят го колената след секс Тежкоатлетът, който триумфира на Игрите в Париж това лято, разказа още подробности за инцидента, който преживя в началото на май 2023 година, когато скъса ахилес и беше опериран Туарег и Ситроен се удариха на Подземната улица, и двамата водачи не били виновни Туарег и Ситроен се удариха на Подземната улица, и двамата водачи не били виновни Щетите по колите не са сериозни, но повече от 15 минути възловото кръстовище е блокирано  Ето какъв хонорар взе Камелия, за да пее на Джокович и Гришо Ето какъв хонорар взе Камелия, за да пее на Джокович и Гришо Докато хиляди се дрълят за ди джей Мартен, певицата вече си харчи парите Погребват лейтенант Венцислав Дункин в неделя Погребват лейтенант Венцислав Дункин в неделя На 21 септември трябваше да бъде сватбата му БАБХ затвори 31 обекта по Черноморието заради лоша хигиена БАБХ затвори 31 обекта по Черноморието заради лоша хигиена Издадени са предписания за унищожаване на 17 180 кг храни и 8245 литра напитки
Остави майка си и сестра си да гният в моргата Остави майка си и сестра си да гният в моргата Певицата замина на почивка, вместо да погребе роднините си  Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток?
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори