Прословутата Влашка салата е по-лесна и по-вкусна от руската
Има вариант да избегнете майонезата, като я замените със заквасена сметана или гъсто кисело мляко
Ако все още не сте опитвали Влашка салата, то време е да го направите, особено ако сте любители на кремообразните предястия, съдържащи чушки. Много по-бърза и по-вкусна от руската е (поне според скромното мнение на съпруга ми, който я обожава за мезе).
Ето какво ви трябва като продукти:
Влашка салата със сирене и печени чушки
Продукти:
500 г краве сирене
500 г печени чушки
4 варени яйца
200 г пържен бекон
100 г майонеза
Приготвяне:
Нарежете бекона на малки кубчета и го запържете.
Отцежда се от мазнината и се оставя настрана да изстине.
Сиренето се натрошава с вилица и се смесва с предварително нарязаните на ситно печени чушки.
Също така сварените яйца се нарязват на ситно и се изсипват в сместа, след което се добавя охладеният бекон.
Накрая добавете майонезата и разбъркайте всичко.
Ако искате да избегнете майонезата, може да я замените със заквасена сметана или гъсто кисело мляко, но вкусът няма да е същият.


















