В пъти по-вкусна като от детството – проста рецепта за грахова супа
Как да я приготвите
Ползите от граховата супа за организма са много големи. Намалява чупливостта и косопада, осигурява подвижност на мускулите, подобрява съня и укрепва нервната система. Можете да приготвите грахова супа от консервиран, пресен и сушен грах. Но поради това цветът и консистенцията на супата се променят. Пресните са най-добри за крем супа, а сушените – за класическа супа.
Имайте предвид, че преди готвене, сух грах трябва да се накисва във вода за 4-5 часа, или дори по-добре, за една нощ.
Необходими продукти:
Грах – 1 чаша.
Пушен колбас (или месо) – 150 грама
Картофи – 3 бр.
Моркови – 1 бр.
Лук – 1 бр.
Подправки и билки – на вкус.
Начин на приготвяне:
Сложете граха да заври. Гответе един час, докато грахът омекне. Обелете картофите, лука и морковите и ги нарежете на парчета. Добавете картофите към граха. Първо запържете лука и морковите в тиган и след това ги добавете в тигана. Гответе още 10 минути.
Нарежете пушения колбас и я добавете към супата.
Време е да добавите любимите си подправки. Това може да бъде сол, черен пипер, дафинов лист, смес за супа, сух чесън или други. Добавете зелените в края.
Можете да готвите грахова супа с всяко месо или изобщо без него. Съсредоточете се върху вашия вкус.

















