Най-накрая намерих перфектната рецепта за пилешки гърди: Месото не става като подметка, а остава сочно и много крехко
Този огретен е абсолютен хит
Фантастична и лесна рецепта за Сочен огретен с пилешки гърди , поднесен в комбинация със свежа сезонна салата. Този огретен е абсолютен хит у нас и честичко го приготвям.
Опитайте тази рецепта и ще забравите всички други – месото не става като подметка, а остава сочно и много крехко. Сиренето и зеленчуците му придават особена мекота и много нежен вкус.
Ето необходимите продукти:
Сочен огретен с пилешки гърди
Продукти:
30 мл зехтин
3 картофа
3 пилешки гърди
4-5 яйца
50 г заквасена сметана
2 г смлян черен пипер
Провансалски билки
2 г сол
2 г сладък червен пипер
100 г моцарела
1 ч. л. къри на прах
кориандър
1 глава червен лук
1 домат
30 г пармезан
За салатата:
чери домати
200 г червено зеле
2 краставици
2 г сол
3 г смлян черен пипер
50 г консервирана царевица
50 г грах
20 г майонеза
Начин на Приготвяне:
Обелете и измийте картофите и нарежете на филийки.
Намажете стъклена форма за печене със зехтин.
Поставете резени картофи на дъното на формата. Подправете с черен пипер.
На твърда повърхност нарежете пилешките гърди на кубчета.
Разбийте яйцата в дълбока купа, добавете сметаната и посолете сместа.
Добавете кориандър, провансалски билки, черен пипер, смлян червен пипер и къри. Смесете всичко заедно с бъркалка.
Сиренето се настъргва на едро ренде и се добавя в купата с яйчената смес, разбърква се.
След това добавете нарязаното пиле и разбъркайте с шпатула.
Изсипете сместа върху картофите в тавата и разпределете равномерно.
Лукът се нарязва на шайби и се отделя на кръгчета.
Поставете върху сместа. След това нарежете домата на филийки.
Поставете резените домат върху месната смес.
Накрая отгоре настържете пармезана. Поставете формата в предварително загрятата фурна.
Пече се 40 минути на 200°C.
През това време ще приготвим салата.
Нарежете доматите наполовина. Поставете нарязаните домати в отделна купа.
След това добавете краставицата, нарязана на тънки филийки.
Зелето се нарязва на тънки филийки и се добавя в купата.
След това добавете царевицата и граха и добавете майонезата. Добавете сол на вкус и разбъркайте добре.
Поднесете парче от огретена със салатата.
















