Всеки път го правя като ми идват гости и всеки път събирам всички овации и възхищения на масата
Готов е за няколко минути – толкова вкусен и апетитен – топъл хляб с лук и кашкавал
Този хляб с кашкавал и лук е отличен вариант, който може да сервирате на всяка маса – просто за вечеря или на празничната маса.
Готов е за няколко минути – толкова вкусен и апетитен – топъл хляб с лук и кашкавал. Може да го похапвате за закуска, гарнитура или като самостоятелно ястие.
Необходими продукти за 6-8 порции:
Подходящ по форма и размер хляб (400 – 450 грама);
100 грама нарязан на тънко кашкавал или топено сирене
100 грама нарязана на тънко сирене „Моцарела“
70 грама краве масло (разтопено)
½ чаша нарязан зелен лук
2 чаени лъжички сусам (по желание)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Нарежете хляба по дължина и ширина, без да режете долната част. Поставете го върху покрита с фолио тава за печене. Смесете нарязания лук с маслото и семената, ако решите да ги използвате.
Подредете резени кашкавал между нарязания хляб. Налейте сместа от масло и лук в пукнатините. Покрийте с фолио и печете в продължение на 15 минути. Отворете фурната и печете в продължение на още 10 минути, докато кашкавала се разтопи.



















