Всяка събота правя кашкавалено хлебче с чесън, децата вече не се и сещат за пица
Много сполучлива рецепта от кулинарен форум
Предлагаме ви една евтина рецепта за Кашкавалено хлебче, която научих благодарение на членството си в един кулинарен форум. Оттогава насам я правя всяка, а децата вече дори не се сещат за любимата си навремето пица!
Ето какво ви трябва:
400 мл прясно мляко
4 чаши брашно (600 г)
1 чаена лъжичка (5 г) сол
2 супени лъжици захар 26 г
1 супена лъжица суха мая (8 г)
1 супена лъжица оцет
2 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Замесете тестото от посочените съставки, като когато стане компактно, добавете малко олио и месете около 10 минути или докато стане гладко и еластично.
Оставя се намазнено и покрито да втасва 45 минути на топло.
Омесете внимателно втасалото тесто и го оформете на топка, след което с ръцете си го сплескайте на тънко като пица. Намажете го с олио и го прехвърлете заедно с хартията в тавата на фурната.
Правят се разрези под формата на ромбове и вътре се слагат ситно нарязан копър или магданоз, ситно нарязан чесън и настърган кашкавал.
Печете в предварително загрята фурна на 200°C за 35 минути.




















