Целият пропит с шоколадов сироп, а всяка хапка е наслада! Направете този неустоим сладкиш Негрита
Продуктите ги има във всяка кухня!
Сочен сладкиш, пропит с шоколадов сироп и поръсен с кокос – само докато четеш и вече знаеш, че ще е нещо много, много вкусно! А ако го приготвите по нашата лесна рецепта, ще се убедите в горното, защото след 10-тина минути в тавата няма да има друго, освен трохи!
Ето какво ви трябва за лесния и ужасно вкусен сладкиш Негрита:
Необходими Продукти:
За блата:
2 яйца
1 щипка сол
8 г ванилова захар
100 г захар
60 мл олио
90 мл мляко
1 супена лъжица разтворимо кафе
140 г брашно
20 г какао
7 г бакпулвер
За сиропа разтопете съставките на слаб огън:
1 супена лъжица какао
50 г захар
1 супена лъжица разтворимо кафе
200 мл мляко
100 г черен шоколад
30 г масло
За втория сироп:
малко мляко + 1 пълна чаена лъжичка нишесте
За поръсване отгоре:
кокос
Начин на Приготвяне:
С телена бъркалка разбийте яйцата с щипка сол, ванилия и захар, след което добавете олио и разтворимо кафе, разтворено в прясно мляко. Накрая се добавя пресятото брашно, смесено с какаото и бакпулвера.
Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тава с размери 18х27 см и се пече 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Оставете да изстине, след което залейте блата с 1/2 от сиропа.
Добавете разтвореното нишесте към останалия сироп и върнете на котлона да се готви до сгъстяване. Залейте сладкиша с тази заливка, след което го оставете да изстине хубаво, докато попие целия сироп.
Поръсете с кокос, нарежете и поднесете с любов!