Смени яйцата с това и кюфтетата ще станат много по-меки и сочни отвътре
Ето каква е тайната
Смени яйцата с това и кюфтетата ще станат много по-меки и в същото време сочни отвътре. Най-голямата грешка при приготвянето на кюфтета е добавянето на яйца. Въпреки че задържат каймата, моментално я правят жилава. За да избегнете повод за оплакване от консистенцията, заменете ги с друг продукт.
Ако просто премахнете яйцата от рецептата, продуктите веднага ще се разпаднат. Оризът или брашното няма да оправят ситуацията, противно на общоприетото схващане. Но картофите ще се справят със задачата с гръм и трясък, освен това, кюфтетата ще се окажат много по-меки и нежни.
Просто настържете зеленчука и го смесете с каймата. След термична обработка кюфтетата ще бъдат еластични и в същото време невероятно сочни.
Това е нещо подходящо и за хората, които искат да са по-внимателни с яйцата
Някои хора с по-висок холестерол са получили препоръка от лекаря си да не прекаляват с тях. Картофът е въглехидрат, но е с добра стойност на гликемичния си индекс. Заради това е подходящ да се яде като по-диетичен въглехидрат от всичко останало.